idei de subiecte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cautind cu fata mea ceva pt fizica (are 13 ani) am dat de o carte despre diverse descoperiri:-
- cine a inventat desenul animat/ liftul/ fimo/ telefonul mobubil/ patinele pe rotile (si uite asa poate ii trezesti interesul sa invete sa mearga pe ele (asta daca nu stie) si sa va petreceti mai mult timp afara...
Si poti gasi o gramade de idei pe tema "Cine/cind a fost descoperit/ inventat ceva anume...

Pe fata mea la varsta de 9 ani o preocupa desenul, tenisul, inotul, mersul pe bicicleta si pe role, iar de citit, era interesata de carticele despre vrajitoare (gen Hexe Lilli - vrajitoarea Lilli - si aventurile ei acasa, la scoala, pe strada, in vacante, etc. Si inca se juca cu papusile, le crea din hane vechi, hainute, de ex.

Ei i-au placut mult (si inca ii plac) revistele pt fetite si cartile uc benzi desenate. Ai incercat asa ceva is pt fetita ta? Mergi la biblioteca, cum ti-a mai sugerat cineva si lasa-o sa rasfoiasa diverse carti/ reviste. Fiind gama atit de variata, si vazind si alti copii acolo, probabil va fi interesata si ea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Si inca ceva, ce mi-a placut grozav : Zentangle Hands. De astea m-as apuca si eu, cand am 15 minute libere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Julia, nu-i dau sa faca referate, doamne fereste, ii dau doar sa citeasca despre un anumit subiect si sa-mi povesteasca despre el ce a retinut. Si pornind de la ce a retinut sa povestim noi seara mai departe, sa o ajut sa inteleaga lucrurile care nu le-a inteles, sa ii povestesc si alte lucruri pe care le mai stiu eu despre tema respectiva, etc. Nu trebuie sa fie ceva legat de scoala, ci mai degraba ceva de cultura generala.
De exemplu ii place sa cante, chit ca m-a mostenit pe mine care's afoana complet. Dar pornind de la asta, am putea povesti impreuna despre istoria inregistrarii sunetului, cum a evoluat in timp, cum se inregistrau inainte melodiile, pornind de la gramofon si terminand cu cd-ul. Fara sa intram in detalii tehnice, pur si simplu, poze, filmulete cu respectivele instrumente, informatii generale.
Sau putem povesti despre animale rare, sau plante carnivore, sau planete, sau minunile lumii, sau despre Cleopatra, sau Ulise, etc.
Ideile tale sunt foarte interesante, chiar cred ca o sa pun vreo 2 in practica doar ca sunt din alta sfera, a lucrurilor pe care ea le poate face, singura sau impreuna cu noi.

helbi, faina ideea cu "cine a inventat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Mie mi se pare putin straniu ca fetita are singura acces la internet si ca la 9 ani e pasionata de fantome, strigoi, sate bantuite si alte alea. Chiar de spui ca ar fi inofensive, o teama tot sadesc acolo, undeva...si gandurile lucreaza. Mi s-a strans putin inima cand am citit ce ai scris.



Cred ca nu ai inca fetita de 9 ani... altfel nu te-ar mai fi mirat atat inclinatia lor spre vrajitorie, magie, mister, etc. Nu degeaba a aparut colectia asta horror de papusi Monster High, in frunte cu Draculaura, cu vanzari record. Exploateaza exact latura asta.

Mickyyy, la noi ca sa impacam si capra si varza (adica uitatul la televizor cu...ceva util), am ajuns la un compromise: se uita la Animal Planet. Ii plac animalele mult (vrea sa se faca medic veterinar). Sigur ca se mai uita la desene (de astea nu scapam nici neam!)

si a mea are acces la internet prin IPad, dar ne mai uitam sa vedem ce site-uri a accesat. La 9 ani sa itnerzici unui copil sa aiba acces la internet sau la calculator este ca si cum I-ai interzice sa mearga la scoala...parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

si noi cu vrajitoare, fantome, case bantuite - cred ca de la Scooby i se trage

Fiica-mea (9 ani)tocmai ce a terminat ultimul volum din Hary Potter si a citit pe nerasuflate toate volumele (si, bineinteles, e indragostita de HP, asteapta sa vina o bufnita sa-i lase scrisoarea pentru Hogwards, etc ). Acum citeste volumul 3 din Monster High si asteapta sa-i cumpar partea a 2-a din Fetita celei de-a sasea luni.

