MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 28
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brindusik ninha chiar ca trebuia sa iti faci poza..doar o data in poza esti Lady gaga da nu gasesti varianta fara zer de capra..daca iti place nu renunta...eu am luat acum de capra...nu ma dau in vant pentru ca nu-mi prea place gustul..dar sanatos vorbind brinzeturile de capra is mai sanatoase pentru corpul uman decat cele de vaca Successes only last until someone screws them up. Failures are forever. |
Eu sint fan brinza.Sincer nu percep vreun gust ciudat ,dar cascavalul si telemeaua sint de la o asociatie rurala locala si e ceva fresh si bunut.Le exclud ca au multe glucide.
Telemea de vaca 0
Telemea de capra, moale 0.89
Telemea de capra, tare 2.17
Cascaval n-am gasit.
andanii spune:
claudia ai primit raspunsul de la ninha deja
dulcetica cotletul preparat cum spui e ok zic eu din cand in cand
la ciorba teoretic amidonul din cartofi iese in timpul fierberii si in zeama ... cred ca degeaba pescuiesti cartofii, dupa parerea mea este tot acelasi lucru
andanii spune:
Eu sincer faza cu branza de capra "nu e voie" nu o stiam .... pe bune ... eu chiar cautam o sursa de branza de capra pentru ca am auzit ca e foarte sanatoasa, mult mai usor digerabila si chiar sunt curioasa cum e
dulcetica spune:
Merci! Nu ma ating de ciorba.
E buna,dar eu sint in prima faza ,asa ca o sa o evit.Cind voi trece la stabilizare o includ iar.
brindusik probabil se refera la variante uscate si ultra fermentate,pe care eu nu le-am degustat,inca.
brindusik spune:
sunt de acord cu andani amidonul de ramane de la cartofi se gaseste in zeama...dar dulcetica poti inlocui cartofu din ciorba cu altceva...cum e dovlecelul taiat cuvbulete..sincer nu vezi diferenta la gust ca in ciroba nu cartofu de gustu...incearca..ca nu poti sta o viata fara sa mananci ceva ciorba..parerea mea
si apropo de proteina animala...deci eu nu va inteleg...de unde trageti voi concluziile astea ca meniul monti e bazat pe proteina animala..inca o data SUNTEM PE PAGINA FORUMULUI MONTIGNAC SI NU DUNKAN!!
de aceea monti e din ce in ce mai mult adoptata de o varietate mare de oameni..pentru ca e o dieta variata si permisiva...de nu ajungi sa te plictisesti rozand la 200g de vita (if you know what i mean)..ideal e in monti sa ai din toate pentru toti in diete, proteine animale, vegetale, fibre, carbohidrati, vitamine, fructe, legume...
carollina (ca tu cred ca ai scris despre proteina animala), eu cred ca ai tras concluzia asta pentru ca tu ca si montigirl iti creezi meniurile sa fie monti si adaugi carne la meniuri si ai senzatia ca altfel nu e monti...poti sa scoti linistita carnita de toate meniurile de le creezi
lactatele are sunt proteina animala sunt la limita de a fi monti
ouale-trebuie consumate cu moderatie ca asa e sanatos...
deci nu inteleg de unde concluzia
caress spune:
Buna seara, dragelor, am avut dreptate cand ma temeam ca nu voi gasi mare lucru de mancat la Conferinta.Noroc ca mi-am luat la mine cateva saratele, un mar, 2 turtite de tarate si o felie zdravana de cascaval, mi-am mai cumparat un iaurt degresat de la benzinarie , la dus, si unul la intors, si am incropit cumva 2 mese si doua gustari pana la 18.30, cand am ajuns acasa lesinata de foame!Realizez acum ca si in concediu va fi o problema, adugata la cea deja existenta a lipsei carnii din dieta. Seara am repetat budinca de tarte de ovaz cu lapte, am facut rapid un ,,gem'' din visine congelate si fructoza, si..asta a fost.
