Pagini si destinatii turistice din Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Pestera Comarnic - Muntii Aninei, este una dintre cele mai mari si impresionante pesteri din intreaga regiune a Banatului, cat si din intreaga tara, fiind localizata in Muntii Aninei, pe teritoriul judetului Caras Severin. Descoperita initial in anul 1856, aceasta a fost mentionata pentru prima data in anul 1983, in urma finalizarii primului studiu geografic asupra Cheilor Carasului si a fost declarata rezervatie naturala de catre Academia Romana in anul 1947.

www.turismland.ro/pestera-comarnic-muntii-aninei/" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cetatile Ponorului
Sunt situate pe platoul carstic Padis si reprezinta in fapt o imensa pestera, cu o intrare de 76 metri inaltime si care continua cu o galerie inca doi kilometri. O adevarata minune a carstului european.

Cetatile Ponorului au fost declarate rezervatie naturala inca din 1952. Aceste cetati sunt constituite din 3 cercuri (Doline) mari de stanci asezate intr-o depresiune impadurita de 300 m adanci si mai mult de 1 km in diametru la nivelul cel mai sus.
Numele de Cetatile Ponorului vine in primul rand de la ceea ce s-ar putea considera ca fiind sectorul de suprafata al acestui fenomen carstic.
Poteca de acces porneste de la drumul forestier si coboara treptat prin padure pe un teren accidentat, paralel cu Valea Cetatilor pana la primul circ (Dolina 1), acesta fiind sfarsitul propriu-zis al vaii. Peretele lateral de vest, inalt de peste 150 de metri este strapuns de un portal ce depaseste 70 de metri inaltime.
In partea dreapta, o limba de grohotis urca pe sub o arcada in Dolina 2, care este de fapt un aven circular de 200 m inaltime.
In Dolina 3 se poate ajunge urcand scarile metalice din stanga portalului. De mentionat este faptul ca pe fundul dolinelor se formeaza fenomenul de fund de sac care pastreaza constant aerul rece.
Vizitarea Balcoanelor (in numar de 4 – doua deasupra Dolinei 3 si doua deasupra Dolinei 2) se poate face prin doua locuri si anume: prin partea sudica a potecii cat si dinspre soseaua forestiera aici existand de asemenea doua variante pe poteca ce ocoleste Depresiunea Cetatilor sau direct de la “Grajduri”.




sursa=http://www.facebook.com/Romaniatourisminfo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Cheile Dambovicioarei - Masivul Piatra Craiului



Cheile Dambovicioarei sunt parte a celui mai mare complex de chei de la noi din tara, chei formate in bazinul hidrografic al Raului Dambovita si a afluentilor sai.
Paraul Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei din arealul montan al Muntilor Piatra Craiului, izvoraste de pe versantul sudic al Varfului La Om cunoscut si sub numele de Piscul Baciului (altitudine 2238 m) si strabate Culoarul Rucar – Bran, varsandu-se apoi in Raul Dambovita. Acest parau este responsabil de aparitia Cheilor Dambovicioarei, apa paraului sapand in rocile din gresie si calcar, a modelat creste plesuve si ascutite din piatra, precum si numeroase goluri carstice, avene dar si pesteri, cea mai importanta fiind Pestera Dambovicioara.

www.turismland.ro/cheile-dambovicioarei-muntii-piatra-craiului/" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Descoperiti frumusetea unei gradini botanice din România: GRADINA BOTANICA „ALEXANDRU BORZA” din CLUJ NAPOCA.

De retinut: Sera acvariu adaposteste în bazinul sau lotusul de pe Amazoane - celebrul „Victoria Amazonica” cu frunze pâna la 1,5 m în diametru. Florile care se formeaza de primavara pâna toamna, au o viata scurta de doar 24 ore, timp în care îsi schimba culoarea de la alb la roz.

