Sucul de fructe...la ce ora din zi?
Fetelor va dati seama ce fericita sunt ca Andrei, in sfarsit, bea suc de fructe facut la storcator. Sper sa nu-l deochi.
Are aproape 6 ani si pana acum nici nu vroia sa auda de suc natural. Fructe...nici atat. Ma dispera cu sucurile gen Fanta, Sprite, etc.
Problema mea este ca, fiind la gradinita pana la ora 16.00, nu am cum sa-i dau sucul decat spre seara. Oare e bine pentru burtica sa bea suc seara?
Copiilor vostrii (cei mai maricei) cand le dati sa bea sucul?
(5 ani si 9 luni)
Raspunsuri
lexi spune:
Mirela, ma bucur pentru tine! Fanta si Sprite nici macar nu sunt sucuri, ar insemna sa facem o nedreptate crunta lichidului scos prin stoarcerea fructelor adevarate. :-)
Daca tot l-ai facut pe Andrei sa bea suc natural, sunt sigura ca ai sanse sa-l faci sa manance si fructe, e pacat de fibrele care se pierd.
Eu zic ca nu e tarziu sa-i dai sucul seara, atata timp cat nu inlocuieste nici o masa si nu e principala sursa de fluid a copilului. Si noi mai facem schimbarea asta, cateodata seara se incheie cu un suc si nu cu lapte, dar avem grija ca masa sa fie inainte de bauturica, pentru ca ar fi in stare sa o inlocuiasca.
orzu irina spune:
Buna. cel mai bine ar fi sa i le faci la blender ca sa eviti sa arunci pulpp fructului care este importanta pt. digetie. Si seara si dimineata sunt f bune.
orzu
mirelam spune:
He,he
Multumesc fetelor de sfaturi, da voi nu stiti ce copil am eu!
Stiu ca-i importanta si pulpa fructelor dar eu acu zic Doamne ajuta ca bea sucul... ce sa mai sper la pulpa.
El e genul de copil care de la un an nu a mai baut nici lapte nici suc sau fructe. Daca manca o juma de mar pe luna era sarbatoare in casa.
Cu laptele am rezolvat-o prin iaurt, pe care-l mananca cu placere. Cu fructele a fost mai greu. Asa ca acum ma declar super fericita. Sper sa-l tina cat mai mult.
(5 ani si 9 luni)
Andruska spune:
Nu poti sa ii dai sucul la micul dejun ? Inainte sa plece la gradi ?
Daca nu este bine si seara, este bine oricand...nu ?
Succes si multa sanatate,
Andra cu burtica de 32 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
Laura T spune:
Mirela, si Bianca bea cu placere sucul stors proaspat, ea vine de la gradi pe la 17.30 si ii dau sucul in jurul orei 18.00. Eu ii storc 2 mere+1 morcov+1 portocala si rezulta o cana plina cu suc. Tu din ce ii faci?
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
mirelam spune:
Laura
Si eu tot in jur de ora 18.00-19.00 ii fac sucul si tot din doua mere, o portocala si un morcov. Uneori ii pun morcov mai mult dar am observat ca-l cam constipa desi lui ii place mai mult caci iese mai dulce cu morcov decat fara. Nu i-am pus niciodata grapefruit...ma gandesc ca fiind mai amar sa nu-l mai vrea... dar nici n-am incercat, de ce sa zic.
(5 ani si 9 luni)
Marianar spune:
Vladut are 1 an si 5 luni si bea suc de fructe cam la 1 ora jumate dupa masa de pranz, cam pe la 15-16.