maxime si cugetari!
Raspunsuri - Pagina 5
Anina_n spune:
Este foarte frumos ce scrieti aici, fetelor ! ...Hrana pentru suflet !
Am sa incerc sa adaug, si eu, cate un citat sau o cugetare, din cand in cand. Acum, despre dragoste, din "Declaratie de dragoste" -George Sovu:
"Probabil ca dragostea este cel mai minunat, cel mai de pret sentiment al nostru, al oamenilor.
Toata caldura din jurul nostru, toata lumina si bucuria vietii noastre, ea ni le aduce. Fara ea n-am observa soarele rasarind, copacii inflorind, n-am auzi pasarile cum canta, n-am trai cu adevarat...
Dragostea ne face mai buni, ne reda increderea atunci cand am pierdut-o si ne aduce fericire si tristete chiar in momentele in care ne simtim <<urati>> si <<batrani>>. Cand stim ca cineva ne iubeste cu adevarat, cand realizam ca cineva a gasit ceva bun, frumos, curat in noi, devenim alti oameni, traim clipele noastre de suprema fericire."
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
rachel owen spune:
DESPRE TINERETE
1. „Copilaria nu dispare niciodata din noi; ea constituie izvorul permanent din care decurg toate meandrele vietii noastre”- G. Calinescu
2. „Ne ramane un singur lucru intotdeauna bun: tineretea”- H. Sienkiewicz
3. „Tineretea zambeste fara pricina. Este unul dintre farmecele ei de capetenie”- Oscar Wilde
4. „Din nefericire, ne ramane un interval de timp prea mic intre timpul in care suntem prea tineri si acela in care suntem prea batrani”- M. E. Montaigne
5. „Sufletul copilului e cinstit, el nu poate fi cucerit de orice, dar se da intreg… copiii au in inima lor bogata putiinta, care lipseste celor mai multi dintre oamenii mari, de a intelege, de a admira si, intamplator, de a indeplini eroismul”- N. Iorga
6. „Stralucita e acea tinerete la care ai ajuns prin maturirtate”- G. Calinescu
7. „Esti tanar atata timp cat admiri si in masura in care admiri”- Fr. Bacon
8. „Taina fundamentala a tineretii nu sta in puterea de a infaptui orice, ci in puterea credintei ca poti infaptui orice”- J. S. Turgheniev
9. „Oricine, in inflacararea tineretii sale, s-a crezut in stare de pasiuni uriase, de fapte marete, macar o zi, o clipa”- A. Thibaudet
10. „Suntem atat de inflacarati, atat de necosotiti in tinerete. Ne aruncam in viata cu atata insufletire. Inteligenta, oricat de aleasa, nu va putea inlocui niciodata timpul”- A. L. de Stael
rachel owen spune:
DEFINITII
· FALIMENTUL este ocazia de-a incepe din nou, dar cu mai multa inteligenta.
· PRIETENUL este cel care stie totul despre tine si te pretuieste la fel.
· PRIETENIA este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat.
· UMILINTA este cel mai ciudat atribut uman. Cind crezi ca o ai, ai si pierdut-o.
· URA este acidul care face mai mult rau vasului in care e tinut, decit obiectelor asupra carora este aruncat.
· SFINTENIA nu este incapacitatea de-a nu pacatui, ci capacitatea de-a nu pacatui.
· IPOCRITUL este acea persoana care dupa ce ascris o carte ateista, se roaga sa aiba succes.
· FANATICUL este acea persoana care uitindu-si tinta isi dubleaza eforturile.
· CELEBRA este o persoana care munceste din greu toata viata pentru a ajunge faimoasa si cunoascuta in toata lumea, pentru ca apoi sa umble cu ochelari fumurii pentru a nu fi recunoscuta.
· COMUNISTUL este ca un crocodin. Cind isi deschide gura nu stii daca va zimbi, sau te va inghiti.
· EXPERIENTA este acel lucru care ne face sa ne recunoastem greselileatunci cind le repetam.
· PROVERBUL este o propozitie scurta invatata dintr-o lunga experienta.
rachel owen spune:
FRICA
· Nu-ti fie frica de opozitie. Tine minte ca zmeul se ridica impotriva vintului, nu cu vintul. Hamilton W. Mabie
· Barbatul care refuza sa lupte era numit fricos. Azi se numeste burlac.
· Curaj inseamna sa fii tu singurul care stie ca iti este frica.
· Marimea fricii noastre dovedeste micimea credintei noastre.
