MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 27
andanii spune:
buna dimineata
carolinah draga mea de unde ai tras tu concluzia ca montignac recomanda consumul mare de proteine ???? .... chiar nu-mi dau seama
Mie mi se pare exact contrariul , este o dieta care poate fi adoptata ca stil de viata a la long din cauza ca exista un echilibru
Vreau sa punctez niste chestii retinute de mine din toata alimentatia in stil montignac:
- recomanda consumul tuturor alimentelor sanatoase si nu specifica ca trebuie sa mananci doar carne, doar legume, doar crude, doar cereale
- iti da exemple de meniuri echilibrate ...
- spune ca cel mai bine este sa mancam mic dejun glucidic pentru ca organismul are nevoie dimineata sa-si reconstituie rezervele de glucoza (recomanda cereale cu lapte sau iaurt degresat de exemplu)
- la pranz spune ca este bine sa papam o carnita cu legume (pentru ca sa mancam proteine) dar nu specifica nicaieri ca nu putem sa mancam doar legume sau carbohidrati buni cu legume
- recomanda ca daca mancam mic dejun cu lipide la pranz sa nu mai mancam grasimi ci glucide bune cu legume
- zice ca gustarile pot fi fructe, seminte, nuci, migdale sau ceva branzeturi uscate
- spune ca nu trebuie sa lipseasca cruditatile din alimentatie
- sa se reduca pe cat posibil consumul de mezeluri si alimente procesate
- cina trebuie sa fie cat mai usoara, limitand in special grasimile si evitand carnea daca deja am consumat-o la pranz
- daca am mancat copios in prima parte a zilei este chiar indicat sa mancam la cina doar fructe sau niste cereale cu iaurt degresat doar
- este de dorit sa se limiteze consumul de carne la trei ori pe saptamana si sa se alterneze consumul de carne de pasare (de doua ori pe saptamana) si oua (de doua ori pe saptamana)
...... din toate chestiunile enumerate de mine eu pot sa trag o singura concluzie .... echilibrul si referitor la proteine animale inteleg ca este limitat consumul ei eventual la o portie pe zi dar se poate si deloc
ninha spune:
Morning!
Brindusik, ce fain ca te-ai apucat de pian! e bine ca ai gasit timp sa te ocupi si de o pasiune de-a ta, si faci ceva care te face fericita. asta o sa-ti faca mult bine, si la psihic si la sanatate.
Si eu zic ca monti nu inseamana consum preponderent de proteine. depinde de noi sa facem combinatiile corecte si atunci putem manca orice.
am fost ieri la dermatolog si mi-a cauterizat vreo 80 de papiloame. Aveam o adevarata invazie. mi-a curatat zona din jurul ochilor si gatul. am suferit destul de mult, ptr ca intepaturile cu anestezic au fost destul de dureroase. plus stresul psihic prin care am trecut, ptr ca toata operatia asta s-a desfasurat in zone sensibile ale corpului. Tot timpul am fost f incordata si cu adrenalina la maxim, cand am iesit de acolo parca ma calcase masina, doamne fereste! Sa ma fi vazut cum aratam, parca eram Lady Gaga iesind de la rehab, cu pansament in jurul gatului, ochelari de musca, palarie cu boruri late care imi acoperea fata, pacat ca n-am o poza.
Drept urmare, (aici e-aici), cand am ajuns acasa am mancat prostii ca sa ma consolez: un croissant cu unt de la lidl si o punga de popcorn pe care am impartit-o cu Mirci:)
azi sper sa fiu mai responsabila...
Va
dulcetica spune:
Tot citind am dedus si unde era greseala:
Glucidele se afla în zer si sunt eliminate în momentul fabricarii branzeturilor, care nu mai pastreaza decât lipidele si
proteinele (cu exceptia brinzei “Cantal” si a brinzeturilor de capra).
Eu mincam numai telemea si cascaval de capra.Cool!Auzisem eu ca astea-s tare recomndate ,nu mai imi amintesc de ce.
Andanii,tu stagnezi de un an?Vai! In principiu are o parte pozitiva ,respectiv ca nu pui la loc ,dar e usor deprimant. Nu stiu daca a mai patit cineva pe termen lung ,dar e posibil sa fie o componenta a virstei cu metabolismul ei cu tot. Evident daca ai vreo virsta care ar putea fi responsabila.
Clar sint persoane care in ciuda virstei arata super,fara efort,insa exista si varianta B,de ex. Lyz Taylor ,care avea o super silueta si incet dar sigur s-a rotunjit .
Exclud brinzeturile de capra si trec la alt tip,dar ramin fidela monti.
dimineata- -cascaval de vaca cu castravete si o felie de rosie
g-un mar
prinz ciuperci si fasole verde
seara friptura de porc cu fasole galbena
Friptura de porc e buna?
Dar dintr-o ciorba in care am pus cartofi ,morcovi ,daca-i extrag o pot minca?