Ce-i mai place:
-olarit, a mea din fericire face la after, acum depinde cat de mult tii la curatenie in casa , saptamana asta a venit acasa cu bagheta lui HP si un dragon
-pictura- i-am cumparat de curand cateva panze de diverse dimensiuni, vopseluri acrilice si au iesit cateva chestii foarte faine (acum mi-am comandat portretul in still Modigliani, sa vedem ce iese )
-desenat, colorat, cu pixuri cu gel, tuburi cu scipici, abtibilduri, fundite, margelute
-acum vreo saptamana - doua i-a invatat doamna la scoala sa folosessca compasul si a avut tema sa fac decoratiuni, flori, animale cu el. Nu s-a oprit inca, cred ca am peste 50 de flori si ursuleti facuti cu compasul si colorati cu gel cu sclipici 3d

Din fericire a venit primavara si acum o sa stam mai mult in parc, cu trotineta si role

Acum a zis ca o doare putin capul si trebui sa vada HP6 ca sa-i treaca

Si da, are access la internet pe tableta si laptop, da' nu e intre prioritati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

tot io - acum am vazut-o cum a a venit de la scoala, cu o fantoma desenata cu stiloul pe maneca de la tricou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

ni-na, cati ani are baiatul tau? n-am auzit de cartea asta pana acum, am dat o googluiala dupa ea, si mi se pare mult peste nivelul ei.

Nu faceti aceeasi greseala de doua ori, sunt atat de multe greseli noi de facut!


E superba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

ni-na, cati ani are baiatul tau? n-am auzit de cartea asta pana acum, am dat o googluiala dupa ea, si mi se pare mult peste nivelul ei.

Nu faceti aceeasi greseala de doua ori, sunt atat de multe greseli noi de facut!


E superba.



Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.







E superba, dar nu pentru 9 ani, zic eu.
Mickyyy, mie imi suna a task ce ii ceri tu fetei, adica pe mine una nu m-ar stimula deloc sa citesc... nu ca nu te inteleg, dar cred ca trebuie alta abordare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pt ca si al meu are tot 9 ani, ma intreb cum de la virsta asta fetitza ta nu vrea sa iasa afara,sa se plimbe, sa se joace,cu bicicleta/role...sa aiba intilniri cu prietene, sa faca sport, sa mearga la fim/magazine/inghetzata...?
mie nu-mi place ideea sa stea doar la tv si computer...indiferent cat de educative sunt programele.

cat despre partea educativa, noi incercam sa invatam de ex:
-o tara noua (noi incercam sa alegem una noua pe luna)
-sau un imperiu...(imperiul roman este fav lui)..
-despre presedinti/pesonaje istorice/inventatori/exploratori...
-pietre pretzioase
-mai recent ca ne-am luat catzel invata despre diferite rase de caini(comportament, caracteristici).
-sporturi(basketbal, footbal american, fotbal european,curse de masini)
-cosmos
-gastronomie
-muzica

al meu are perioade, saptamni la rind este interesat doar de un singur domeniu...
e bine daca ar putea sa iti spuna 3 lucruri noi /zi, dar ma indoiesc ca puteti sa o tzineti asa...am incercat si eu ideea si dupa un timp vrind,nevrind chiar pare o corvoada...
asa ca eu la sf saptamanii il pun sa-mi faca un rezumat de o pagina la orice carte sau topic,care el il alege.

ca sa vezi ce ii stirneste interesul eu zic ca treb sa-i oferi posibilitatea sa citeasca din diverse domenii si as restrictiona filmele pe youtube.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mickyyy, eu cred ca voi incercati prea mult sa ii explicati cum functioneaza. La virsta ei pare mai interseata de "minunile lumii" si mai putin de ce ascunde in spatele lor. Mai mult de ce senzatii ii trezesc decit de partea rationala. Poate pt ea ar merge mai bine sa vada, sa simta, sa pipaie. Sa te adresezi mai mult partii emotionale, de exemplu cind va uitati la o pictura tu sa ii povestesti ce simti tu si ea tie ce simte ea, fara sa discutati neaparat de tehnica, perspectiva, etc. Puteti sa mergeti in adincime si in partea de "culise" cind se va lega emotional de un domeniu. Eventual sa mergeti in muzee decit sa cititi despre un subiect. Povesteste-i tu cite in luna si in stele si nu o "forta" pe ea sa caute ceva numai ca sa caute. La unii copii ar merge, la altii insa nu.

Incearca tu sa afli cit mai multe despre locuri, oameni, meserii, traditii si mergeti pe acolo la plimbare. De exemplu treceti pe linga o biserica, poti sa ii vorbesti de cine a construit-o si cum se traia in perioada aia. Sau treceti pe linga o fabrica, vorbeste-i de ce se face acolo. Tot ce e posibil sa o prinzi in discutie asa mai degraba decit daca ii seamana a tema. Toti copii la virsta asta iubesc sa isi asculte parintii povestind.

S-ar putea sa fie o fire visatoare, mai mult interesata de fantazii, de povesti fantastice decit de realitatea rationala.

Daca ii place Disney si sa deseneze: exista carti care te invata cum sa desenezi pt desene animate. Poti incerca sa inceapa cu asa ceva, poate ii se stirneste interesul sa invete mai departe.

Mergi la inceput