VACCIN ANTIGRIPAL

VACCIN ANTIGRIPAL | Autor: PITI

Link direct la acest mesaj

Astept parerile voastre cu privire la acesta- ce credeti ,sa il fac bebelului meu de un an si 7 luni ,o pediatra imi spune ca da ,s-a anuntat si la tv ,o alta imi spune ca nu caci virusii gripali sunt diferiti de la un an la altul,iar vaccinurile existente nu fac fata ............. Dar totusi daca face o gripa intr-o forma complicata ce fac?Am inteles ca nu se trateaza cu antibiotice si este uneori fatala mai ales pentru copii.Nu vreau sa fiu pesimista ,dar ma doare sufletul cand il vad cum se chinuie cand are febra. Deci daca sta in putinta mea sa-l ajut de ce nu ! Dar stiti de care ar trebui,ce marca sau productie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna piti, copilul meu are trei ani si nu i-am facut inca nici un vaccin antigripal. Pediatra lui ne-a sfatuit sa folosim pentru imunizare Ribomunyl bazandu-se pe urmatoarele:
- copilul nu merge inca in colectivitate (gradinita, cresa)
- noi ne-am vaccinat antigripal
- o parte din copiii carora le-a fost administrat vaccinul antigripal (la insistenta parintilor) au avut reactii alergice destul de puternice (se pare totusi ca acesti copilasi aveau o predispozitite spre alergii).

Sper ca toate aceste date sa te ajute in hotararea pe care o vei lua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu ma intreb daca sa-i fac mariei acest vacccin. Are 1 an si nu sta ea in colectivitate prea mult dar ma sperie toate anunturile astea radio-TV?
Ce facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriel spune:

Ieri am dat si eu telefon ca un parinte grijuliu si am pus intrebarea despre vaccinul antigripal.
Raspunsul a fost ca nu este nevoie dar sa evit o perioada iesitul din casa, sau sa ne dea unul care se administreaza pe gurita.

Gabriel - tatic de 2 ani!
http://www.familia-mea.go.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Vladi are 3 ani si 1/2, nu i-am facut niciodata vaccin antigripal (pediatrul nu a fost de acord). El inca nu merge la gradi (ma refer la Vladi, nu la pediatru !)
Cit a fost mai mic, la recomandarea pediatrului, i-am dat Oscilococcinum (din noiembrie pina in februarie, doza saptaminala).
Acum, de ex. ia doar Septilin (ptr cresterea imunitatii), pe perioada toamna-iarna.
Bineinteles, incercam sa evitam locurile aglomerate.
Pina acum nu am avut probleme si sper nici sa nu avem...

Multa sanatate,
Amalia si Vladi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

M-am hotarit sa-l vaccinez mai ales dupa emisiunea lui Tuca de acum vreo doua seri; Ionut merge la gradinita si nu as vrea sa am remuscari in caz ca ar izbucni vreo epidemie... Sunt satula de atitea viroze, gripa ne-ar mai lipsi!

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Pe fiica mea am vaccint-o vinerea trecuta la insistentele pediatrului. Ea a avut multe inbolnaviri din cauza colectivitatii si doctorul a considerat ca ar fi mai bine sa o vaccinam dupa atatea zvonuri despre gripa asta noua care ar veni. Fata mea are 4 ai si 8 luni si merge la gradinita.
Sanatate la toti puii vostri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Ce fel de vaccin i-ai facut?

quote:
Originally posted by albinutza

Pe fiica mea am vaccint-o vinerea trecuta la insistentele pediatrului. Ea a avut multe inbolnaviri din cauza colectivitatii si doctorul a considerat ca ar fi mai bine sa o vaccinam dupa atatea zvonuri despre gripa asta noua care ar veni. Fata mea are 4 ai si 8 luni si merge la gradinita.
Sanatate la toti puii vostri .

albinutza

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Laura are 4 ani si 5 luni, merge la gradi si mereu aveam probleme cu viroze care imediat se transformau in bronsite si asta numai in colctivitate.Pediatra noastra ne-a dat peste vara tratamentul cu Ribomunyl dar la sfarsitul lui septembrie surpriza din nou.Asa ca am fost sfatuita sa-i fac totusi vaccinul antigripal, care ce-i drept n-o fereste de viroze si este pe tulpinile de anul trecut dar chiar daca s-ar imbolnavi de gripa ar face o forma mult mai usoara si poate ca nu vor mai complica nici virozele.L-am facut la jumatatea lui octombrie(unul frantuzesc), n-a avut nici un fel de reactie negativa si are se pare teren alergic(dermatita atopica) si mai mult decat atat nu i-a mai curs nici macar nasul(sa bat in lemn) si asta in conditiile in care in toata perioada asta mereu au fost copii bolnavi care au tot lipsit pe urma.Nu stiu daca vaccinul ne-a ajutat pana acum dar cred ca e bun mai ales daca sunt in colectivitate(unde in perioada asta e imposibil sa nu-i curga vreunuia nasul, sa nu stranute sau sa nu tuseasca.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu nu i-am vaccinat pe copii mei niciodata si nici nu au facut gripa, deci sper sa nu faca nici anul acesta. M-am temut de reactiile negative, mai ales cu ei sint usor alergici. Fetitei ii dau insa Septilin pentru intarirea imunitatii.
Eu insa m-am vaccinat pentru ca pe noi ne vaccineaza gratuit in fiecare an la serviciu. Si stiu ca vaccinul trebuie facut pina la sfirsitul lui noiembrie ca sa aiba efect si dupa vaccin doua saptamini nu trebuie sa racesti. Sanatate tuturor!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Nu stiu ce o sa fac ! Pediatra mea mi-a spus la fel despre oscilococcinum-1 doza pe saptamana,vitamina c 10 zile + pikovit +vigantol ,cam asta ar fi tratamentul pt iarna .Nu este un copil bolnavicios,dar gripa a luat-o intotdeauna de la altii.Nu este la cresa ,nu prea are contact permanent cu aglomeratia,dar oare i-ar strica vaccinul sau mai bine fara?Nu stiu ,ma mai gandesc,mai intreb.......... si va spun si voua ce am decis ! Sanatate la toti bebeii !

Mergi la inceput