MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 18
caress spune:
Minim doua ore dupa si o ora inainte de masa urmatoare.Eu nu am astfel de probleme, dar am respectat intervalele recomandate.
andanii spune:
carolinah eu mananc micul dejul la ora 8.00 si apoi gustarea nr.1 la ora 11, deci intre micul dejun si gustare (fruct) sunt 3 ore si apoi mananc la ora 12 masa de pranz si pe la ora 16 gustarea nr.2 (fruct) deci 3-4 ore intre pranz si gustarea numarul 2.
darrr, nu tot timpul am la gustari fructe ....
si daaaa, fructele baloneaza teribil daca sunt mancate imediat dupa masa principala daca nu e digerata deja
claudia fii serioasa nu te-a luat nimeni tare si eu mai mananc branza degresata cu carne daca se nimereste sa am in casa doar aia, nu e un capat de tara daca o mananci .... ideea este sa stii ca nu e obligatoriu sa fie degresata atunci cand o combini cu grasimi ... era vorba de oua aic .... ca daca tot e cu grasimi ce sens are ca sa fie aia degresata
Ariadna16 spune:
Pentru voi, din cartea pe care o citesc:
"Persoanele care au tendinte de īngrasare sufera de hiperinsulinism. Asta īnseamna ca pancreasul secreta o cantitate de insulina disproportionata īn raport cu glicemia lor postprandiala (de dupa masa. Aceasta diferenta de insulina va avea deci ca efect deturnarea unei parti a acizilor grasi consumati īn timpul mesei pentru a-i depozita sub forma de grasimi de rezerva (este fenomenul de lipogeneza. Mai mult, aceasta diferenta de insulina poate avea ca efect transformarea glucozei īn exces īn grasimi de rezerva; este mai ales īn cazul īn care consumul de glucide cu IG mare īn timpul unei mese a fost important si organismul nu l-a utilizat. Īn ambele cazuri, are loc o crestere īn greutate. Daca, īn schimb, persoana care are exces ponderal consuma doar glucide cu IG scazut si mai ales foarte scazut (mai mic sau egal cu 35), cresterea glicemiei va fi foarte slaba si prin urmare raspunsul insulinic va fi nesemnificativ. Īn aceste conditii, toate grasimile consumate īn timpul mesei vor fi arse, iar organismul va activa ceea ce se numeste «lipoza», adia va cauta rezervele de grasime pentru a le arde. De unde slabirea.
Īntelegem astfel ca, cheia pierderii īn greutate este reducerea secretiei de insulina. (Īn absenta totala a insulinei exista chiar o slabire patologica: diabetul juvenil de tip I)"
Andanii, am editat
andanii spune:
ariadna nu se intelege nimic ... mai bine sterge mesajul ... parca e scris de martzieni
te rog imi trimiti si mie ultima carte ??? trimit pm cu mailul meu ... multumesccccc
brindusik spune:
Hei montigirls...v-am citit da nu gasesc vreme sa va si scriu (scrieti asa mult si asa repede ca imi vine sa greu sa va si citesc cateodata )
dulcetica bine ai venit back. Te-ai plicti de duncan si oshawa? ce ne poti spune de dietele astea in comparatie cu montiganc?
andani n-am timp nici sa respir da is relativ bine...ma simt insa ca un cal de cursa lunga nush de ce sa ma apuc prima oara..si ajung practic sa nu ma apuc de nimic da ma invart ca un catel incercand sa prind coada
eu zilele astea am avut ashea la mese:
Md: wasa/paine integrala cu avocado si brinza(mi-am luats a incerc brinsa de capra..nu pot spune ca ma dau in vant)
G: bautura de cereale cu lapte
P: ardei umpluti cu quinoa si carne
G: 1-2mere cu cativa samburi de migdale
C: aseara am avut de exemplu jambon cu wasa si ceapa(simteam o pofta nebuna de grasime animala)
Ariadna16 spune:
Am trimis tuturor cartile (cine mi-a cerut, desigur)
Andanii, vreau si eu reteta exact, pentru masina de paine. Merci
carolinah spune:
Multumesc, fetelor, de treaba cu fructele. Incurajata de voi tocmai am mancat un maaare grapefruit roz, la 3 ore si ceva dupa pranz (ciorba de loboda si falafel la cuptor cu conopida murata). Sa vedem daca ma umflu...
ariel_7000 spune:
ziua buna!
eu de Paste nu cred ca o sa gatesc nimic special, poate doar un cheese-cake . Noi nu mancam miel, drob si alte specifice, oua foarte putine...sotul meu e vegetarian, asa ca nu-mi bat capul.
nu prea am mai scris, am citit doar...de cateva zile m-am simtit cam rau si nu reusesc sa identific cauza...am crezut ca am tensiunea mica, insa mi-am masurat-o (intr-adevar, dupa ce am baut ceaiul negru) si aveam 12 cu 8, ceea ce e ok. Am avut stari de lesin, de slabiciune accentuata, ameteli mari, tulburari de vedere si o oboseala crunta. Ma gandeam si la o anemie, o carenta de minerale, mai ales ca am fost cu cm-ul la bord. Ar trebui sa ma duc sa-mi fac analizele, dar numai ideea sa dau ochii cu dr de familie, ma face sa-mi treaca de analizat. Nu de alta, dar ma ia iar in balon ca ma infometez, ca am slabit enorm (asta afirma dupa ce dadusem doar 5 kg jos:)))si mai am putin si mor, ca regimul asta e o tampenie (asta imi spunea in timp ce ea balota la greu la prajituri cu creme de margarina, tipa avand cam 100 kg...)...deci, clar, nu am cui si ce sa ii explic. O sa incerc sa ma odihnesc mai mult, poate ma pun pe picioare...
Cu greutatea, ma tot plimb intre 59.8 si 60.2, nimic nou, decat o faza de platou pe care as vrea sa o depasesc, ca ma enerveaza.
Meniul meu de azi:
md: kefir, branza gouda si muschi file
pranz: legume cu unt, ceai
cina: kefir, cascaval si prosciuto.
Trebuie sa introduc niste glucide in alimentatia mea, insa nu stiu ce si cum...ieri am mancat niste smochine, simteam nevoia disperata de DULCEEEEEEEE!!!