maxime si cugetari!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

poezii si declarati de dragoste , adunate in caietele copilariei

1." Poate ca vor trece luni si ani si ne vom intalni pe strada, tu plimbandu-te cu alta asa cum te plimbai cu mine odinioara. Tu ma vei saluta zambind, iar eu vaoi juca teatru prefacandu-ma ca sunt nepasatoare. Ma voi indrepta cu pasi grabiti si ajungand la coltul strazii, imi voi ridica mana obosita sa-mi sterg lacrimile izvorate din nostalgia clipelor petrecute impreuna. Si daca ma vei intreba atunci :" Ce-am insemnat eu pentru tine?" iti voi raspunde suspinand :" Nimic, doar viata mea!" "

2. "Uneori iubesc viata,
Uneori iubesc florile
Dar intotdeauna am nevoie de tine.
Uneori am nevoie de soare
Uneori am nevoie de oameni
Dar intotdeauna am nevoie de tine
De ce?
Pt. ca te esti: viata, florile
Soarele si cel mai mult esti
Dragostea mea! "

3.
"Lacrimi amare curg mereu
In noptile senine,
imi vine greu dar tot iti soun
imi este dor de tine
Iar ziua stau si ma gandesc
ce sunt eu fara tine?
Un simplu om , nimic mai mult,
sa plang iarasi imi vine
Tot timpul eu te port in gand
noaptea tresar si suspinand
eu ma gandesc la tine
Si vreua sa-ti spuns,
dar nu stiu cum,
sa sune cat mai bine:
Te Voi Iubi La Infint
Si-mi Este Dor De Tine "

4. " Cand viata imi va spune
Sa parasesc pamantul
Canmd oamenii cu mila
Imi vor sapa mormantul
Cand zile pentru mine
Nu vor mai exista
Atunci, si nici atunci
Eu nu te voi uita!"

5. " Cand voi imbatrani, voi uita poate
dar nu voi uita niciodata ca :
"focul arde lemnul
si oamenii pot muri
dar dragostea adevarata
nu se uita nicodata!" ...." ( Filmul "The CroW")

6.
" De ce voi oameni ma barfiti,
c-am devenit salbatic?
E atat de greu de inteles
un suflet singuratic?
De ce voi oameni ma barfiti
ca sufar din iubire?
De parca voi nu suferiti
si aveti doar fericire!
Luati ochii mei ca sa vedeti
si voi ce.am vazut eu
iar mai tarziu daca putieti
Sa nu ma mai barfiti de rau!"

7." Pangand te-ai nascut pe acest pamant,
Iar cei ce te-au asteptat, te-au asteptat zabmind.
Asa sa-ti traiesti vaiat, incat cand te vei stinge
Zambind sa-i parasesti pe cei ce te vor pange!"

poate vor mai uram

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Multumim peca,foarte frumos,mai asteptam sa scrii.

alina

Mergi la inceput

tot de prin caietele copilariei, acum ma intreb si eu de pe unde s-au adunat atatea

