Sterilizarea biberoanelor - da sau ba?
Buna, am si eu un baietel de 7 saptamani care e alimentat mixt. Intrebarea mea este: voi sterilizati biberoanele dupa fiecare utilizare? Eu le spal temeinic cu detergent de vase antibacterian si le sterilizez doar o data la cateva zile. Pana acum n-am avut probleme, dar am citit ca unii medici spun ca flora lor intestinala nefiind dezvoltata, pot aparea probleme...
http://community.webshots.com/user/carmen77102
Raspunsuri
orzu irina spune:
Buna. Nici nu se pune problema sa nu sterilizezi. Exista si sterilizarea la rece cu solutie de la Chicco. Pana la varsta de 1 an e bine sa sterilizezi. Sanatate!
orzu
tlaura spune:
Cum a zis si orzu: nici nu se pune problema sa nu sterilizezi! Treci la treaba, proaspata mamica! Dar nu e necesar pana la 1 an; 6-7 luni e de ajuns.(scrie in carti)
Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!
Cu drag Laura mama lui Andrei
renisor spune:
Si noi le-am dezinfactat pina la 6 luni dupa fiecare folosire.Dar am avut mai multe biberoane deci le dezinfectam seara pe toate si-n ziua urmatoare nu mai aveam probleme.Biberoanele nu e recomadat cu detergent de vase.Eu le curatam cu sare si dupa aceea le fierbeam.
renata & vanessa
mara26 spune:
Draga mea,e musai sa sterilizezi.Eu am mai multe biberoane ,ca sa fie mai usor ,pe care le sterilizez prin fierbere intr-o oala mare cu capac.Oala o folosesc numai pt-asa ceva.SANATATE!
Rosey spune:
subscriu la ceea ce a spus mara26. in ceea ce priveste perioada, se recomanda pana la 6 luni, dar eu am facut-o pana la un an. igiena e ff importanta la aceasta varsta. intr-adevar, bebelusii sunt ff sensibili, si doamne-fereste sa nu se aleaga cu vreun microb intestinal, ca pe urma ai de tras.
oana_noemi spune:
nici eu nu sterilizez biberoanele, am citit intr-o carte f buna scrisa de un reputat medic pediatru francez ca sterilizarea e iluzorie, ca trebuie doar fierte sau sterilizate prima oara. erik al meu are 4 luni aproape, nu ii mai sterilizez biberoanele de cand avea 3 saptamani, nu are absolut nimic. mi-au mai spus si alte mamici ca nu au sterilizat, dar poti sa stii...mai bine faci cum crezi tu!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
gio spune:
Eu le sterilizez (bb are 4 luni) de la inceput si intentionez pana la 1 an. Probabil ca daca ai trece printr-o enterocolita ( E-coli) cum am trecut noi, m-ai intelege perfect. Daca nu sterilizezi, riscul e mult mai mare. Tu alegi...
she_wolf spune:
Sunt pentru sterilizare. Este mai sigur asa. Exista mai multe metode de sterilizare (fiert, cu solutie sau cu un aparat special in care se pot steriliza mai multe biberoane odata), alege-o pe cea care ti se pare mai usoara, dar sterilizeaza-le.
Dupa ce BB a implinit trei luni i-am sterilizat biberoanele doar o data pe zi, seara, dar i le opaream (clateam cu apa fiarta clocotita) inainte de fiecare utilizare.
Cristi a implinit astazi un an si ii sterilizez in continuare. Cred ca o voi rari in curand si apoi voi inceta, dar este deja baiat mare. ![]()
Claudia
mamamariana spune:
Emi are 9 luni si inca sterilizam biberoanele zilnic. Avem 3 biberoane mari pentru laptic si 4 mici pentru apa si suc si le punem pe toate in sterilizator o data pe zi. Inainte, cand avea mai multe mese de lapte pe zi sterilizam si de doua ori.
Eu sunt foarte multumita de sterilizator si dupa parerea mea am facut o mare afacere si am economisit o gramada de timp si bani pe chestia asta. Era cumplit sa merg tot timpul jos, la bucatarie sa spal sticelele (cum am facut in prima saptamana), sa le pun la fiert (abur, apa - nu puneam apa de la chiuveta la fiert). Am un lighean special pentru biberoane la baie sus, le spal cu detergent special pentru biberoane (se gaseste in comert), iar sterilizatorul il am in dormitor. Ce poate fi mai comod???
Inca nu m-am gandit cat timp voi steriliza, dar aici, apa de la chiuveta nefiind potabila, cred ca o voi face o mai lunga perioada.
Canitele si linguritele le trec doar prin apa clocotita inainte de folosire si le sterilizez doar la 2-3 zile.
Numai bine,
Mamamariana
iubibubi spune:
noi avem 11 luni si jumatate si inca sterilizam tot (sticle, tetine, inele, suzete) dupa fiecare folosire. castronasele, linguritele si canutele le spalam doar.
dar, fetelor, de ce nu e bun detergentul de vase pt. biberoane? eu, inainte de fierbere, i le spal cu detergent...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi