MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 20
Carmen_Marieta spune:
Salutare,
eu la birou, aseara am fost la oftalmologie, am probleme cu ochii( am tensiune intraoculara).
Sambata am fost sa ma tund, si apoi m-am vopsit...o sa fac o poza si o trimit, ca sa ma vedeti..
Andanii inca nu am mancat humus, azi il aduce mama( nu l-a mai facut in week-end ca a stat cu copii)
Meniul de azi:
MD: fulgi ovaz+seminte in+ iaurt 0.1%, cafea
G: mar
P: omleta cu carnati de casa, telemea, ridichi
G: un iaurt
C: ciorba de loboda
Va imbratisez.
carolinah spune:
Eu tot nu m-am lamurit. Avocado e lipidic sau cum e? Cu ce se poate "balota fara numar"?
caress spune:
Ariadna,referitor la fructe, citat din carte:
,,Si, atunci, cAnd trebuie mancate?
De fiecare data cand sunteti pe stomacul gol. Dimineata, de exemplu, inainte de micul dejun. Dar, dupa aceea, va trebui sa asteptati, pana sa Incepeti sa mancati, astfel: o jumatate de ora, daca micul dejun este glucidic (adica pe baza de cereale, de exemplu) si o ora, daca este lipidic (oua, sunca, branzeturi).
De asemenea, veti putea manca fructe seara, tarziu, inainte de culcare. Adica, la cel putin 2-3 ore dupa ce ati luat cina.
Pentru cei care au probleme de insomnie , se recomanda sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect care stimuleaza starea de trezie.
Un fruct poate-fi consumat, eventual, si la mijlocul dupa-amiezii. Dar va trebui sa va asigurati ca a trecut suficient timp de la pranz (circa trei ore) si ca mai este destula vreme pana la cina (cel putin o ora).''
caress spune:
Tabel in cartea lui Monti:
ALIMENTE GLUCIDO-LIPIDICE
LAPTE
NUCI
ALUNE
ARAHIDE
MIGDALE
CREIER
FICAT
SOIA (faina;)
GERMENI DE GRÂU
PASTE CU OU
NUCA DE CAJOU
NUA DE COCOS
CIOCOLATA
ZAHAR
MASLINE
CASTANE
CASTANE DULCI
SCOICI
ST. JAQUES
STRIDII
AVOCADO
claudia_a spune:
Offf cat mai scrieti , abia am timp sa citesc tot!
Azi:
dim: o lipie (facuta in tigaie de teflon din apa, faina de naut si faina de soia, sare si o lingura de ulei - super pufoase) cu zacusca;
gustare: o briosa de tarate si cacao
pranz: un iaurt si o cutie mica de branza
seara: ficat la gratar si humus.
Destul de glucidica ziua, dar simt nevoia uneori... si decat sa o iau pe aratura mai bine mananc glucidic conform!
O zi buna
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui caress [red]Dulcetica, veterana tuturor dietelor, cand ai tinut tu Monti...?De iti spun fetele bine ai venit? Referitor la fructe, ceea ce spui tu, cu 20 de minute, se refera la fructele mancate pe stomacul gol, dimineata, urmate de un mic dejun glucidic.Daca e un MD lipidic, astepti o ora minim.Ca sa nu te zapacesc, am spus o ora in general, eu las sa treaca minim 2, pentru ca am fructe numai la gustari, nu le mananc ca desert. ...in a world filled with distrust,we must still dare to believe... |
Da,am simtit personal efectul ,adica am micat mere si dupa 30 min cina si m-am balonat.
Sint grabita ,asa ca va si va doresc o zi monti buna!
brindusik spune:
caress dintre legume si nuci...ce ai scris tu acolo....toate au IG mai mic de 20...clar nu trebuie evitate in F1ca daca nu mancam nici cu IG de 10...atunci??
carolina leguma..dar datorita grasimilor vegetale in excess...eu l-as considera lipida. Ideea e ca in F1-faza de slabire..poti manca oricate alimente cu IG mai mica de 35parca
gasesti IG-urile aici :
www.montignac.com
andanii spune:
carolinah fructul de avocado daca iti place consuma-l asociat cu alte legume, eu nu l-as combina cu fructe .... din cauza ca e foarte gras personal il consider lipida .... eu nu mananc pentru ca mi-e rau de la el (din cauza grasimii) darrr ai mei baieti il mananca cu drag, copilul il face o pasta cu sare
oricum din ceea ce am citit eu nu se stie sigur unde e incadrat avocado ... la fruct sau la legume .... si inca o chestie .... si rosia spun unii ca e fruct si o mancam ca si leguma
dulcetica e stiut faptul ca fructele fermenteaza si deci baloneaza ... incearca sa respecti ceea ce s-a vorbit aici in ultimele pagini despre asta
claudia uneori mai avem zile in care organismul cere dulce sau cere mai multa mancare important este sa scurtam cat mai mult aceasta perioada
carmen abia astept impresii despre humus ... si astept poza pe share
brandusik slabesti citind ???? ar fi bine, zau asa ... as citi non stop atunci
puisorule te pup stii ca si eu pledez pentru variatie ... la cat am dat eu jos nu aveam nici o sansa altfel .... de multe diete m-am apucat dar rapid am cazut din barca din cauza monotoniei ....
Si daaaaa, sustin si eu ca monti e un stil de viatza, nu dieta .... din aceasta cauza am dat si numele subiectului astfel nu ???? .....
caress spune:
Brindusik, nu am scris ca trebuie evitate toate, de evitat in carte scrie doar de lactatele integrale, de avocado si de ficat, in F1.Am pus tabelul doar pentru ca m-ati intrebat de unde incadrarea lui la glucido-lipidice.
Ariadna16 spune:
Eu nu am probleme cu fructele si maninc la greu, mere in special. Dar respect distantele, Caress. Uneori maninc doar mere o zi intreaga, daca nu am timp sa-mi fac ceva de mincare sau sunt in deplasare. Cand revin acasa acum, o sa incerc sa maninc mai disciplinat, sa inceapa sa simta si cantarul ca maninc Monti Disciplinat si in sensul orelor, ca aici e cam haos. Sa incerc sa maninc la aceleasi ore, adica organismul sa stie ca primeste si asa nu mai stocheaza. Dar am observat altadata ca atunci cand mincam putin si des slabeam. Adica la 3 ore. Cand intervalul dintre mese este prea mare, ai tendinta de a minca mai mult, clar. Tot nu-mi iese socoteala ca, mincand mult din alimentele cu IG mic nu te poti ingrasa, gen alune, migdale, fasole care sunt calorice.
Si inca nu stiu asocierele pe mese. Dar le invat eu. Trebuie sa mi le scot cumva, inclusiv cu exemple, pliat, desigur, pe tipurile mele de meniuri vegetariene. Legat de paine, si eu am facut turtite, cand am incercat sa tin Dukan (dieta care nu mi s-a potrivit, s-o fi slabind cu ea, dar...am rezerve mari) le faceam cu brinza de vaci dietetica si ou, apoi la oshawa numai din faina integrala sau din faina integrala, faina de hrisca si faina de mei, insa ultimile nu-mi placeau atit de mult. Am inteles ca painea e recomandata numai dimineata, cand e bine sa se manince cit mai bine. Deocamdata cred ca nu am mai mincat nimic care sa nu fie conform.
Meniul pe azi:
Un mar
MD: 2 felii de paine integrala cu naut si salata verde, castraveti si ridichi
G: un mar
D: varza cu rosii si masline
G: alune
C: salata de vinete cu salata verde si castraveti, ridichi
O zi buna va doresc!