"Toate povestile incep cu " A fost odata!", dar oare aceasta e o poveste? Poate ca intr-adevare este o poveste, dar una ciudata in care eroii, desi sunt tineri si frumosi, nu se casatoresc pt. a trai fericiti pana la adanci batraneti, ci raman departe unul de altul, iubindu-se fara sa marturiseasca nimanui, suferind in taina si necautandu-se de teama sa nu se regaseasca.
E o poveste a luptei surde cu dusmanul din ei insusi, cu destinul ce nu poate fi invins nici macar de dragoste. Ce poate fi mai crud si mai devastator decat razboiul cu viata? Cu propria ta viata si asta pt. ca nu te poti minti la nesfarsit, nu poti nega existenta chiat daca ti-o doresti cu ardoare.
A fost o vreme cand se iubeau atat de mult incat sufereau atunci cand nu erau impreuna. Erau cele doua jumatati ale aceluiasi mar, erau doua suflete in aceeasi fiinta absoluta. Credeau in ei insusi si in steaua lor norocoasa, credeau si incercau sa demonstreze si celorlalti ca exista fericire. Dumnezeule ce stranie este viata!? Astazi daca-l veti intreba pe unul din ei daca este fericit, veti vedea pt. o clipa o scanteie in ochii inrositi de lacrimi, apoi acei ochii care candva erau plini de fericire si lumina, se vor intuneca devenind inexpresivi, iar raspunsul va fi ca o oglinda a sufletului lor. "Chiar daca am fost fericit, a trecut prea mult timp ca sa cred ca a fost adevarat!"
Candva dormeau si se trezeau cu zambetul pe buze, bucurandu-se de fiecare clipa, zilele si noptiile li se pareau prea scurte, iar universul prea mic ca sa curpinda doua infinituri atat de mari. Acum adorm binecuvantandu-si somnul cu lacrimile singuratatii, iar ziua se vor trezi, gandindu-se ca va incepe o noua zi a calvarului lor.
Erau ata de apropae si nu banuiau ca viata ii va trimite atat de departe incat numai gandurile si rugaciunile li se vor intersecta undeva in departarile nestiute de nimeni.
Privindu-i ma intre ce va fi cu ei? Daca impreuna nu au reusit, cum vor putea singuri sa-si croiasca un drum prin viata? Isi vor gasi singuri un rost prin lume? Se va gasi oare pt. fiecare altcineva care sa-i faca sa fie din nou fericiti.?
As vrea ca sufletele lor ranite sa-si gaseasca vindecatea, insa mi-e teama ca acest lucru nu se poate. Mi-e teama ca in sufletul lor macinat de atatea lacrimi si suferinte nu mai exista loc pt. o alta dragoste. In sufletul lor nu e loc decat pt. ei doi si daca cineva va incerca sa intervina, vor savarsi un sacrificiu.
Ei isi apartin unul altuia, sunt lagati de acea lege nevazuta si vesnica, care nu are nici un echivoc. Au fost creati unul pt. altul, au fost sortiti sa se iubeasca, desi dragostea lor nu-si va mai afla nicodata implinirea. Stiu ca nici unul nu va mai spune cuiva "te iubesc", cu acea convingere ca totul vine din inima.Aceste doua cuvinte le apartin numai lor, pt. ca doar ei stiu ce inseaman sa le spui si sa le simti, buzele usturandu-te de arsura cuvantului magic.
Chiar daca azi s-ar intalni nici unul nu ar avea curajul sa spuna "te iubesc!", doar sufletele si ochii lor si-ar vorbi intr-o limba doar de ei cunoscuta.
Pacat ca iubirea lor s-a transformat in blestem. E atat de absura si inumana aceasta drama pe care sunt siliti sa o traiasca. Nu poti sa nu te cutremuri cand vezi cum poate sa schimbe suferinta pe cineva. Erau doi oameni veseli, fericit, acum sunt doua umbre triste si fantomatice, doi jidovi ratacitori, sortiti sa umble mereu prin lume in cautarea unui 2ceva" demult pierdut.
Fiecare isi spune ca nu se poate ca din povestea lor sa fi ramas doar pozele!"

PS. nu stiu cui apartine dreptul de autor, dar mie nu

Mergi la inceput

iar asta e una din creatiile proprii

"M-am trezit azidimineata cand o geana de soare mi-a zambit prin geam. Mi-a parut totusi rau, caci am avut un vis minunat:"....stateam amandoi pe malul lacului...imi vorbeai in soapta in timp ce te jucai in parul meu; briza nopti ne mangaia usor fata si ne purta cuvintele spre cerul senin picurat cu stele....linistea adanca a noptii era tulburata de cate un orcait de broasca...doua rate se plimbau pe lac...barca se legana usor la margine lacului, creand cercuri din ce in ce mai mari....se auzea uneori un plescait in apa, era cate un peste ce sarea linistit.....deodata un plescait puternic tulbura linistea serii. Pe partea cealalta a lacului, un pescar se chinuia sa aduca la mal un peste, clopotelul de noapte din varful batului zdranganea nervos...sau oare era desteptatorul care se incapatana sa sune?..." Da cred ca era ceasul, caci am deschis ochii si o geana galbuie de soare imi zambea parca in ciuda, spunand " trezeste-te a fost doar un vis....!"
Si iarasi te-am visat, ca in fiecare noate, desi tu esti asa de departe de mine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

quote:
Originally posted by peca

iar asta e una din creatiile proprii

"M-am trezit azidimineata cand o geana de soare mi-a zambit prin geam. Mi-a parut totusi rau, caci am avut un vis minunat:"....stateam amandoi pe malul lacului...imi vorbeai in soapta in timp ce te jucai in parul meu; briza nopti ne mangaia usor fata si ne purta cuvintele spre cerul senin picurat cu stele....linistea adanca a noptii era tulburata de cate un orcait de broasca...doua rate se plimbau pe lac...barca se legana usor la margine lacului, creand cercuri din ce in ce mai mari....se auzea uneori un plescait in apa, era cate un peste ce sarea linistit.....deodata un plescait puternic tulbura linistea serii. Pe partea cealalta a lacului, un pescar se chinuia sa aduca la mal un peste, clopotelul de noapte din varful batului zdranganea nervos...sau oare era desteptatorul care se incapatana sa sune?..." Da cred ca era ceasul, caci am deschis ochii si o geana galbuie de soare imi zambea parca in ciuda, spunand " trezeste-te a fost doar un vis....!"
Si iarasi te-am visat, ca in fiecare noate, desi tu esti asa de departe de mine!"

