Explozia de la Boston
Raspunsuri - Pagina 2
coracora spune:
Citeam ieri cum se rugau diverse asociatii de musulmani sa nu fie unul de-al lor cel care a comis acest atentat... Suspectii urmariti de politia americana in momentul de fata sunt musulmani ceceni. Unul a fost ucis iar fratele lui e incoltit de politie.
Fleurdelise spune:
Problema in State e accesul prea usor la arme, intri intr-un Walmart si iti cumperi arma. Bine, aici a fost vorba de explozibil (cumparat pe net probabil sau fabricat acasa din te miri ce), dar e o atmosfera de violenta intretinuta de accesul facil la armele de foc.
Ieri in Senatul american nu a trecut un proiect de lege ce restrictiona accesul la arme.
Dealtfel, cei doi suspecti, dupa atentat, au jefuit o benzinarie, furat o masina si impuscat cativa ofiteri de politie (unul a murit).
Descrierea suspectilor a fost furnizata de un martor si victima a atentatului, aflat suficient de aproape de locul exploziei incat sa ii fie spulberate ambele picioare...
Unul din suspecti, cel inca in viata si libertate, era student la Cambridge...
coracora spune:
Nu cred ca accesul facil la arme e cauza principala a acestei tragedii. De fapt nu are nici o tangenta cu actul terorist in sine. Motivatia e mai degraba de sorginte religioasa-segregationista.
Eu nu pot sa cred ca serviciile secrete nu ii aveau in vizor pe acesti doi indivizi. La o adica stii ca vin dintr-un teritoriu care functioneaza pe post de pepiniera a extremismului religios, ei insisi isi exprima convingerile super-ultra-extremiste pe diverse forumuri online (deci nu se ascundeau deloc)... si tu ca serviciu secret stai relaxat si ii lasi sa comploteze?
lili_mar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fleurdelise Unul din suspecti, cel inca in viata si libertate, era student la Cambridge... |
oy vey! Cambridge este un orasel in Middlesex County, Massachusetts (ce-i drept Harvard si MIT sunt acolo), este un orasel in Southern Ontario si, printre altele, o universitate ... in Marea Britanie. individul era student la University of Massachusetts at Dartmouth.
greieras spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada A durat cam mult pentru cat se dau de rotunzi la securitate americanii. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
De ce, ti se pare ca romanii s-ar fi descurcat mai bine?
marius spune:
Eu consider ca sunt foarte buni. In prezent cred ca au cel mai dezvoltat sistem din lume. Eram mai sceptic in privinta sanselor de reusita. Realmente sunt buni.
eumada spune:
Pai eu zic asta intrucat cu toata securitatea lor,au fost luati prin surprindere de atentat.
Sunt buni,dar garantat ca ,avand o logistica pe masura si romanii s-ar fi descurcat foarte bine.