MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Ma bucur, Caro, si eu la fel. O sa urmaresc meniul tau, dar tu nu tii post acum, nu? Deci papi peste, oua, lactate...
Ziceam sa facem meniul din vreme ca sa incerc retetele, ca prietena fiului meu nu maninca nici ea carne, dar nu tine post, asa ca nu se arunca...se consuma! Vreau sa incerc drobul, in special si sa vedem ce idei mai sunt. Am trimis cartile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Carmencat, multumesc Eu pot folosi doar partea de gustare cu oua, in rest e cam totul cu carne.
Mie inca nu mi-e clar care e faina Monti. Ca pot sa o fac si la masina, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Ariadna,din ceea ce am citit eu, nu prea merge facuta la masina, nu iese cum trebuie.Am gasit nenumarate retete de paine Monti, pe mine una nu ma prea tenteaza sa fac aluaturi din astea complicate, care trebuie sa creasca, sa se odihneasca, sa nu fie deranjate...:))Daca ai mult de dat jos e de preferat sa mananci cat mai putina paine, si cred ca sunt mai potrivite turtitele din tarate.
Faina Monti este un amestec 50:50 in grame, de faina integrala cu tarate(de grau sau de ovaz).La paine se mai pune si gluten (pe care , btw, nu l-am gasit nicaieri),ca sa creasca si sa fie cat mai elastic aluatul.

Eu va anunt ca premiera absoluta ca azi dimineata aveam 57 de kg.Desi e foarte ciudat, de cate ori mananc seara clatite, sau am zile cu mai multi carbohidrati, slabesc...nu prea inteleg de ce, dar nu m-ar deranja sa fac pancakes in fiecare zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ziua buna tuturor,
ma scuzati de absenta, citesc cam odata la 3 zile ce scrieti dar nu apuc sa scriu.
o rectificare:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Meniu de Pasti se poate foarte bine Monti:
-aperitive: traditionalele oua, branza de vaci degresata si bine scursa amestecata cu marar si ceapa verde, tzatziki din iaurt degresat, oua umplute (umplutura: galbenusul de la oua amestecat cu castraveciori acri tocati marunt si sunca de praga taiata marunt, ornament o frunzulita de patrunjel), totul ornat cu rosii, castraveti, ardei gras, ceapa verde


pentru ca meniul e lipidic branzele NU trebuie sa fie degresate, nici iaurtul. adica trebuie sa fie grase, ca sa nu intre la "glucide"

io-st cuminte, meniurile cuminti si ele da-s pe un mare platou asa ca n-am cu ce sa ma laud.

am vazut ca v-ati intalnit banatencelor, va pup.


o zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Caress, eu zic sa nu dai inca turmericul; eu folosesc de cativa ani la cozonac pentru culoare...si niciodata nu a avut gust de curry sau vreo alta aroma. Nici mie nu imi place curry! Pentru culoare se pune un varf de cutit. Incearca si apoi decizi, eu zic ca e doar culoarea din curry.
un kg pe saptamana, -8 kg (2 luni).
"budinca" monti (smantana, branza degresata, cacao, stevia, o lingura de psyllium) - superrr.

O zi bunaaa.


Zambeste, iubeste, iarta!

Nimic nu pricep din Monti :pai ce relevanta are brinza degresata, daca e si smintina in reteta?
Felicitari pt -8kg.Imi place cum suna!
Ariadna16,n-am mai tinut Oschawa. O sa-ti pun adresa mea de mail cu rugamintea sa-mi trimiti si mie cartile.
Uite ca nu mi-am dat seama ca m-am apucat de Monti exact cind e pastele,dar votez pro meniul ,desi sigur n-o sa fac atitea.
Prinz :
o rosie ,2 ridichi , putina telemea si cascaval.
seara- ciuperci ,piept de pui cu smintina.
Caress ,incerc sa fac un meniu ,ca sa-l studieze cineva ,desi mincatul pt mine e o inspiratie de moment.
Cumpar ce e in lista permisa si incerc sa meditez.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

dulcetica, ba e corect ce zici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

, ba e corect ce zici



Hopa ,incep sa-mi dau masteratul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

buna si eu sunt prin zona, va citesc dar nu am mai scris ca am avut o perioada tulbure rau, fetita mea si-a rupt mina si suntem
Regim tin in continuare, am mai facut si excese dar doar in weekend, nu va imaginati ca am scapat in cofetarii sau alte bunatati care cresc glicemia, sambata am mincat pe seara o friptura de miel ceva mai grasuta cu mamaliga si branza de oi... dar nu s+a vazut la cintar nimic in plus
eu mi+am propus pina la paste sa ajung la 75 de kg, asta insemna - 10 kg pentru mine, mai am de dat 1,4 kg dimineata aveam 76,4 si mai sunt 3 saptamani, cred ca voi reusi, avand in vedere ca am slabit cam 1 kg pe saptamina in ultimele doua luni si un pic...apoi pina in iulie cind plec la mare mai vreau inca 5 kg desi cred ca daca voi fi cuminte vor fi si mai multe
eu am 1,70 inaltimea si m-as multumi si cu 70 de kg
in alta ordine de idei eu am mincat in ultima perioada branza cu diverse legume, rosii, ridichi, castraveti salata verde, carne de gaina de curte fiarta, peste fript sau la conserva,si mult ceai...
nu prea am mai avut timp sa imi gatesc doar pentru mine, si din ce le dau la restul nu ma pot atinge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Dulcetica, sa nu cazi in pacatul infometarii, mananca bine, pana te saturi, 2 feluri la pranz, doua la cina si nu sari peste gustari!Important e sa fie conforme si sa nu faci asociatii gresite.
Din punctul meu de vedere pranzul tau e o amarata de gustare..Te-ai cantarit?De la cat ai pornit, ca ti-am pierdut urma dupa vacanta ta all inclusive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

roxanaz este corect ceea ce spui ... daca meniul e lipidic nu trebuie sa fie branza degresata .... nu are nici un sens da
branza degresata este bine ca exista deoarece avem pe ce pune mana cand vrem sa o mancam cu alimente cu ig intre 35-50 ... in alte conditii nu vad de ce sa folosim branza degresata ... putem folosi branza normala fara nici o problema

si daaaa, ne-am intalnit putin

bebe pup imi pare rau ca si-a rupt fetita mana imi imaginez ce urata perioada aveti

dulcetica bine ai revenit si mult succes ... daaaa, pune meniul si noi corectam daca e ceva de corectat
dulcetica incearca sa ai 3 mese si 2 gustari pe zi .... sa nu te infometezi .... mancand atatea mese o sa fie mult mai bine si nu cazi in pacatul trisarii

caress sa stii ca eu fac paine la masina ... fac o paine din faina integrala, faina neagra sau secara cu tarate de grau .... dar nu o fac in proportia 50:50 pentru ca nu o mananc cu grasimi niciodata (mananc doar cu chestii degresate si cu legume) ... nu creste asa de tare dar este foarte gustoasa

meniul meu de ieri
md. tarate de ovaz cu seminte si kefir
g. un mar
pr. o salata din ou fiert, ton din conserva, rosie, ardei, branza
g. 4 krakersi goi
ci. branza dulce cu marar si ceapa verde

Mergi la inceput