Pagini si destinatii turistice din Romania
Raspunsuri - Pagina 4
adi2003 spune:
Pestera Ursilor - Chiscau, Bihor
A fost descoperita in 17.09.1975 de catre minerul Traian Curta, din satul Chiscau.
O frumoasa galerie de imagini din pestera, o puteti urmari aici.
adi2003 spune:
Pentru pasionatii de munte - Varfurile Adam si Eva
Satul Pojorata se afla in judetul Suceava, in vecinatatea orasului Campulung Moldovenesc. Este aflat la poalele mai multor masive muntoase: Rarau, Giumalau, Obcina Feredeului.
Oricine traverseaza acest sat va remarca imediat doua varfuri semete aflate la nord de el, in imediata apropiere.
Este vorba de Adam (1041 m) si Eva (980 m).
www.romania-natura.ro/node/970" target="_blank">Sursa
Muntii Adam si Eva sunt o minune pur si simplu care te intāmpina undeva in partea dreapta a drumului national care face legatura intre orasele Vatra Dornei si Cāmpulung Moldovenesc.
La poalele lor inca se mai intind minunate livezi cu fan frumos mirositor. Odata ce apuci sa urci pe poteci - care cred ca sunt de mii de ani acolo - spre vārful fie al lui Adam, fie al Evei, ai impresia ca te apropii cu fiecare pas tot mai mult de cer. Pāna ce totul explodeaza in momentul in care ai atins cele cāteva stānci care se afla chiar in varful celor doi munti-pereche. In fata ta se deschide o panorama de vis asupra comunei Pojorāta si a īntregii zone! Merita sa vizitati si sa descoperiti.
Foto si descriere:Raluca Belei
Cititi mai mult: Cele mai frumoase locuri din muntii Romāniei. Colectia cititorilor | FOTO > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cele-mai-frumoase-locuri-din-muntii-romaniei-topul-cititorilor-foto-905970.html#ixzz2QnhmaJc7
EVZ.ro
marius spune:
Statiunea Buzias
La o distanta de 25 km fata de Lugoj si de 34 km fata de Timisoara, Statiunea Buzias ofera calatorului o oaza de liniste si relaxare. Apele minerale ale Buziasului, au fost cunoscute localnicilor si nu numai, inca din anul 1840, cānd a luat nastere prima statiune de imbuteliere a apei de Buzias, direct de la izvor. Imaginile de mai jos au fost surprinse in vara anului 2005, asa cum era atunci amenajat parcul din statiune, un parc cu arbori seculari ce merita vizitat.
Sursa:
http://www.facebook.com/Romaniatourisminfo
adi2003 spune:
Crucea Eroilor Neamului din masivul Caraiman
Este situata in saua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului catre Valea Seaca, la altitudinea de 2291 m, fiind unica in Europa atit prin altitudinea amplasarii, cit si prin dimensiuni: crucea propriu-zisa are o inaltime de 28 m si doua brate de cite 7 m fiecare.
Monumentul era cea mai inalta constructie din lume la vremea respectiva, de acest fel, situata la o astfel de altitudine. Latimea stilpului vertical este de 2 m, lungimea bratelor orizontale pina in axul stilpului fiind de 7 m si latura unui ochi patrat de zabrea este de 2 m.
A fost construita intre anii 1926-1928, pentru a cinsti memoria eroilor ceferisti cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial, in luptele impotriva armatelor Puterilor Centrale. Crucea a fost inaltata la initiativa Reginei Maria si a Regelui Ferdinand I al Romaniei, cu scopul de a fi vazuta de la o distanta cit mai mare.
www.muntii-bucegi.ro/atractii/" target="_blank">Sursa