Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~46
Raspunsuri - Pagina 18
flafi spune:
Flory incearca sa te relaxezi, exercitii de respiratie, meditatie, muzicace vrei tu, un film bun, si alunga gandurile rele. Sunteti in siguranta!
Vio ai o intreaga armata la curatenie, spor la treaba :)
Elyana va invidiez ca puteti sta la birou. Eu nu am mai putut de pe la 28 saptamani, de atunci am redus programul de birou pana la 0. Acum rezist cam juma de ora maxim.
Pentru mine cea mai comoda pozitie este in picioare, sa merg , orice nu implica intins in pat
35+ cu Vlad Alexandru
Hellie spune:
Offf, Flafi te inteleg cu saptamana 28. Eu maine intru practic in saptamana 29 si ma gandesc serios sa cer si eu program redus, desi oricum nu sunt salariata si as putea teoretic sa fac ce vreau eu, dar naaa...tre' sa intreb pe sef.
Se pare ca saptamana 28 e un hop. Cum spuneam si ieri, ma simt bine overall, dar creste burtica si simt ca statul pe scaun 8 ore imi baga os prin os...
Simcri draga, nu imi vine sa cred ca iar ai cazut. Eu cred ca de la burta ti se trage...gravitational te trage in jos. Deci trebuie sa incepi sa pui kile pe fund, ca sa echilibrezi situatia .
28+
Monik86 spune:
Elyana http://baby.unica.ro/gemenii-mituri-si-realitati-2196125.html
Flory, fa ceva ce-ti face placere - asculta muzica preferata, uita-te la un film, citeste ceva ... poate te ajuta sa gandesti pozitiv
Maddie, da ai avut ceva agitatie ieri, nu gluma! Bine ca sunteti ok
Simcri, imi pare rau de accidentare! Bine ca, vorba ta, ai reusit sa protejezi burtica. Recuperare grabnica iti doresc! Sta stii ca si pe mine cel mai muly ma enerveaza tot asistentele si infirmierele, in general ele sunt cele "scarboase". Am dat mai demult de una care zbiera la tine sa nu intri pe coridor ca vezi doamne ia spala pe jos ... dupa ce i-o pus ceva in buzunar eram cei mai buni prieteni
28+ cu Adelina Timeea
oana_nicole spune:
Simcri ce specializare ai?k mie faza cu pacientul pe dealuri imi suna a solicitare SMURD de la noi si ma gandeam k esti tot pe partea de urgenta k si mine.
Referitor la legatul pe masa de operatie simcri are dreptate ,singurul motiv este siguranta pacientului;iar apropo de urcat dezbracata pe masa-la noi-in Iasi nu se practica ,se ridica camasa doar,iar la iesitul din sala nu te plimba nimeni dezbracat pe targa...si chiar sincer nu cred k se intampla asta in vreun spital.Oricum parerile mele pot parea subiective pt k sunt de partea cealalta a baricadei de unde unele lucruri se vad altfel;important este sa fii OM indiferent de meseria ta.
32+
simcri spune:
Hellie sa stii ca e de la burta, ca am ditamai burtoiul, in rest nu am pus asa mult, trebuie sa exersez mersul de rata sa am baza de sustinere mai mare :)
Monika
Oana sunt pe medicina de familie, dar nu are nicio legatura cu ce faci in romania pe specialitatea asta, aici faci de toate, gineco, chirugie de prima mana daca e nevoie, inclusiv smurd, esti medicin de primier recours, deci si urgentist, tu esti triajul, de exemplu acum in week-end pe garda la mine in zona a explodat cazanul la un atelier de branza, si pe mine m-au trimis prima acolo impreuna cu pompierii pana a ajuns smurdul si elicopterul. Si din pacate cum este zona unde sunt eu esti nevoit sa te duci la solicitare la ferme in varful muntelui.
oana_nicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simcri Hellie sa stii ca e de la burta, ca am ditamai burtoiul, in rest nu am pus asa mult, trebuie sa exersez mersul de rata sa am baza de sustinere mai mare :) Monika Oana sunt pe medicina de familie, dar nu are nicio legatura cu ce faci in romania pe specialitatea asta, aici faci de toate, gineco, chirugie de prima mana daca e nevoie, inclusiv smurd, esti medicin de primier recours, deci si urgentist, tu esti triajul, de exemplu acum in week-end pe garda la mine in zona a explodat cazanul la un atelier de branza, si pe mine m-au trimis prima acolo impreuna cu pompierii pana a ajuns smurdul si elicopterul. Si din pacate cum este zona unde sunt eu esti nevoit sa te duci la solicitare la ferme in varful muntelui. |
Interesant.Si de cand ai putea intra in concediu totusi?Care sunt regulile acolo?
