Faceti baita impreuna cu bebelusul?
Raspunsuri - Pagina 4
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
pot sa intreb de ce? Iubeste animalele: Dumnezeu le-a dat gandire rudimentara si bucurie netulburata. Nu le deranja bucuria, nu le hartui, nu le priva de fericirea lor, nu lucra împotriva intentiei lui Dumnezeu. Omule, nu te mandri cu superioritatea fata de animale; ele nu au pacat, dar tu, cu mareti ta, pangaresti pamantul prin existenta ta si iti lasi urmele prostiei dupa tine - aceasta, e adevarata pentru aproape fiecare dintre noi!"(Fyodor Dostoievski) |
Hai mey...ne-a mai explicat odata acum ceva ani;se amesteca energiile!
Dana
alyx spune:
Titlul subiectului, "Faceti baita impreuna cu bebelusul?", pe mine ma face sa ma gandesc la bebelusi, adica, copii cu varsta pana intr-un an. Ianinate de aceasta varsta nu am facut baie impreuna cu copilul. Mi s-a parut oarecum o chestie nelalocul ei sa ma bag in aceeasi apa cu copilul de 6 luni de exemplu, cand totusi imunitatea lui fata de diversi microbi, nu e suficient de dezvoltata.
Spunea cineva ca nu stiu unde parintii duc copii la piscina de la 4 luni. Nu am inteles daca ii duc la piscine de adulti sau la piscine pentru copii. Eu nu am fost niciodata la piscina, dar ma gandesc ca totusi apa de acolo e tratata cu diferite substante, iar asta ar fi una din diferentele intre piscina versus apa din cada in care m-as baga eu impreuna cu copilul.
Eu am facut o singura data baie cu copilul asta vara cand avea 3 ani si un pic, dar mai mult pentru joaca in apa si, din considerente strict personale mi-am pus costum de baie.
Cu un bebelus pana intr-un an nu m-as baga in cada, tot din considerente de igiena.Daca e suficient de igienic sa fac baie odata cu el ar insemna ca e igienic si sa-i dau mancare cu aceeasi lingura pe care am bagat-o eu anterior in gura, sa bag ingura biberonul sau suzeta, sa-i mestec mancarea, etc.
Repet, am in vedere, asa cum spune titlul un bebelus. Pe masura ce creste copilul si imunitatea lui creste.
Mik spune:
Cu trei copiii marisori nu pot face baie impreuna (sunt copii mari) si cind erau mici, erau toti 3 impreuna in aceeasi cada; era ca in uzina, la banda.
Insa, in jacuzzi suntem impreuna, la piscina la fel. Nu vad unde ar fi problema. E drept ca nu ma scald in piscine dubioase, insa daca e cred ca e curat copilasii vin si ei.
Pe linga subiect :
Nu stiu cum ar fi sa spal haine separat ! Mi se pare ingrozitor de complicat, am o masina care spala 9kg odata si le sortez pe temperatura si tip de fibra, altfel n-as scoate-o la capat. Si nu, copiii n-au facut niciodata paraziti (externi sau interni), nici stafilococi, nici alte boli.
JuliaSM spune:
Imunitatea unui bebelus e scazuta si e in pericol daca face baie cu un adult in aceeasi vana? :))
Sa nu uitam pe unde s-a nascut bebelusul acela, daca a avut sansa unei nasteri naturale. Si spun sansa, pentru ca in lecturile mele de gravida cu cariera, am citit si ca nasterea naturala e foarte benefica pentru bebe, atat pentru ca traversarea colului ii scoate prin strangere lichidul amniotic din caile respiratorii, dar culmea! il familiarizeaza cu culturile microscopice ale mamei.
In timpul sarcinii, se fac teste ale mucoasei colului, sa nu aiba cine stie ce balauri, insa sunt diverse care traiesc acolo si cu care corpul nostru e prieten,bine-mersi, si care protejeaza, pazesc de altele mai rele ca ele. Iar bebele a facut cunostinta cu mucoasa asta mai bine decat credeti! si a fost cu nasul si cu gurita in vagin si s-a nascut cu fata spre anus si n-a murit, nici nu l-au mancat microbii cei batrani.Ba din contra, ii creste imunitatea prin expunere si cunoastere.
Oricum, mortul nu-l mai intorci de la groapa decat prin minune, iar mentalitatile si prejudecatile sunt la fel de greu de schimbat.Piticii aia de care vorbea Selene...
cristoiu spune:
Mi se pare amuzant rau subiectul. Voiam sa intreb mamele care invoca microbii, fierbeti apa bebelusului inainte sa o turnati in cada?
Eu nu am facut niciodata baie in cada cu ei, pur si simplu fiindca nu am chef sa fac baie la ora la care fac ei. Eu fac i totdeauna dus dimineata, ei fac baie inainte de culcare. Uneori mai intra fii-mea in dus cu mine dimineata, dar mai rar.
