Amigdalita pultacee

Baietelul meu de 5 ani a facut acum 3 zile amigdalita pultacee. Medicul mi-a recomandat Klacid si Gentamicina, dar vad ca dupa 3 zile are acelasi puroi in gat si face febra in continuare. Cine stie daca este bun tratamentul si daca nu ce tratament sa incerc? I-am facut exudat si nu i-a iesit nici un microb. Cite zile mai face febra daca acum este a treia zi si el face tot 39-40 grade febra?
Multumesc anticipat de raspunsuri. Cu ce as putea sa-l dau in gat ca sa- mai dispara puroiul?
Raspunsuri

aquariusrpro spune:
Exudatul l-ai facut inainte sau dupa inceperea antibioticelor?
Pediatrul a cerut doar exudat faringian sau si nazal?
Roxana&Ruxandra

aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by diana69
exudatul i l-am facut inainte de a-i da antibiotice.
Medicul hotaraste ce faci mai departe.. dar exista viroze care se manifesta cu niste buburuze pline de lichid pe amigdale. Fata mea a avut asa ceva si doctorita nu mi-a dat antibiotice. A trecut dupa 4 zile cu febra mare.
Nu stiu ce sa-ti spun... Mie pediatra imi da totdeauna sa fac exudatul si faringian si nazal. Mai mult, fac si eu si fata mea ( 3 ani si jumatate ).
Incearca sa ajungi la un alt medic?? !!! Daca ai inceput tratamentul cu antibiotice trebuie s-l tii un anumit timp...hm.. mi-a explicat odata un medic de ce , ceva cu rezistenta la respectivele antibiotice. Eu am fost in situatia in care copilului i-au dat 10 injectii cu gentamicina.. degeaba. Si avea Alexia 5 saptamani! Din 10 am facut 7 parca si apoi mi-au dat voie sa-l opresc. Noua pediatra! Si mi-a dat alt tratament si.. am scos-o la capat.
Sunt diverse dzinfectante locale, am citit si eu prin forum dar nu am folosit niciodata pentru ca nu ma inteleg cu fii-mea asa bine

Anul trecut eu am facut o infectie in gat si mi-au dat ( dupa exudat, conform antibiogramei ) Ciprinol. am facut tratamentul si dupa 2 saptamani am luat-o de la capat si mai si! M-am bagat in pat, cu comprese la gat ( spirt cu apa calda, felii de cartofi cu spirt ), muulta vit. C ( cam 3 g / zi ), antitermice si antiimflamatoare ( am terminat sticla de Nurofen a fiica-mi !) si dupa 2 zile am fost ok. Nici nu am mai facut de atunci.
Ai incercat Strepsils, Voseptol.. etc pastilute dezinfectante care se folosesc ca adjuvanti in tratamente?
Sanatate la puiut!
Roxana&Ruxandra

Celine spune:
Infectiile amigdaliene date de streptococ sunt sensibile la Penicilina (Penicilina G, Ospen). Acum tu spui ca nu i-a gasit gasit agentul microbian care a produs infectia desi "are puroi in gat" ...

July spune:
Exud. se recolteaza dimineata pe nemancate,fara sa se spele pe dinti,in timpul noptii nu bea nimic.Insamantarea se face la 30 minute de la recoltare.Am vorbit cu un biolog.Daca recoltarea nu a atins punctul sensibil probabilitatea ca exud. sa iasa steril este mare.Totusi la o amigdalita pultacee cam greu...???De preferat daca puteti recoltarea sa se faca in 2,3 laboratoare separate in aceeasi zi(unul sa fie Sanepid).Nici nu stiti de cate surprize puteti avea parte!
Pe viitor la primul semn de "rosu in gat" folositi Hexoral spray dimin.si seara sau spray cu propolis.Efect antimicrobian,calmant,antiinflamator.Pastile de proposept,albastru de metil 1%.Nu spargeti punctele de puroi de pe amigdale,pericol de afectare renala mai tarziu.
Puroiul nu dispare decat sub tratament cu antibiotice in acest caz.
Sanatate multa!Sper totusi ca pana acum baietelul sa se fi insanatosit!
July si bb.Teodora cristiana