· Cel care se teme ca face prea multe de obicei face foarte putine.
· Frica de viitor este cancerul prezentului.
· Nu te teme de miine, Dumnezeu este deja acolo.
· Cea mai mare gresala pe care poti s-o faci in viata este sa traiesti permanent cu frica in sin ca vei face una.
peca spune:
"din caietele copilariei"
"Cand rupi o coarda de vioara
Ca geme lung si tremurand
O coarda o inlocuieste
Si auzi vioara iar candtand
Cand cu o durere cat de mica
Pe coarda inimii lovesti
Ea geme lung si-o viata-ntreaga
Tu nu mai poti s-o-nlocuiesti!"
"Cine iubeste sufera, iar cine este iubit isi bate joc!"
"cum imi par mie lucrurile asa sunt pt. mine, cum iti par tie lucrurile asa sunt pt. tine!" (pitagoras)
"tu esti un inger
tu esti o stea
eu esti lumina-n viata mea!
eu sunt un demon
nu sunt o stea
si am evoie de dragostea ta
eu sunt nimica
tu esti ceva
tu esti viata-n viata mea!"
(primita de la un coleg, in liceu....)
peca spune:
"din caietele copilariei"
" Pe o carare napadita de ierburi inalte am auzit vocea ei:
"- Ma cunosti?"
M-am intors si am vazut-o:
-"Nu-mi mai amintesc numele tau!" i-am raspuns.
Ea raspunse:
"Sunt cea dintai mare durere a tineretii tale!"
Si ochii sai erau asemeni aurorii stralucind de roua.
"A secat comoara adanca a lacrimilor tale?" - intrebai eu din nou
Ea surade si nu raspunde. Am inteles ca lacrimile sale avusera timp sa invete un nou grai.
" Tu spunei atunci - murmura ea - ca vei iubi intotreauna suferinta ta!"
Am rosit.
" Da, dar timpul a trecut si omul uita!" - am raspuns eu. I-am luat mana intr-a mea si am adaugat: "Tu esti cea care te-ai schimbat!"
"Aceea care a fost durere altadata s-a preschimbat acum in liniste!" - spuse ea.
(Rabindranath Tagore)
peca spune:
- din caietele copilariei!-
"Unii oameni sunt prea obositi ca sa-ti mai daruiasaca un zambet. Daruieste-le tu unul, pentru ca nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat acela care nu-l poate oferi!"
"Pastreaza in inima ta dragostea curata ca florile de cais, pentru ziua cand o vei darui celui care iti va cuprinde mana pentru o viata intreaga si nu pentru o singura viata trecatoare!"
"Chiar daca viata nu e asa cum o dorim, chiar daca zambetul celui pe care-l iubesti nu-ti mangaie uneori sufletul, chiar daca primavara e plina de capriciile naturii, sa nu uitam ca viata e frumoasa!"
"Inteleg ca nimic nu este vesnic, ca nu exista garanti absolute in dragoste si ca ACUM este singura vesnicie reala in viata, inteleg ca ..."si-au trait vesnic fericit"... exista numai in povesti!"
rachel owen spune:
Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Anina_n spune:
Foarte frumos, peca ! Multumim !
"Om mare este cel ce nu si-a pierdut inima sa de copil."
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
rachel owen spune:
ADEVARUL
· Un proverb recomanda: "Spune adevarul si fugi"!
· Mai bine sa suferi tu din pricina adevarului decit sa sufere el din pricina ta.
· Un adevar spus pe jumatate este o minciuna intreaga.
· Parintii se supara cind copiii spun minciuni si uneori se supara de moarte atunci cind spun adevarul.
· Binecuvintati sa fie dusmanii nostri care ne spun adevarul atunci cind prietenii ne flateaza.
· Adevarul doare, dar ceea ce ne lasa rani adinci este totusi minciuna.
· Uneori este la fel de greu sa spui un adeva r pe cit de greu este sa ascunzi o minciuna.
· Sint unii oameni care nu pot spune adevarul. Unii care nu pot spune o minciuna si multi altii care nu pot face diferenta intre adevar si minciuna.
· Adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda. Herbert Agar
· Nu e atit de important ceea ce nu stiu oamenii, cit este de important ceea ce stiu atit de bine si nu este adevarat. Josh Billings
· Cea mai obisnuita minciuna este aceea pe care ne-o spunem noua insine. Friedrich Nietzshe
· Omul care este brutal de onest se bicura de brutalite la fel de mult ca de cinste. Posibil ca mai mult. Rihard J. Needham