Adolescentul meu Nu vrea sa invete!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
L-am intrebat aseara: tu ce vrei sa te faci? Raspuns: nu stiu
Dar ce iti place cel mai mult sa faci? Sa merg la mall, sa cheltui bani!


Giulia, asta e un raspuns care se traduce "lasa-ma in pace ca m-ai zapacit de cap".
Parerea mea e ca te agiti prea tare... lasal o perioada ca altfel il sufoci.
App...stiu o meserie pt care nu iti trebuie bac-ul...aceea de patron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ela, nu pariez ca e un raspuns mistocaresc. Varu-mio o luase pe ulei, din cauza anturajului, cam tot la aceeasi varsta. Si asta se intampla acu' vreo 15 ani. Era nebuna de griji maica-sa. Si el era tot la o scoala buna, tot de limbi straine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

App...stiu o meserie pt care nu iti trebuie bac-ul...aceea de patron

Mami de: baietel & fetita



si fii mio are varianta asta cind il intreb ce vrea sa faca,sa invetze sau ce nu va face daca nu invatza!

Isi face firma si pleaca in America,(ce firma si ce profil nu stie,el stie ca isi face firma),cistiga la loto si bineintzeles ca ma tzine si pe mine pe banii lui,acum ceva timp voia sa se faca sofer de tir,apoi a venit faza cu se duce la armata...astea-s asa ultimele ...de care imi amintesc.

Ei giulia,ce zici,e doar copilul tau asa?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Toata lumea e ingrozita de promovabilitatea redusa de la BAC si gasesc un singur vinovat: sistemul.

Promovabilitatea este scazuta pentru ca toata lumea face liceul. Daca s-ar face o selectie la admitere sau macar la sfarsitul clasei a X-a cu siguranta va creste rata de promovabilitate.

Si ti-am citit toate posturile, dar poate este vina mea ca nu am reusit sa citesc printre randuri... ai spus Microsoft, aplicatii IT, am luat-o ca atare, greseala mea.

Nici eu nu cred ca a vrut cineva sa te puna la perete, imi pare rau ca ai luat-o asa.

Sfaturi ti s-au dat destule, dar se pare ca nu cele pe care le asteptai.

Citat:
Dar ce iti place cel mai mult sa faci? Sa merg la mall, sa cheltui bani!


Si nu l-ai intrebat de unde va avea bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Eu cred ca era mult mai usor pentru noi sa ne alegem o meserie decat este acum pentru copiii nostri.
Mie, spre ex, mi-e imposibil sa-mi imaginez cum va arata piata locurilor de munca peste 10 ani, cand ei vor termina tot felul de studii.
Cred ca si din cauza asta punem atatea presiuni pe ei sa fie cei mai buni, 10 pe linie, ii trimitem la atatea concursuri (aici vorbesc despre mine) pentru ca instinctiv stim ca doar cei mai buni vor avea viitorul asigurat.
Restul vor trebui sa munceasca din greu sau cu multa imaginatie pentru viata de zi cu zi.
Si noi nu ne permitem sa avem incredere in capacitatea de descurcare a copiilor nostrii pentru ca asa suntem indoctrinati (si pentru ca ei nu par a fi sclipitori/geniali).
Astea le-am scris mai mult pentru mine, dar cred ca orice parinte din Romania are panica asta adanc in suflet. Tocmai pentru ca meditatiile sunt "un obicei", pentru ca prin institutiile de stat posturile se invart asa cum se invart si pentru ca totul e o mare invarteala.

Dar, Giulia, copilul tau are un plus fata de al meu (spre exemplu) stie doua limbi straine ceea ce ii va permite sa emigreze in ce tara ii va placea lui sa traiasca si sa se descurce .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Filofteia, citeste posturile mele de mai inainte. Vrea sa ajunga sus, dar cu efort minim sau deloc, ceea ce nu se poate.

Orice si-a dorit pina acum, i-am spus ca trebuie efort, ca nu se poate sa ajungi sus fara efort.

