Ce se intampla cu lumea asta?!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius



Si cum anume ai face daca ai fi tu statul roman? Concret.

Primul lucru pe care l-as face ar fi legiferarea urgentarii procedurii de decadere din drepturile parintesti.L-ai abandonat, sa zicem 2 luni, la revedere, l-ai pierdut,devine adoptabil si ajunge la niste oameni care au incercat imposibilul sa aiba copii si nu au reusit.Orice masura coercitiva la adresa parintilor se va rasfrange negativ asupra copilului, ca si reintegrarea fortata in familia de origine, atat de sustinuta de DPC uri in acest moment.

Mi se pare ca ar fi singura masura realmente in interesul imediat al copilului.Ah, daca parintii se fac vinovati de fapte penale, gen abuzuri de toate felurile, neglijenta crasa, etc, sa raspunda penal.Dar pedepsirea parintilor nu ii ajuta deloc pe copii...e alta discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
nu obositi in a arata cum e sa fii o persoana corecta si cu principii morale.


OK, pai daca educatie nu au, tu nu vrei sa le arati ce e aceea o persoana corecta, atunci de unde vrei sa invete ?

Omul poate invata oricand, daca vrea. Esentialul e sa aiba de la cine. Ca daca ne salbaticim cu totii, atunci e de rau.

Later edit : ce am facut eu, in calitate de "stat roman" ? Am reclamat la Politie si primarie taximetristii care parcau pe trotuar, din cauza carora nu puteam trece cu copilul cu tricicleta. M-au spurcat ei pe moment, dar de atunci au disparut de pe trotuar. Deci, se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Voi fi foarte dura.
Oamenii ce populeaza Romania dau dovada de lipsa unei minimale Educatii (adica cei 7 ani de acasa), asta fiind primul nivel (nu mai vorbesc de o educatie psihologica, financiara sau tehnica minimala, asta deja e lux, in plus degeaba le ai pe astea daca ai sarit de prima treapta). Daca sperati sa se imbunatateasca situatia, va inselati amarnic. Cei ce au capatat "abilitati" de reproducere sunt, in linii mari, cei nascuti de dupa 1998 din parinti iresponsabili, probabil crescuti cu cheia de gat, la randul lor fara Educatie. Dintr-o lipsa de Educatie, nu poate veni de la natura Educatia.

Vreti sa fiti draguti si sa va uitati in jur? Vedeti pe undeva prin Romania ca se respecta copilul sau famiile cu copii? Cate amenajari pentru copii exista si unde? Sa iau in considerare Mc Donalds? Este asta un standard? Vreti sa fie asta standardul vostru?
Cum arata parcurile din Romania, uitati-va pe jos vara sa vedeti mizerie. Ridic in fiecare vara gunoaiele, iar parintii se uita la mine de undeva de sus, batjocoritor, ba chiar cativa au avut tupeul sa imi arunce mucul de tigara la picioare. Cati parinti fumeaza in parc, iar copii alearga in jurul lor?
Cum se poarta cei insarcinati cu regulile (e.g. politisti, paznici, de regula barbati)cu mamele cu copii? Orice contact avut cu dansii (atentie, nu era vorba decat de o neindemanare a copilului care invata ceva nou sau a mea avand prea multe catrafuse) a inceput cu o umilire a mamei si a copilului sau a copilului. Logica nu a functionat niciodata desi am incercat sa o aplic, asa ca a trebuit sa ma rezum la tipete si remarci emotionale acide, moment in care dansi iau tacut chitic.

Traim intr-o societate misogina, in care se pune pret pe inferiorizare. Oricum asteptati-va la ce e mai rau, dar nu obositi in a arata cum e sa fii o persoana corecta si cu principii morale.


Nu stiu ce experiente ai avut tu in viata, dar chiar daca esti dura din al meu pdv esti nedreapta.
Eu sunt dintr-unul din judetele alea unde nu sunt copii abandonati. Serios? Sunt si aici, poate nu multi, dar Protectia Copilului (unde cunosc n-spe persoane) chiar se ocupa de ei. Exista o procedura si apoi sunt preluati de asistenti maternali. Copii de pana in 2ani nu stau in centre de plasament ci in familii. Si sunt adoptabili in conditiile legii, desigur. Asa ca, mai lasa-ma cu statul etc.
Din cele 9pers care ti-au aprobat mesajul cel putin 6 traiesc in strainatate. Ce stiu ele despre Romania? Ca de dat cu parul toti suntem buni.
Cand citesc mesaje ca al tau ma bucur foarte mult ca traiesc in Ardeal, aici chiar exista bun simt si multe din experientele voastre proaste cu autoritatile aici nu prea sunt.
Iar despre ultima fraza: hai sa nu exageram.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah
Cred ca ar trebui ca statul sa nu se mai limiteze la a lua copiii in grija ci, sa ii puna sa munceasca sa plateasca intretinerea acestor copii pana cand sunt majori.


