Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~47~
Raspunsuri - Pagina 20
Elyana spune:
Buna seara, burtici!
Am fost la babyboom azi, logic ca era un singur carut de gemeni in tot salonul dar am plecat cu hainute (nu pot sa zic ca am facut economie la bani la expo, dar macar am avut de unde alege, fiind mai multi expozanti) Am mai luat doua tuburi de garmastan (cu 25, zicea nenea ala ca in farmacii e 30-35, l-am crezut pe cuvant ). Am luat si o burtiera, sper ca am luat masura corecta . Si piesa de rezistenta, cat eram eu de impotriva, am luat scutece lavabile 4 bucati, cu 4 insertii, oricum merg de la 3,6kg in sus, deci cand mai cresc o vad daca imi convin sau nu :)) nu am rezistat ca erau colorate
Legat de programul bebeilor, eu am citit ca trebuie sa alegem o ora din zi cand stim ca sunt ei cei mai activi si sa numaram 10 "miscari". Nu am stat sa numar niciodata pana acum... Plus ca la mine se va stramtora spatiul mai devreme. Si oricum in weekend cand stau in pat sunt si ei mai lenesi
Va urez un weekend fara contractii!
28+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
carmen333 spune:
Multumesc Simcri, Mihaela, fetele, pentru raspunsuri si sustinere.
Bebe al meu a decis sa mai faca vreo 2 ture prin burtica. Au fost si contractii, sunat dr, dat doze dublate de tratament, si maine sunt la control! Avem noroc, maine e de garda.
simcri spune:
Criulica tipuri de creme sunt foarte multe, dar dupa mine important e sa ai 3 criterii hipoalergenic, fara paraben si fara parfum, apoi te vei adapta la pielea bebeluslui, eu am avut bebelusi cu alergie la creme mustela, care se pare ca contin parfum, am avut bebelusi care au facut acnee cu produsele klorane, deci pielea bebelusului va spune ce crema sa folosesti.
Elyana felicitari pentru achizitii
Carmen333 tare zburdalnic este bebelul, nu sta locului o clipa, tinem pumnii sa fie maine totul bine la control.
Irinukaaa spune:
Neata mai pe seara asa, ca acum ma mobilizez sa scriu cate ceva.
Profit de faptul ca e weekend si pot fi si eu "la zi" cu cele povestite de voi, chiar daca am citit in reprize si nu prea ma stiu care cum si ce.
Vroiam sa recomad si eu cateva articole f interesante pentru cele ce au putin timp de citit: http://www.pediatricblog.info/2013/03/mituri-partea-intai.html si http://www.pediatricblog.info/search/label/In%20asteptarea%20nou-nascutului. Este un blog interesant cu informatii f utile a unui r pediatru ce este si mamica.
Decalotarea: am facut-o la Patrick incepand cu 2 luni (parca) in fiecare seara, putin cate putin la baita, pana cand "s-a rezolvat" de tot pe la 7 luni (parca!).
O voi face si la bb2!
Nu-s de acord in principiu cu "sa o faca tati ca se pricepe mai bine" ca nu e nimic sexual, e vorba de copilul tau si e altceva.
Sincer de asta m-am temute cel mai tare cand am auzit prima data ca voi avea baietel, dar nu e .... asa negru'!
Vicki ma bucur ca ai scapat de risc... de-acum incolo totul e bine!
Flafi si eu as opta mai bine pentru "mai devreme" ca 37S mi se pare o varsta reznabila a sarcinii in care bb e cu siguranta bine-mersi! Aia cu "programul lui bb din burtica" mi se pare si mie o idiotenie ca doar n-ai stat cu agenda si cu pixul si ai notat si bb o fi si el vre-un robotel ce misca fix la aceeasi ora din zi sau din noapte!
Cosmetice pentru bb: am incercat Klorane (nu mi-a placut in mod special), Johnson si Nivea (cele mai mari porcarii daca ma intrebi pe mine!), Topfer (mi-a placut), Mustela (si pe-asta l-as recomanda)... atat imi amintesc acum.
As tine cont de sfaturile lui Simcri in legatura cu toate produsele, plus ca intr-adevar pielea bebelusului tau va fi factorul decisiv!
Simcri grija cu "accidentarile" astea ca prea esti predispusa,,,
De vaccinuri eu am citit cate ceva si chiar daca le-am facut pe cele din schema obligatorie + Rotarixul (la sfatul pediatrei) am mari dubii in legatura cu ele, cu ce consecinte pot avea (si nu vorbesc de cele pe moment) si in special cu ce contin.
Destul de sigur le voi face si la bb2 (voi tine pumnii stransi sa nu se intample nimic rau)...
Noi suntem mai bine, m-au mai lasat contractiile nedureroase si nici din cele dureroase nu am mai avut. Am trecut oricum de 36 de saptamani si ma simt oricum mai relaxata.
Noapte buna sa aveti!
Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 36+
Irinukaaa spune:
Si am uitat sa ma minunez: uau Vicki ce nastere fulger! Esti norocoasa asta-i clar!
Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 36+
Elyana spune:
Carmen, sa vii cu vesti bune
Irinukaa, citesc si ma amuz maxim de articolul cu mituri, foarte dragut scris
Restul fetele, sunteti bine??
Am si eu o intrebare/nelamurire... E vreo problema daca imi iau zilele de concediu de odihna si dupa ce le epuizez sa intru in prenatal??
28+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
be_one spune:
Buna dimineata!
Nu am mai reusit sa scriu in ultima vreme ca iar a racit cel mic si avem program de tratamente.
Am citit un pic pe sarite si vreau sa spun doar vreo doua lucruri :
Flafi, ti-am mai scris intr-un post, un pic mai demult, dar cred ca nu l-ai observat. Eu l-am nascut pe Ioan la 37 de sapt si a avut probleme cu plamanii. Desi era un copil mare fata de prematurii din celelalte incubatoare, sa stii ca e groaznic sa il vezi conectat la aparate si sa nu stii daca va avea sau nu putere sa respire singur. Ceea ce ti-am scris si atunci este sa discuti exact despre acele injectii pentru maturarea plamanilor. Pare destul de simplu, mai ales daca ai ceva timp inainte. Eu n-am avut un ragaz suficient, a trebuit sa decidem atunci daca suntem de acord cu operatia, ca sa nu riscam sa se intample ceva cu bebe. Si nu am avut curaj sa il mai las. Asa ca te inteleg si din punctul asta de vedere. Ce nu inteleg este de ce neonato nu ia in considerare varianta injectiilor. Poate nu considera tratamentul o solutie buna?
Iar daca nasti la stat, nu mai stiu, dar parca se schimbasera lucrurile in sensul asta la voi, o alta solutie pt a monitoriza mai usor pe bebe ar fi sa te internezi pt cateva zile inainte de nastere . N-ar fi chiar asa o tragedie.
Eu de asta sunt stresata acum sa nu nasc mai devreme si numar fiecare zi care trece.
Carmen, eu am avut pachet mai mic de pampers in maternitate, pt ca il cereau sigilat. Legat de produsele de ingrijire, ai sa vezi cu ce se impaca al tau. De ex la noi Sudocrem nu a functionat deloc, insa a facut minuni crema de galbenele (la tub).
Ca sa ma alatur clubului, si eu am contractii. Probabil de la efort, condus, nu stiu. Eu insa le am si in repaos. De ex noaptea, cand am cateva ore de stat in pat, mai simt cum "vine" cate una.
V-am pupat, ca am de remediat o pozna de-a lui Ioan.
Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010) si 29+