Insa eu am fost cu copii la piscina de pe cind erau bebei. Cu cea mare am fost la curs de inot cind avea 5 luni, pe cel mic l-am dus de pe la 4 saptamini. Tin minte ca la doua saptamini era pe barca cu noi. Piscinele nu sunt neaparat tratate cu substante diferite, doar ca apa trebuie sa fie mai calda. Si acolo tot parintii cu copii cu tot intra, ca nu fac ei bildibic de la 5 luni. In general eu prefer piscinele sarate, cele cu clor mi se par prea agresive cu pielea. Deci cu alte cuvinte, ca principiu, daca eu in piscina ma bag cu copilul si cu microbii tuturor celorlate persoane prezente sau care s-au perindat pe acolo, atunci evident ca in cada nu poate fi mai scirbos, ca macar e apa proaspata de fiecare data.
Cit despre spalat rufe separat, no comment decit ca poate in Romania apa e mai ieftina ca in Germania.
Naty spune:
Si eu spal hainele fetelor separat. Na, sa vedeti ca sunt mai multe nebune!
Fac asta in primul rand fiindca pentru ele folosesc alt detergent (a mica e alergica si ii spal hainele numai cu Dermalin) si, in al doilea rand pentru ca nu mi se pare OK sa amestec, de exemplu, chilotii nostri cu lucrurile lor.
Nu vad de ce atat tam-tam, ce e greu sa bag la masina de doua ori?
In nici un caz nu cred ca vor deveni mai sensibile fiindca nu pun ciorapii lu ta-su la un loc cu maieurile lor.
Dus nu fac cu ele; cand erau mici mai intram in cada, pentru joaca, dar imi puneam costum de baie.
Apropos de costume, in piscina nu cred ca adultii intra goi alaturi de copii. Asta e diferenta.
emanouela spune:
Da, amuzant subiect.
In rest...toti piticii astia sunt rezultatul neinformarii, necunoasterii.
cristinuk@ spune:
nu fac baie cu ei pt ca nu mai e loc si de mine in cada ...la inceput era ocupata de un hamac de baie si un scaunel de baie pt bebe (au facut baie amandoi mereu )
au mai intrat pe rand cu mine cand faceam eu baie nu le a placut din lipsa de spatiu....tatal lor ajungea uneori mult dupa ce se culcau nu a avut cine tine de ei la baie asa ca m am folosit de toate inventiile posibile sa mi fac viatza mai usoara (.cand s a nascut baiatul fata nici nu mergea )
rufele se spala la gramada si pe culori
n -am pitici cu microbii
alyx spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM Imunitatea unui bebelus e scazuta si e in pericol daca face baie cu un adult in aceeasi vana? :)) Sa nu uitam pe unde s-a nascut bebelusul acela, daca a avut sansa unei nasteri naturale. Si spun sansa, pentru ca in lecturile mele de gravida cu cariera, am citit si ca nasterea naturala e foarte benefica pentru bebe, atat pentru ca traversarea colului ii scoate prin strangere lichidul amniotic din caile respiratorii, dar culmea! il familiarizeaza cu culturile microscopice ale mamei. In timpul sarcinii, se fac teste ale mucoasei colului, sa nu aiba cine stie ce balauri, insa sunt diverse care traiesc acolo si cu care corpul nostru e prieten,bine-mersi, si care protejeaza, pazesc de altele mai rele ca ele. Iar bebele a facut cunostinta cu mucoasa asta mai bine decat credeti! si a fost cu nasul si cu gurita in vagin si s-a nascut cu fata spre anus si n-a murit, nici nu l-au mancat microbii cei batrani.Ba din contra, ii creste imunitatea prin expunere si cunoastere. Oricum, mortul nu-l mai intorci de la groapa decat prin minune, iar mentalitatile si prejudecatile sunt la fel de greu de schimbat.Piticii aia de care vorbea Selene... "You only live once, but if you live right, once is enough." |
Despre ce prejudecati este vorba?
Lali spune:
Si eu spal anumite lucruri separat. Adica, spre exemplu nu spal sosetele si lenjeria intima a maturilor cu hainele copilului. Nu stiu de ce, asa m-am obisnuit. Asa cum nu pun nici prosoapele de bucatarie de exemplu in aceeasi tura cu chilotii. In schimb la bluze, pantaloni, etc ma ghidez dupa culori, temperaturi, tip de tesatura fara sa tin cont a cui e.
Eu spal in genere in in week-end si eventual luni, marti. Organizez hainele pe ture vinerea si nu scade deloc eficienta. Asa ca nu consum mai multa apa sau detergent cum spunea cineva mai sus.
E pur si simplu, obisnuinta mod de lucru, etc...
Nu ma tem de balauri si brontozauri.
Si pentru usurinta mea am si un loc special pe uscator unde usuc sosetele copilului, pentru ca altfel le incurc unele cu ale mele. Mai tarziu, stiu de la alte mame de baieti ca se produce o bulibaseala intre sosetele copiilor si ale tatilor. Deh, gama de culori mai restransa. Asa ca nu vad ce e rau in niste obiceiuri.