Si cum anume ai face daca ai fi tu statul roman? Concret.


Abandonul copiilor de catre parinti ar trebui introdus in sfera penalului, pedepsit cu cazier, amenda penala, inchisoare, pentru punerea in pericol a nou-nascutului / copilului.

Daca eu as fi un organ de decizie al statului, as face in felul urmator:

- daca parintele care a abandonat un copil (mama si/sau tata) lucreaza cu un contract de munca, i-as opri un procent pentru cresterea copilului abandonat, nu pana la 18 ani, ci pana la 23 ani, facultatea platita de parinte inclusa.
- daca parintele care a abandonat un copil nu lucreaza, l-as obliga sa lucreze, prin orice mijoace, oriunde se cere. De oase rupte se gaseste, statul are destule munci joase de facut, de curatat strazi, de plantat copacei, de ingrijit parcuri, de spalat batrani la fund prin azile de stat, de spalat podele si WC-uri in spitale, scoli, etc, ORICE. Obligat, altfel, la puscarie.
- o mama care isi abandoneaza copilul in spital si nu si-l revendica intr-un anumit interval de timp (scurt) si nu-si asuma rasponsabilitatea cresterii lui, as steriliza-o. Punct. Nu exista drepturile omului pentru o persoana care nu stie sa respecte drepturile copilului sau nascut.
- as introduce in scoli materii si obiecte de studiu precum: educatie sexuala, educatie sanitara.
- daca persoana care a comis infractiunea de abandon al unui minor este asistat social, i-as suspenda toate drepturile. Iar daca persoana lucreaza cu contract de munca, i-as mari impozitele.

_
The hand that rocks the cradle rules the nation. - Abraham Lincoln
_

Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

www.facebook.com/pages/Bella-Plaza-Design/477366188967978" target="_blank">Mobila pe comanda la preturi competitive


Si ce-ai rezolva? Instinctul sexual e un instinct, nu poate fi reprimat. O sa faca copii si in loc sa-i abandoneze in spital unde ar avea o sansa la o alta viata, o sa-i duca sa-i ignore, in cel mai bun caz, sau sa-i maltrateze/abuzeze acasa. Nu-i asa simplu si nici nu poate fi asa transant.
Ce am colorat cu rosu sunt singurele idei cu care sunt de acord din mesajul tau.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:

nu obositi in a arata cum e sa fii o persoana corecta si cu principii morale.


OK, pai daca educatie nu au, tu nu vrei sa le arati ce e aceea o persoana corecta, atunci de unde vrei sa invete ?


Oana, imi cer scuze, asa e cand citesc la 4 dimineata...citisem nu VA obositi in a arata cum e sa fii... scuze inca odata

Citat:
ma bucur foarte mult ca traiesc in Ardeal, aici chiar exista bun simt si multe din experientele voastre proaste cu autoritatile aici nu prea sunt


Absolut, acolo e raiul pe pamant...probabil de aia si distinsul domn Boc s-a intors la radacinile-i stramosesti. Norocul nostru, al celorlalti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oana, in TM sunt multe parcuri amenajate pt copii. :)


Eu as propune sterilizarea pt femeile care nasc si isi abandoneaza pe rand copiii. Am mai scris de ziua in care la ginecologie erau 2 femei care asteptau sa nasca, una la a 12-13-a sarcina, cealalta doar la a 10-a. Ambele cu copiii (da, 10 copii cea cu 13 sarcini) abandonati pe motiv ca nu poate sa ii creasca.
La asa ceva, cu acordul pacientei, sterilizare, adica ligatura trompelor.