Peca,un buchet de flori!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Mergi la inceput

multumesc fetelor, chiar ma gandeam ca o sa radeti de "creatia mea" dar odata aveam si eu timp si ma "cam chinuia talentul"
azi ma gandeam ca nu ar fi rau sa deschidem un topic cu "te chinuie talentul...atunci aici!", caci precis fiecare am scris cate o poezie, poveste,....sau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

F.frumos!

Monica si Albert scumpelul 2 luni
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

DESPRE OM SI OMENIRE

1. „Un om intreg nu-si poate face gesturile pe jumatate”- T. Arghezi
2. „Cata frumusete, cata generoziate si noblete sufleteasca stau ascunse chiar si in firea celor mai umile fapturi omenesti”- V.G. Belinski
3. „Nu esti mandru cand te gandesti ca zeii, obisnuiti cu lumina si vesnicia, daca s-ar cobori pe pamant n-ar putea suporta greul acestei vieti, in vreme ce tu invingi si nazuiesti spre culmi?”- L. Blaga
4. „Natura e inferioara omului, prapastia de viata zoologica si vegetala n-atinge niciodata tensiunea vietii umane. Este un om numai cine traieste ca om, numai printre oameni”- G. Calinescu
5. „Adevarata stiinta si adevaratul studiu al omului este omul”- P. Charon
6. „Sunt vesel de toate izbicnirile vietii, de toate luminile cerului, de toate slabiciunile primaverii. Sunt trist de toate amurgurile si de toate nostalgiile. Sunt puternic de toate dezlantuirile furtunii, de toate nepasarea sfarsitului. Sunt slab de toate amagirile si de toate induiosarile. Sunt bun ca privirea unui copil ingenunchiat spre rugaciune. Sunt crud ca razvratirea unei nedreptati. Sunt OM”- O. Desusianu-fiul
7. „Omul se crede centrul universului: tot ce vede el raporteaza la sine”- P. H. D` Holbach
8. „Fiecare om in sine este o lume care se naste si moare odata cu dansul; sub fiecare piatra funerara zace o istorie a lumii”- H. Heine
9. „A spune ca omul este un amestec de putere si slabiciune, de lumina si de orbire, de micime si grandoare nu inseamna a-i face proces, ci a-l defini”- D. Diderot
10. „Rangul este inscriptia pe o moneda, aurul este omul”- R. Burns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

DESPRE PREJUDECATA

1. „O multime de oameni talentati nu au facut nimic de valoare din cauza numeroaselor idei preconcepute pe care si le impun sau pe care prejudecatile momentului le impun”- E. Delacroix
2. „Prejudecatile deformeaza intotdeauna gandurile, sentimentele si opiniile oamenilor”- M. Twain
3. „Orice viciu este o eroare a spiritului. Crimele si prejudecatile sunt frati, adevarurile si virtutile de asemenea”- Cl. A. Helvetius
4. „Nu se cuvine sa apreciem greselile si prejudecatile oamenilor de demult cu prejudecatile noastre de astazi”- M. Sadoveanu
5. „Toate rele de care specia noastra este banuita nu provin decat din erorile noastre, din interesele noastre, din interesele noastre rau intelese, din prejudecatile noastre, din ideile false pe care le avem asupra lucrurilor… omul a fost intotdeauna inselat de prejudecatile sale, de sperantele si temerile sale”- P. H. D`Holbach
6. „Poti lupta impotriva parerilor concepute?”- M. I. Lermontov
7. „M-as socoti cel mai fericit dintre muritori daca as putea face ca oamenii sa se poata dezbraca de prejudecatile lor. Eu numesc aici prejudecati nu ceea ce ne impiedica de a cunoaste anumite lucruri, ci ceea ce ne impiedica de a ne cunoaste pe noi insine. Cunostintele ii fac blanzi pe oameni, ratiunea indeamna la omenie; numai prejudecatile ii fac sa renunte la aceasta”- Ch. Montesquieu

Mergi la inceput