www.facebook.com/media/set/?set=a.572902546060896.1073741841.569168003101017&type=1" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Castelul Bran, situat la 22 km de Predeal, a fost construit intre anii 1377-1382, pe o stanca inalta de 60 metri. Desi a suferit numeroase transformari, aceasta fortareata impunatoare mai pastreaza elemente ale stilului gotic original.
Prin atmosfera medievala autentica care o degaja, Castelul Bran este asociat cu celebra legenda a lui Dracula. Ca urmare, numerosi turisti romani, dar mai ales straini, viziteaza aceste locuri manati de curiozitate si din dorinta de a descoperi adevarul ascuns al acestei faimoase legende.
Sursa: http://www.facebook.com/Romaniatourisminfo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

si inca niste poze de la Bran.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Padurea de liliac de la Ponoarele (Judetul Mehedinti)



Padurea de liliac de la Ponoare, o minune a naturii, este o rezervatie botanica situata la 4 km de orasul Baia de Arama, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin si Targu Jiu. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 20 ha, la o altitudine de 500m si reprezinta unica statiune din tara conservata datorita climatului bland, cu influente submediteraneene.
Cele 20 de hectare ale padurii de liliac au fost declarate monument al naturii inca din anul 1965, parte integranta din aria protejata „Geo Parcul Podisul Mehedinti”.
Padurea de Liliac de la Ponoare reprezinta unica statiune din tara conservata, datorita climatului umed si bland al depresiunii care este protejata de culmile Mehedintului. Speciile rare floristice: laleaua neagra, visinul turcesc si altele, precum si cele faunistice: vipera cu corn si broasca testoasa o impun mai mult in cadrul rezervatiilor naturale. Aici, cand liliacul infloreste in prima parte a lunii mai se asterne un covor verde colorat cu nuante de la alb la violet, care imprastie seara dupa apusul soarelui, un parfum deosebit. In fiecare an se organizeaza Sarbatoarea liliacului, care dainuie oficial din anul 1965, dar ea se tinea inca din timpuri stravechi, cand baieti si fetite, flacai si fete, mosnegi si babute, se adunau pentru a se desfata la umbra padurii de liliac.

www.ponoare.ro/atractii/padurea-de-liliac" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Casa Memoriala "Ion Creanga" - Humulesti



Casa memoriala Ion Creanga a fost construita in anul 1830 de catre Petre Ciubotariu, bunicul povestitorului. Pana in anul 1951 casa memoriala a ramas mostenire din generatie in generatie, dupa care, Zahei Grigoriu, unul dintre urmasii lui Ion Creanga, a cedat-o cu scopul amenajarii muzeului memorial.
A devenit in scurt timp, unul dintre cele mai vizitate muzee memoriale din judetul Neamt. Casa memoriala reprezinta un tipic monument de arhitectura populara, construita din barne groase lutuite, cu o prispa ingusta de lut si un acoperis larg de dranita. In spatele casei lui Ion Creanga, sub un acoperamant de scanduri sunt expuse mai multe obiecte gospodaresti si unelte agricole cu o mare valoare etnografica.

www.viziteazaneamt.ro/" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Pestera Piatra Altarului din Muntii Bihorului

A fost descoperita in anul 1984 de catre speologii Clubului Politehnica din Cluj. Pestera insumeaza patru mari galerii, iar lungimea totala a galeriilor atinge 3.146m: Palatul, Paradisul, Geoda si Altarul Ursilor.

Este considerata una dintre cele mai frumoase cavitati subterane din Romania, dar si din Europa.

Despre fiecare galerie a pesterii, gasiti detaliile www.turismland.ro/pestera-piatra-altarului-muntii-apuseni/" target="_blank">aici.

www.turismland.ro/" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stiati ca ...

Bine de stiut este faptul ca miniatura Manastirii Curtea de Arges o gasim in Austria, in renumitul parc din Klagenfurt: "Minimundus". Este singurul edificiu din Romania, prezent acolo, alaturi de cele mai frumoase lucrari si obiective turistice din intreaga lume, toate in miniatura. Nu degeaba locul este numit: "Minimundus - lumea de la picioarele noastre".

Zidita in vremea lui Neagoe Basarab, Manastirea Curtea de Arges ramane o dovada ca istoria s-a scris de-a lungul timpului, iar aceasta este cunoscuta urmasilor si prin astfel de edificii.

INFO:
http://www.facebook.com/Romaniatourisminfo

Mergi la inceput