Sarcina - o frana in cariera?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mickyy n-am citit articolul,insa daca doamna de care vorbesti a stat 8 ani acasa si este unde este...chapeax...mai mult nu stiu ce-as putea spune.

Vorbim de statul acasa care omoara cariera si nu de numarul de copii.

Brad si Angelina au...(uuups,iaca nu stiu citzi copii au)multzi copii si totusi au cariere stralucite la Hollywood!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui andacos

[quote]
Joburi avem totzi,cariere nu!

Dana


Normal, ca daca am avea toti cariere, cine-ar mai pune osul sa faca munca mai de jos? Nu putem fi toti sefi .
Pai inseamna ca esti d eacord cu mine,exista joburi...si cariere!(tot pentru mine daca esti acolo un sefuletz...nu inseamna ca ai o cariera,dar probabil ca pentru mine cariera are tzinte inalte si de aici diferentza de opinii!Angela Merkel si Margaret Thatcher sunt doua exemple de femei cu carierea-pentru mine ,bineintzeles si la nivel mondial!Pe forum cred ca sunt citziva forumisti cu carierea si-i cam stiu cine-s ,insa pastrez pentru mine observatzia!)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mickyy n-am citit articolul,insa daca doamna de care vorbesti a stat 8 ani acasa si este unde este...chapeax...mai mult nu stiu ce-as putea spune.


evident ca n-a stat 8 ani acasa . Nu stiu cat a stat la primele sarcini, ca n-am cunoscut-o pe-atunci, dar la ultima (care de fapt a fost "dubla" - adica are gemeni) a stat doar cateva luni, si mare parte din timp lucra si de acasa.
N-ai cum sa stai acasa ani intregi si sa faci cariera. Dar ai sa le faci e amandoua daca asta iti doresti, si copii si cariera, insa facand compromisuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

deci ajungem de unde am inceput....sarcina in sine nu afecteaza cariera in general, dar CIC -ul are potential mai ales daca e repetat de 2-3 ori intreg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Stiau probabil comunistii ceva cand obligau mama sa revina in campul muncii la doar 3 luni dupa nastere. Ne doreau pe toate femeile carieriste Chit ca tot ei incurajau natalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ma indoiesc ca reciproca e adevarata.
2-4 ani acasa iti afecteaza cariera , dar intoarcerea dupa 3 luni nu ti-o garanteaza:)
Aici intervine subiectivitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

msl, pai si au cu cine sa-si lase bebelusii? Ii pot da la cresa la 3-4 luni sa zicem? Ca putin probabil ca toate femeile sa aibe barbati cu bani, sau ma rog, cu salarii bunicele cat sa poata trai toti dintr-un singur venit.Da, ii pot da la cresa la 3 luni. Insa cresa nu exista decat particulara si preturile sunt mari, cu un copil mai e cum mai e, dar cu mai multi multe femei sunt nevoite sa renunte la servici pentru ca nu si-ar permite din salariul lor sa plateasca cresa.

Eu nu am ceea ce s-ar considera o cariera fulminanta in domeniul meu, si probabil nici nu o sa am, cel putin in viitorul apropiat, insa am mai mult decat un job, dupa definitia lui MElise am chiar cariera, si mai sunt si un sefuletz acolo, chiar daca asta nu se pune dupa andacos La primul copil am avut o sarcina f usoara si am lucrat pana la sfarsit, apoi am stat acasa aproape cinci luni, dar de fapt am stat 100% trei saptamani, pe urma m-am intors cu program fff redus, dar suficient cat sa-si aminteasca lumea de existenta mea. Experienta asta nu mi-a afectat "cariera," dimpotriva am avansat nesperat de mult la scurt timp dupa ce m-am intors la servici. Ei, acu-i acu' insa, ca la nici un an al primului pui si taman cand imi intram in noul rol la servici, am ramas insarcinata cu gemeni. Am lucrat pana la 32 de saptamani, dar nu cu acelasi randament.. De la 32 de saptamani a trebuit sa stau acasa, e drept ca nu m-am rupt total de servici, continui sa lucrez de acasa, dar nu e acelasi lucru. Pe bebelani ii asteptam de pe o zi pe alta, si voi sta acasa cu ei patru luni dupa ce se nasc. Sefii s-au aratat pana acum foarte intelegatori si norocul a facut ca perioada cat voi sta acasa cu puii sa coincida cu o perioada cu activitate redusa la servici, dar.. nu e ca si cum n-ar fi fost, mai ales ca si atunci cand ma voi intoarce la servici, n-o sa fie ca inainte, cel putin la inceput mai multe ore vor fi probabil (sper) dedicate mulsului de laptic, apoi n-o sa stau ff multe ore si nici pe la evenimente in afara programului obisnuit n-o sa prea dau, si pentru ca n-o sa vreau, si pentru ca n-o sa ne permitem ingrijire pentru trei copii mici mai mult decat un numar de ore X. Sper totusi ca efectele sa nu fie ireversibile, dar vom vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

M-a surprins insa o conversatie recenta cu o femeie de cariera din Romania care mi-a daramat niste mituri. Eu aveam impresia ca toata lumea in Romania sta doi ani acasa dupa fiecare copil, sau macar un an. Si ma plangeam de politicile de maternitate de aici care exceleaza prin inexistenta [SUA este una din f putinele tari din lume unde concediul de maternitate platit (oricat de putin) oferit de stat este fix zero (cam jumatate din femei sunt eligibile pentru concediu de maternitate neplatit de 12 saptamani - adica sub trei luni - si asta e destul de recent, din anii '90). In rest ce se mai poate "trage" e la mica intelegere cu angajatorul, sunt unii (nu f multi) care ofera ei concediu de maternitate platit o luna-doua-trei-patru, aproape niciodata mai mult de atat]. Ei, femeia respectiva a stat doua luni acasa dupa ce a nascut, insa era pe telefoane de servici inca inainte de a iesi din maternitate. Nu stiu cat de raspandita e aceasta practica printre femeile care fac cariera in Romania in ziua de azi, dar din ce povestea ea cel putin reiesea ca ar cam fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ca idee referitor la exemplele lui Andacos, Merkel nu are copii, iar Thatcher a avut doi copii gemeni - nu stiu cum a fost la ea cu sarcina si concediul de maternitate, dar, din cate stiu, a trimis copiii la "boarding school" (la internate de elita) de cum au intrat la scoala, la putin timp dupa ce a intrat ea in politica. Alte vremuri, alte moravuri.. oare?

Mergi la inceput
Mergi la inceput