Insuficienta progesteron
Raspunsuri - Pagina 6
leeloo2004 spune:
Si eu ca si voi am o insuficienta de progesteron care mi-a fost descoperita abia dupa ce am pierdut 2 sarcini inainte de 12 saptamini... la a 2-a sarcina chiar mi s-a prescris utrogestan pe care l-am luat constiincioasa, dar degeaba, sarcina s-a oprit in evolutie la 9 saptamini. Pentru acum am facut tratament inainte sa ramin insarcinata circa 3 luni cu duphaston, 1 pastila din ziua 14 in ziua 24; dupa ce am ramas insarcinata mi s-a prescris duphaston 2 pastile/zi pina in saptamina a 19-a. In paralel fac si tratament cu Gravibinom injectii - la inceput una pe saptamina acum una la doua saptamini. Asta pentru ca din cite am inteles pentru mine utrogestanul a fost prea slab, iar eu (si doctorul) nu vrem sa riscam nimic in aceasta sarcina...
Gabriela
DPN 29 iulie 2004
crinuta spune:
Utrogestanul este intr-adevar slab in astfel de situatii. Duphastonul este mult mai eficient.
Tu inainte sa pierzi acele sarcini, ai avut ceva semne care sa tradeze lipsa de progesteron, ca de ex. menstruatii prea reduse, sau din contra, prea abundente?
Crinuta
gabid spune:
Chiar credeti ca utrogestanul e slab?Eu am luat 12/zi cand am ramas insarcinata FIv.Acum fac tratament cu utrogestan 3/zi din ziua 11 in 26.La progesteronul meu 0.1 ar trebui sa iau 12/zi daca spuneti ca e asa de slab...La utrogestan cel mai tare ma stresa cel vaginal care se scurgea si imi era teama ca nu il asimilez.
Astazi merg la doctorita mea din Bacau sa-i spun de HSG.Saptamana viitoare sau cealalta il fac daca vin rusi...
Gabi.
akydoo spune:
Va pup!
AM GASIT CEVA INTERESANT pentru viitoarele mamici !!! un site unde poti sa afli sexul copilului sau chiar o predictie pentru 2 ani ...
Sa imi spunetzi shi mie daca la voi se potriveshte !??????
http://babyssex.3x.ro/bebe.php
crinuta spune:
M-am uitat si m-am amuzat. Imi iese ca daca concep in 2004 am sanse egale. Eu imi doresc nespus de mult ca primul copil sa fie baietel.
Doamne, cat de mult mi-l doresc.......
pupici
Crinuta
valentinag spune:
Sanse jumi-juma.Pentru mine nu mai conteaza,fie ce-o vrea Dumnezeu.
Numai sa se indure de mine odata!
Valentina
Gabela spune:
Mie mi-a iesit pe toti anii numai baiat, nici macar intr-o luna fata! De altfel, cand am facut verificarea cu datele de nastere ale parintilor, mi-au zis ca sunt "aproape sigur barbat"! Si credeti-ma, sunt o femeie get beget!!!
Gabela
Oana_B spune:
Autor: Morgan
Subiect: insuficienta progesteron??
Trimis la: 30/01/2004 13:47:02
Am o problema mai veche pe care inca n-am reusit s-o rezolv. De cca 3 ani in fiecare luna, cam de prin ziua 19-20 am niste sangerari foarte usoase, care dureaza cam pana la venirea menstruatiei. Tratamentele au fost diverse (anticonceptionale, tratamente naturiste) si nimic...nu s-a rezolvat problema.
De cca 3 luni m-am hotarat sa fac un copil. Din nefericire nu am ramas gravida. Medicul la care merg acum m-a trimis sa-mi fac analiza progesteronului in ziua 21, si mi-a iesit 12,82 (limitele sunt 3,28 - 38,63). Mi s-a prescris Utrogestan din ziua 15 pana in ziua 25. Prima luna am luat cate 2/zi insa tot am avut acea sangerare. Acum mi s-a marit doza la 3/zi (1 dimineata, 2 seara). Deocamdata inca n-am ajuns in ziua 20-21 ca sa vad daca o sa am iar sangerarea aceea.
Acuma, nu prea sunt eu lamurita....progesteronul 12,82 imi pare a fi in limitele normale fazei luteale. Oare chiar progesteronul o fi cauza acestor sangerari?
Multam tare mult de raspunsuri.
Morgan
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: anemona
Raspuns la: 30/01/2004 13:55:39
O prietena de-a mea avea aceeasi pb, desi progesteronul ii iesise si ei bun. A luat Duphaston din ziua 11 pana in 25 (nu stiu doza exact, dar cred ca 2/zi) si nu a mai aparut sangerarea. Pe bebe inca il asteapta, dar spera ca va veni.
Ai facut si alte investigatii? Poate fi si o alta cauza (uterul de ex, vreun polip sau mic fibrom?)
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: crinuta
Raspuns la: 30/01/2004 14:46:03
Nu este din cauza progesteronului din moment ce ti-a iesit in limite normale.
Crinuta
Autor: Morgan
Raspuns la: 30/01/2004 14:46:15
Mi-am facut ecografii.....intravaginale si abdominale. Mi-am facut si Papanicolau si a iesit bine.Daca ar fi un polip, n-ar trebui sa sangereze cam tot timpul? Eu singerarile astea le am intotdeauna dupa ziua 20.
Morgan
Autor: gabitu
Raspuns la: 30/01/2004 16:49:58
daca progesteronul ti-a iesit bine ar mai putea fi o cauza. S-ar putea sa fie, sper sa nu te sperii, endometrioza. Si mie imi veneau niste pete cu 4-5 zile inainte de rusi si abia apoi veneau rusi.
Iti scriu pentru ca endometrioza este cauza de infertilitate si apoi este slab diagnosticata in Romania.
Un alte element important este faptul ca daca este, sper din tot sufletul sa nu fie, endometrioza simptomele nu apar decat dupa ceva ani.
Te sfatuiesc sa iti faci un consult la un medic care a auzit de endometrioza. Iti spun din proprie experienta. Eu am fost diagnosticata cu endometrioza severa dupa ce am schimbat medicul ginecolog (asta dupa 7 ani).
Multa bafta si incredere,
Gabi
Gabita