MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 14
caress spune:
Andanii, am sa o fac fara.In reteta asta m-au atras doua lucruri:faptul ca se face la microunde si aroma de lamaie, care imi place maxim..
Child, am mai facut cheese cake cu branza degresata, dar reteta aia avea frisca lichida, care e grasa, asa ca nu se pune..Adevarul e ca daca tot e branza de vaci combinata cu lipide, mai are importanta daca e degresata sau nu...?Nu cred.Sa vedem ce iese din iaurtul ala pus la scurs, daca nu iese cumpar branza normala si o las pana se scurge tot zerul din ea.Ideea e ca vreau sa simt gustul de branza, nu de frisca, nu de mascarpone, gustul ala pe care il are pasca facuta de mama (care are si gris, fir ar sa fie!!)
Ariadna, da, malaiul nu e permis, iar reteta de la mamaliga Monti am pus-o cu vreo doua pagini in urma.E foarte buna..
Nu am citit cartea, daca vrei poti sa mi-o trimiti pe mail, multumesc.
A inceput sa mi se acreasca de turtitele cu tarate de grau, de fapt cred ca de taratele de grau mi s-a cam acrit.Cel putin ultimele pe care le-am luat sunt atat de grosiere incat imi aduc aminte de cele pe care le dadea mamaia la porci, imi vine sa le arunc.
Intrebare foarte importanta, pt faina Monti pot face amestecul din faina integrala de grau si tarate de ovaz rasnite,in loc de tarate de grau, da?E acelasi lucru dupa mintea mea(500g:500 g)
ninha spune:
Caress, branza degresata e glucida, deci chiar nu ar trebui folosita in cheesecake-ul asta, daca vrei sa fie Monti.
Da, taratele de ovaz au acelasi IG ca si alea de grau, deci le poti pune in faina si e tot Monti.
caress spune:
Vreau sa fac brânza de vaci din iaurt degresat filtrat 24 de ore, deci nu mai are zer deloc . Asta ar trebui sa fie monti din ceea ce am citit.
Later edit-ceea ce este in tifon arata exact ca branza, iar zer cred ca sunt peste 700 ml-am avut 1 l de iaurt,Nu as fi crezut o mie de ani ca se pot separa asa...Fac o poza maine dimineata.Daca facem aceeasi operatiune din iaurt normal, deci eliminam complet zerul, si branza grasa obtinuta ar trebui sa fie Monti, nu?E obtinuta din lapte fermentat si scursa foarte bine, nu vad ce anume ar face-o sa fie neconforma...
Ariadna16 spune:
Caress, ti-am trimis cartea pe adresa pe care o am de la tine! Spor la
Cand ai timp, poti sa-mi pui si mie citeva din retetele tale incercate (tot pe e-mail ) pentru masa de Paste?
Tot ce crezi tu ca e bun si potrivit pentru aceasta sarbatoare, inclusiv dulce.
Somleac spune:
Andanii, nu arati super, eu tocmai asta ziceam ca esti perfecta asa.
Ninha mersi. O sa merg la masaj dar peste vreo luna cand sper sa scapam de nebunia asta de la lucru. Acum sunt inghitita total de munca.
carolinah spune:
Caress, am tot zis sa-ti spun ca turmericul nu da numai culoare "mamaligii" tale, ci si gust de curry. E ingredientul principal din curry-ul indian, asa ca daca vrei gust de mamaliga, nu de curry, nu pune.
Ariadna16 spune:
Brindusik, rezolvat. Ti-am trimis toate cele 3 carti pe care le am cu Monti. Spor la
andanii spune:
buna dimineata montigirls
ariadna o a treia carte a aparut ???? asta nici eu nu o am ... ceva nou in ea ???
somleac multumesc .... si tu arati foarte bine esti o frumoasa
caress pana la urma ai facut cheescakul la microunde ? cum a iesit ???
child am vazut apio la lidl dar nu am luat ... cum e gustul ? cum o mananci ????
brandusik cum esti ?? te pup
ninha cum e mirci ??? ai fost la doctor
carolinah asa e, ai dreptate, turmenicul are gust de cury
Ariadna16 spune:
Buna dimineata!
Ieri am avut in meniu mere la gustari si citeva alune, iar la mese humus cu gogosari si salata de vinete.
Azi tot mere la gustari si citeva alune, iar la mese varza cu rosii si salata verde cu ridichi si castraveti.