O zi buna!
andanii spune:
dulcetica mda, sunt de un an de zile la aceeasi greutate plus minus unu, doua kilgrame darrr iti enumer cateva motive din cauza carora, sincer, cred ca m-am plafonat aici la 65 kg
- odata ajunsa la aceste kilograme dupa ce am slabit atata (asta fiind targhetul meu cand m-am apucat de slabit ... fetele vechi stiu ca tot timpul am visat sa ajung la 65) sincer, m-am relaxat putin
- deci de un an de zile nu pot sa ma laud ca am fost tot timpul conforma suta la suta am avut si scapari, am avut zile in care m-am rasfatat calumea cu interzise gen biscuiti cu unt, ciocolata cu alune, foietaje gogosi, cozonac (nu are sens sa enumar aici) dar nu am exagerat pe termen lung, mi-am revenit rapid dar din cauza asta nu am slabit dar nici nu puneam mai mult de 1, 2 kilograme pe care le dadeam jos odata cu reluarea cuminteniei
- inca un motiv serios este probabil si varsta .... nu mai sunt in prima tinerete am 40 ani
- alt motiv ar fi si faptul ca am slabit totusi 30 kilograme .... e un sac de grasime topit .... cred suta la suta ca la un moment dar organismul se obisnuieste cu un anume stil de alimentatie .... si probabil ca si organismul oboseste la un moment dat si are nevoie de odihna ....
Ca o concluzie .... Eu ca sa mai slabesc trebuie sa schimb ceva si anume sa incep sa fiu foarte, foarte stricta si asta insemnand fara pic de interzise, fara nici un rasfat si nu in ultimul rand sa ma apuc de sport care sunt sigura ca m-ar ajuta
is buna la teorie nu ??? practica ma omoara desigur
brindusik spune:
ninha chiar ca trebuia sa iti faci poza..doar o data in poza esti Lady gaga
dulcetica da nu gasesti varianta fara zer de capra..daca iti place nu renunta...eu am luat acum de capra...nu ma dau in vant pentru ca nu-mi prea place gustul..dar sanatos vorbind brinzeturile de capra is mai sanatoase pentru corpul uman decat cele de vaca
dulcetica spune:
Da,inteleg ce spui!
citesc Metoda Montignac pentru femei,ideea fiind sa ma mustre constiinta si sa nu ma mai uit in farfuriile altora.
Deci pot minca friptura de porc si daca extrag din ciorba cartofii si morcovii? Asta la faza 1.
claudia_a spune:
Revin la intrebarea mea: alimentele cu IG mai mic de 35 se pot combina intre ele??
Ex. lipii din faina de soia/naut se pot combina cu zacusca/salata de vinete?
andanii spune:
claudia nu am raspuns pentru ca e greu sa generalizez raspunsul la intrebarea ta ... era mai bine sa intrebi punctual ... alimentul x pot sa il combin cu alimentul y ????
Teoretic poti sa combini alimentele cu indice glicemic mic dar depinde totusi ce combini
- daca combini vanata cu ceapa, rosie , varza, dovlecei nu e nici o problema
- daca combini naut (carbo) cu legumele de acolo e ok
- daca vrei sa combini naut, fasole, mazare uscata mi se pare aiurea ... mult prea multi carbo
- daca combini fructele cu ig mic cu alte alimente cu ig mic iar nu e bine
nu stiu ce sa-ti mai spun .... intraba-ma te rog punctual
dulcetica ma bucur ca ai inteles motivele pentru care stagnez ... este important sa nu ramaneti cu impresii gresite despre acest stil de alimentatie .... nu vreau sa ma trezesc cu afirmatii de genul "uite la andanii tine montignac si de un an nu a mai slabit" deci metoda montignac e proasta .... nu sunt eu acuma etalonul ... etalon am fost atunci cand am slabit 30 kg nu acuma .... acuma sunt fericita totusi ca ma mentin de atata timp avand si abateri din cand in cand .... pana la urma si sa ne mentinem trebuie .... degeaba slabim daca nu reusim sa mentinem pe termen lung rezultatele
In alta ordine de idei ... sa-ti raspund la intrebari :
- ciorba e cu carne sau fara carne ???
daca e cu carne nu e ok sa o mananci ... daca e fara carne nu e pericol asa mare sa ai cateva bucati de cartof in farfurie
- friptura de porc ???? ce inseamna asta ... pulpa cu grasime, cotlet ? doar coapta cu apa si putin scazuta sau prajita in ulei .... ce sa inteleg prin friptura .... teoretic porcul este o carne grasa (in fibra are grasime multa) si trebuie limitat consumul .... daca e cotlet de exemplu (care stiu eu ca e partea mai slaba din porc) doar fiert sau gratar se poate consuma ocazional
azi am scris cat pentru 2 saptamani ..... noroc ca am fost mai libera si-mi permite timpul
dulcetica spune:
Cotlet sau muschi file,asta era ij proiect ,facuta la teflon cu cu apa ,fara pic de ulei ,doar ce lasa carnea.
Ciorba e cu carne de curcan ,dar ma gindeam sa pescuiesc ce nu e bun.