Andanii, tu esti de ceva timp in F2, nu?Nu e normal ca in F2 sa nu mai slabesti, ci doar sa te mentii?Ca doar asta e rolul fazei 2, si treci la ea cand consideri ca ai atins greutatea target.Si multe dintre voi tineti F2, dintre fetele maratoniste Monti, mai e cineva in F1?Asa ca Dulcetica, nu te ingrijora, eu am 4 persoane in anturajul apropiat, care toate s-au apucat dupa mine, si toate au pierdut minim 1 kg, maxim 2,5/saptamana, tinand F1 cat a putut fiecare de serios, dar nimeni nu a fost fara greseala.
Carolinah, tu te uiti mereu prin meniurile noastre, ti s-a parut ca mananca cineva foarte multa carne?Sau incluzi si proteinele din lactate, ou, branzeturi?Eu remarc , la mine cel putin, doua exagerari-cu ouale si cu taratele.Dar lucrez la asta...
PS- Cat sunt eu de fan lactate, nu pun gura pe ceva de capra...am incercat un iaurt odata, si imi aduc aminte gustul si acum.Or fi ele sanatoase, dar nu le pot manca, imi pare rau...
PPS Dulcetica, nu renunta la ciorbe, nu ingrasa daca le mananci fara paine.Daca citesti cu atentie, Monti recomanda ca atunci cand luam cina acasa, primul fel sa fie o supa mare, bogata in legume conforme.Normal ca nu pui cartof, si nici radacinoase, dar sunt atatea alte legume pe care le poti pune...Noi am tot facut in ultimul timp ciorba de loboda si de salata, cu zdrente de ou, acrita cu bors.Iti garantez ca in afara de faptul ca iti mai taie pofta de mancare, altceva nu iti poate face.:)
dulcetica spune:
Pai fara radacinoase si cartof a ramas ceapa si dovlecel.Combinatia asta cu salata in ciorba nu e prea familiar in zona mea. O sa caut o reteta sa vad despre ce-i vorba.
Usor sint deceptionata ,in sensul ca am dat 1kg ,din care 0.5 kg real,ca alte 0.5 kg care s-au dus, erau dupa o supermasa la restaurant.
In fine ,o sa incerc sa fac un meniu variat ,ca am mincat doar cascaval ,telemea cu rosii ,ridichi si castraveti si cite 2 mere pe zi. Cu astea vad ca nu dau jos, asa ca iau masuri radicale.
O sa bag niste oua ,niste supe /ciorbe .
O zi buna!
puisorul spune:
Buna dimineata
Carolinah, nu ma refeream la studiul China care chiar mi s-a parut foarte bine documentat stiintific. Am si zis ca sunt de acord cu el, in sensul ca excesul de proteine poate duce spre modificari cancerigene. De atunci am incercat sa avem 2-3 zile pe saptamana fara carne. Uneori ne reuseste, alteori nu.
Dulcetica, nu renunta asa usor. Ai nevoie de variatie in mancare. In ciorba mai poti pune conopida, dovlecel, mazare verde, fasole verde. Si chiar daca pui si niste radacinoase nu se intampla nimic, asta sa fie cea mai mare abatere
Meniu ieri:
MD: telemea, ridichi
P: ciorba de fasole
C: telemea, crochete de peste, ridchi si ceapa verde
Azi vreau sa fac o supa crema de ceva, dar nu stiu inca de ce. Mai fac piept de curcan cu lamaie si capere si garnitura de legume. Pe maine vreau sa fac pastrav daca ajung sa cumpar de la crescatorie.
In schimb habar nu am ce sa fac pt saptamana viitoare si pt pachetul de servici. Haideti cu idei
Un weekend insorit va doresc
Carmen_Marieta spune:
Buna dimineata,
eu astazi la birou( ultimul week-end sper) vreau sa fac bilantul.
Ieri am fost cu copii la tuns, si am o domnisoara superba!
Meniul de azi:
MD: mozzarela, ardei gras, cafea
G: mar
P: ciorba cu perisoare din carne curcan
C: piept de pui la gratar, salata