A vrut regizor o perioada, l-am incurajat, apoi i-am spus sa citeasca literatura, istorie, geografie, macar de cultura generala. Cand a auzit a lasat-o moale. Desigur nu i-am spus ca si cum sa invete de pe acuma, asa la modul general

Urmeaza exact tendinta generala, sa aibe bani, glamour, sa fie vedeta, dar fara efort.



eu cred ca s-a speriat, tu vorbesti cu el, comunici, dar se pare ca lui nu ii este suficient...ce activitati in plus fata de scoala are?!...poate ajuta daca atunci cand a vrut regizor il duceai la un club al copiilor unde sa vada practic ce e aia regie, daca chiar il atragea, fie din joaca, fie din exercitiu punea si mana macar pe doua trei pagini sa le citeasca...asa tu i-ai spus ca trebuie sa citeasca toata biblioteca academiei...si copilul s-a panicat (bine exagerez cand spun biblioteca academiei) (sau la teatru, piese pentru adulti dar cu tematici mai usor de inteles si pentru un copil, macar sa ii plac decorurile sau intelege ce vorbesc actorii......(pe mine m-au dus parintii de mica pe unde se duceau ei, o coana chirita, niste gaite...etc.)

frica, teama de mate se poate invinge prin joaca, se pot gasi "probleme" distractive...dar e nevoie de timp si practica...

mie placerea cititului mi-a fost "indusa" de tata si a inceput cu cititul rubricii Fapt divers din ziar...mai intai mi*a citit el..apoi mi-a dat mie sa-i citesc lui..apoi am citit pentru mine..apoi mi-a mai sugerat o carte de povesti...dar nu mi-a zis...uite fata tatii ai aici o biblioteca plina ochi de carti...ai absolvit clasa I-a, deja ai invatat sa citesti, ia de vezi tu ce anume iti place si pune-te pe citit...garantat nu mi-ar fi placut nimic

un alt avantaj al generatiei noastre a fost si ca eram multi copii si eram in contact si in afara scoli si nu doar cei de varsta ci si cu cei mai mari decat noi...mai auzeai ce vorbeau cei mari, ce citeau, te facea curios...bagai si tu nasul in carte... nu era ca atunci cand ti s-ar fi trasat sarcina zilnica sa citesti

ps. mamele de copii mici, au fost si ele copii candva si acum sunt adulti, in plus unele au experienta (profesionala sau nu) cu copii maricei ai altora, sfatul lor nu e chiar de lepadat

poate si discutiile astea pe tema "ce vrei sa te faci cand vei fi mare" sunt grele pentru el, or fi prea dese, o simti ca pui presiune pe el....sincer sa iti spun eu nu stiam nici la 16 ani ce vreau sa ma fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

In legatura cu cititul...un punct de pornire ar fi comics - benzi desenate.

Sunt o gramada...multe cu personaje din jocuri (multe jocuri au la baza comics). La 13 ani multi baieti sunt pasionati de ele. Nu spun ca e idealul de lectura, dar e un punct de plecare. Exista benzi desenate cu grafica doesebita (asta daca il intereseaza partea grafica) ...poti sa-i pui ca multi dintre cei care le deseneaza creaza si personaje de desene.

Weekendul trecut a fost Comics Con in Bucuresti...cred ca media de varsta era 17 ani..puzderie de adolescenti avand aceasta pasiune comuna.

Histamina
, tonul tau inchizitorial nu ajuta. E pacat de subiect sa se inchida, mie mi se pare foarte interesant si util.

Editez sa povestesc cum lucrurile de determina unele pe altele in mod neasteptat. Fiu-meu e pasionat de comis (eu sunt cam satula). Tot citind/studiind el cartile astea, a inceput sa deseneze dupa ele personaje (avea el ceva talent si pasiune, dar minim dorinta de munca) si astazi, de multe ori il apuca desenatul si bibileste la desenele alea..ceea ce eu prefer de 1000 de ori decat sa-l vad frecand canapeaua sau jucandu-se pe calculator sau spunandu-mi ca el se plictiseste. Acum vrea sa mearga la cursuri de Manga si ma bucur ca are o pasiune...care nu ar fi fost alegerea mea niciodata :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

cand am intrebat cat de din greu munciti am intrebat ca poate el are nevoie de mai mult timp cu voi (desi la varsta de 13 ani nu prea ma astept, ei de obicei ne usuie de nu ne vedem la varsta asta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Selene... asta era raspunsul meu cand ma exaspera maica-mea ca o sa ajung sa dau cu matura pe strada nu e nici un fel de mitocanie! e doar exasperarea unui adolescent mei! ufff chiar nu va mai aduceti aminte cum era cand eram adolescenti????
sau toti ati fost adolescenti seriosi si responsabili...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

hm, mi-a mai venit o idee
crezi ca ai putea sa citesti o carte impreuna cu el? nu una pe care tu ai citit-o deja (sau daca ai citit-o, prefa-te nestiutoare si citeste-o din nou) si sa aveti discutii pe marginea respectivei carti, asa incat el poate sa-si foloseasca/imbunatateasca vocabularul fara sa aibe impresia ca "invata".


Mergi la inceput