Ajutor! - Copil mofturos la mancare

Ajutor! - Copil mofturos la mancare | Autor: Voichita

Link direct la acest mesaj

Stefana are aproape un an. Am alaptat-o pana la 10 luni, dar din cauza asta (a alaptatului) manca mai putina hrana solida iar per total nu manca cantitatea corespunzatoare varstei si deci nu crestea bine in greutate.
Dupa ce am intarcat-o, a inceput sa ia un pic mai bine in greutate, mai ales datorita biberoanelor de lapte cu cereale pe care le mananca destul de bine. In rest, cu lingurita mananca destul de greu si destul de putin.
Acum suntem la 4 mese pe zi a cate 250g fiecare. Asta teoretic, ca practic ...
Bineinteles, exista perioade in care mananca mai bine,iar altele cand nu vrea sa manance mai nimic. Sa fie oare numai dintii de vina?
Acum am inceput sa lucrez, si ii da alcineva sa manance (pana acum eu eram "responsabila" cu hranitul)si e din ce in ce mai rau. Sper ca dupa perioada de acomodare sa fie mai bine.
Oricum, nu e o mancacioasa, asta e clar.
Ca si greutate se incadreaza in limite (limita inferioara).
Poate cineva sa-mi dea ceva sfaturi?
Pediatra spune ca, atita timp cat greutatea este normala, nu e cazul sa intervina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Incearca sa-i faci niste analize, si eu am avut un maaaare mofturos, nu manca mai nimic, de multe ori il sileam si ii bagam in iaurtul cu fructe carnea sau oul... pe la 1 an jumate, i-am facut analize, la insistentele noastre, si a iesit anemic, nu foarte tare, dar dupa o cura de fiar, cate 10 zile pe luna, vreo 3 luni, a inceput sa pape mai bine.
Ce pot sa-ti spun e sa incerci sa ai rabdare, sa nu ii dai sa pape pe oriunde prin casa, ci doar la masa - abia acum, spre 3,5 ani am reusit sa-l convingem sa stea la masa, in rest trebuia de cele mai multe ori sa alerg dupa el prin casa cu mancarea...
POFTA BUNA! si rabdare!

daca dragoste nu e, nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Voichita ,eu zic sa nu te lasi pe mana pediatrei ca e cam neinteresata.DE ce sa nu-i dea copilului niste vitamine ? CERE_I !Cumva trebuie sa astepti pana o sa devina puiuta anemica ? Mi se pare absurd .Spune-mi ,te rog ,cate kg si cati cm are bebe ?TE rog "io" mult nu te mai increde orbeste in tanti dr. SA sti ca f. multi dintre noi suntem patiti cu astfel de medici.PAREREA MEA !SANATATE SI asteptam vesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

Voichita,

Si fetita mea Anna-Luciana(ACUM 2 ANI SI 9 LUNI)era tot la fel de mofturoasa si nu statea bine nici cu greutatea.
Am insa o super doctorita, DR.BULBUC AURORA (o gasesti la dispensarul de pe Stefan cel Mare, e tare draguta si te va primi)care m-a ajutat f. f. mult. Si fetita dansei tot asa facea si are multa experienta cu mofturosii. Asadar nu m-a lasat niciodata cu copilul intr-o stare de incertitudine ci mi-a recomandat Sanasol care este extra. Cel putin fetita mea nu prea manca iar cand ii administram acest sirop,manca si pietre. Da, crede-ma nici mie nu imi venea a crede ca este copilul meu. Dozele insa trebuie sa ti le indice un medic.
Melania & Anna-Luciana

melania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicebeatu spune:

Si eu am avut si inca mai am probleme cu fetita mea la mancare. Acum are aproare doi ani si de cand a inceput sa mearga, au inceput si mofturile. Datorita faptului ca acum vorbeste, stie ca mancatul este important altfel burtica face bubita, iar cand era mai mica aranjam budinca in forme de broscuta, taiam bucatele de sunca si cascaval patratele, iar mancarica trebuia sa fie cat mai estetic in castronel, sa ii atraga atentia.
Alt sfat: un castronel cu mutunachi pe fund si mancam pana ajungem la iepurasi sau ursulet.
Tea si Alice.

Mergi la inceput