TAXE VAMALE

TAXE VAMALE | Autor: xenocid

Link direct la acest mesaj

Se dau:

Una bucata laptop defect (piese de schimb) trimis cadou (X) GIFT bifat in aviz.

Una bucata functionara posta (acolo lucreaza ... nu e) oficiu 6 Timpuri Noi, prima la stinga.
Se amesteca bine, se da in clocot timp de 30 de minute se presara citate din Monitorul Oficial, referiri la educatie si bun simt, incompetenta si coruptie..

Se obtine..."PLATESTI TAXE VAMALE DE 9 MILIOANE"
Se serveste ca dus rece.

Intrebarea mea este...Pentru obiecte primite CADOU se platesc taxe vamale? Poate voi ati mai intalnit asa ceva.

Cu stima si DRACI,
Tata Alin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

da...pt ca legeaa spune ca se platesc taxe vamale si TVA pt tot ceea ce depaseste o anumita suma (nu mai stiu care este acum dar acum vreo 2 ani era in jur de 100 euro). Tu introduci respectivul bun in tara indiferent daca dai bani sau nu pe el
Si nici sfanta spaga nu vad cum te-ar salva decat la modalitatea de evaluare poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Multumesc pentru raspunsul prompt,

In continuare cum as putea sa fac dovada ca respectiva "cazatura" face mai putin de 100E?
Prezentand factura prin care a fost cumparat de expeditor care mi'l face cadou, sau o factura prin care expeditorul mi'l vinde mie.

Exemplu de evaluare:
Calculator personal 486 memorie 8MB inclusiv NOTEBOOK-uri 539Euro
Nu comentez...

Cu stima
Tata Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

PC-ul nu a avut o valoare declarata? Ar trebui sa ccalculeze taxe la valoarea aia si nu la valoarea de catalog - uzura ceea ce fac ei acum cu tine.
In principiu ar trebui sa mearga cu factura de umparare dar din experienta mea intr-ale vamii, depinde si de cum s-a sculat "lady" de acolo dimineata.

600 de euro taxe pt un 486 ????????wauuuuu tare!!!!.

Mergi la inceput