Din pacate nu ai cum sa stii cine sunt parintii care abandoneaza, ca vin la spital cu actele 'furate' sau 'uitate' sau pe care le aduce 'mama'. Si la 2 ore dupa nastere dispar din spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Ar trebui schimbata legea adoptiei. Legea care este acum, e mai proasta decat cea dinainte si pe aceasta lege s-au facut semnificativ mai putine adoptii decat pe precedenta si tot asa.
Sa o luam pe rand:
Din punct de vedere al parintilor adoptatori:
-durata obtinerii atestatului s-a dublat, de la 60 la 120 de zile; sunt necesare un numar de minim 13 intalniri atat acasa, cat si la directie, basca intalnirile de grup, aceste intalniri au loc in timpul programului de lucru al personalului de la Directii si implicit al celor ce doresc sa adopte. Daca punem la socoteala si alergatura cu legalizarea actelor, declaratii notariale, adeverinte medicale, analize, cazier, ajungi la un minim de 20 de zile in care trebuie sa te invoiesti de la servici intr-un interval de 5 luni, deci o medie de 1 invoire pe saptamana. Nu stiu cui ii pica bine si ce angajator suporta cu zambetul pe buze.
-odata atestatul obtinut pentru o grupa de varsta, sa zicem ca ai solicitat 3-5 ani, nu poate fi schimbat, decat atunci cand expira, peste un an. Poate exista de exemplu in sistem copil de 2.9 ani, pe care nu il vrea nimeni si nu iti este prezentat ca nu are 3.00 ani. Pentru ca pe atestatul tau scrie de la 3 ani. Ar trebui sa existe o marja de +/- cateva luni acolo.
-nu exista concediu de acomodare in cazul in care se adopta copil peste 2 ani
-procedura de potrivire teoretica este foarte greoaie si implica foarte mult timp
si ar mai fi, dar sa ne oprim aici
Din punct de vedere al copiilor abandonati
-inca este foarte greoaie procedura de declarare a adoptabilitatii si se face la varste prea mari
-eu sunt de parere ca ar trebui sa i se ia mamei o declaratie la iesirea din spital prin care sa spuna pe loc ce intentioneaza sa faca cu acel copil. Daca il abandoneaza si este de acord sa fie dat in adoptie, caz in care sa poata fi incredintat unei familii adoptatoare direct din maternitate, fara a mai fi plimbat pe la asistenti maternali, etc, sau daca nu il poate lua momentan si solicita ca masura de protectie plasamentul pentru 2-3, maxim 6 luni. In acest caz daca in 6 luni nu se constata un real interes al parintilor fata de copil si un real efort din partea lor de a-l reintegra in familie, sa fie declarat adoptabil
Asistentii maternali sa fie bine instruiti si sa ajute in mod real copilul sa se integreze in familia adoptiva.
Mai mult personal in sistem. Sunt munti de dosare care treneaza din cauza birocratiei si a lipsei de personal.
Rezolvarea juridica accelerata a tot ce tine de adoptii, nu termene la Sf. Asteapta!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Pe mine ma deranjeaza mult mai mult cei care nu-si dau acordul ptr adoptie. Ii abandoneaza sa-i creasca statul, dar la batranete au pretentia sa fie intretinuti, ca doar ei i-au facut. La orfelinat la Odorhei sunt familii intregi, cel putin 4frati, toti ne-adoptabili. La orfelinatul unde lucreaza o cunostinta de-a mea, merg copii acasa 1data/luna si vin dezbracati si desculti, ca "parintii" le vand hainele si incaltarile, dar nu-si dau acordul ptr adoptie. Si sunt intrebati pana la a 4a spita.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Am ratat cazul in care mama fuge din spital si abandoneaza copilul. in acest caz acel copil ar trebui declarat adoptabil pe loc si incredintat unei familii adoptatoare. Nu sa stea sa astepte pana se deranjeaza cineva sa ii faca un certificat de nastere si dupa aia sa i se caute asistent maternal si dupa aia sa porneasca o procedura idioata care dureaza luni si luni si poate ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Pe mine ma deranjeaza mult mai mult cei care nu-si dau acordul ptr adoptie. Ii abandoneaza sa-i creasca statul, dar la batranete au pretentia sa fie intretinuti, ca doar ei i-au facut. La orfelinat la Odorhei sunt familii intregi, cel putin 4frati, toti ne-adoptabili. La orfelinatul unde lucreaza o cunostinta de-a mea, merg copii acasa 1data/luna si vin dezbracati si desculti, ca "parintii" le vand hainele si incaltarile, dar nu-si dau acordul ptr adoptie. Si sunt intrebati pana la a 4a spita.

Alexandra Maria
14.12.2007



Si in cazul asta pot fi teoretic adoptati, daca se deranjeaza cineva sa mearga in instanta cu dosarele si sa ceara decaderea din drepturi a parintilor si deschiderea adoptiei interne la copii. Se poate dovedi rea-vointa parintilor naturali.

Mergi la inceput