32+
raluca1109 spune:
citat din mesajul lui Kabecka Buna dimineata, Vicky, felicitari pentru vesti!Ai scapat de stres Povestea aceea din spital, m-a cam socat...n-am mai auzit asa ceva, brr. Eu n-am avut probleme, am avut camasa pe mine si doar mi-au ridicat-o. Dupa, m-au acoperit cu patura si m-au mutat in salon. Nu stiu daca am fost legata,dar probabil cum au spus si fetele, e necesar. Cu mine s-au purtat ff frumos, m-am simtit respectata. In spital de stat. Oricum, persoana care a povestit nu parea deloc deranjata de situatie...ciudat. Adevarul este ca lucruri urate se intampla zi de zi in spitalele noastre si cine nu a avut de-a face cu ele, nu le stie.Eu doar am auzit povesti, nu am avut experiente cu spitalele decat la nastere... Sper din suflet sa fie bine si acum. Denny, uite cateva surse de calciu din leguminoase. Poate te ajuta. Surse de calciu: leguminoase, varza, brocoli, conopida, cartofi dulci, napi, gulii, cereale, susan, fructe uscate, smochine, ceapa verde, telina, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, papaya, magiun, dovleac, castane. Raluca, sa intri sa ne spui cum esti! |
Kabecka, sunt bine Am vorbit ieri cu doctorita si a zis ca pare sa nu fie ceva alarmant si oricum ma vede diseara cand sunt programata. Asa ca revin cu vesti diseara.
Raluca
S 36+ Miruna-Maria
raluca1109 spune:
citat din mesajul lui Madd11ee Buna dimineata, fetelor.. Eu inca sunt cu netul la purtator..merge greu de tooot.. m-am mai apucat sa mai citesc din urma ca sa pot raspunde cat de cat.. Vicky, felicitari pt vestile bune.. Ralu,felicitari pt bebe grasunel..am vazut si pe FB si e taaare dragalas.. Deeny, si eu am aceeasi problema cu laptele..Dar eu pur si simplu nu il consum..Am inlocuit cu iaurt.. Raluca, sper ca esti ok acum..nu ai mai intrat sa vedem ce era cu acele picaturi..Ma gandesc la tine.. Hellie, sper ca nu ma pune medlife-ul sa defilez goala pe acolo Mony, ce m-ai amuzat cu cantarul..sa stii ca si mie imi mai face fente uneori..dar nu cu diferente asa mari..De ex..aseara imi arata exact aceeasi greutate ca cea de dimineata..ceea ce e imposibil..asa ca pur si simplu nu ma cantaresc o perioada.. si isi revine.. Am citit si experientele voastre cu spitalele. nu imi vine sa cred ce se poate intampla..din fericire, nu am avut probleme..O operatie de apendicita si atat..dar eram prea mica si nu imi aduc aminte mare lucru..Sper din suflet sa nu am de-a face cu ele..pt ca stiu din pacate alte cazuri urate.. Cam atat imi aduc aminte din ce am citit..Daca imi mai amintesc ceva..revin Eu sunt ff obosita..Ieri cand ma intorceam spre casa, ghici..probleme pe linia lui 41..si s ama vedeti pe mine femeie gravida cum am sarit direct din tramvai gardul de protectie..sa traversez..nu puteam sta pana se rezolva..Nu am gasit niciun taxi..nimic..si am mers pe jos cateva statii bune..m-am intalnit intr-un final si cu sotul..care statea de vb cu politia pt ca oprise intr-un loc interzis sa ma astepte..Burta de gravi ne-a salvat de amenda Apoi am umblat o gramada dupa saltele..canapele..Sper sa reusim sa gasim ceva pe gustul nostru si nu enoorm de scump..Am juns franta..Piciorul inca ma doare de la carcelul de atunci..Nu e o zi prea buna.. Am inceput si eu sa mai retin apa...Vad la fata ca m-am mai umflat putin..am zis ca, indiferent cat de greu imi va fi, o sa reduc drastic sarea..sper sa fie ok.. Va pup si sa aveti grija de voi! 27+ |
Maddie, sunt ok, voi avea vesti mai concludente diseara dupa control.
Ai grija cu efortul asta, s-ar putea sa te resimti la un moment dat.
Mai putina sare si incearca sa tii picioarele mai sus, sa iti pui o perna sub ele.
Raluca
S 36+ Miruna-Maria
simcri spune:
citat din mesajul lui oana_nicole Interesant.Si de cand ai putea intra in concediu totusi?Care sunt regulile acolo? 32+ |
Eu sunt in liberal, teoretic am dreptul decat la 16 saptamani de concediu din care maxim 6 inainte si 10 dupa, dar eu incerc sa iau limita de 3 inainte ca sa pot sta cu bebe mai mult dupa, in principiu mai exista varianta sa faci ca si pentru vacante sa iti iei un inlocuitor dar asta nu trebuie sa depaseasca 15 zile laolalta, adica iti iei 15 zile mai muncesti iar mai iei 15 zile, dar nu vor fi pacientii multumiti sa vada mai mereu pe alticineva ei oarecum se stramba deja pentru concediul de maternitate, ca vai o sa lipsesc trei luni aproape, dar ma mai intorc? ca e greu ca s-au obisnuit cu mine, si nu prea le place sa schimbe... si apoi cum am spus aici eu sunt in sistem liberal, consultatia se plateste, nu muncesti nu faci bani, deci nici financiar nu e convenabil sa faci pauze lungi si dese.
doina_1984 spune:
Buna ziua.
raluca, ma bucur ca esti bine si tot in formula 2 in 1. Te asteptam cu vesti de la dr.
Fetelor, am vazut ca voua cand vi s-a rupt apa ati pierdut o cantitate mare de lichid, la asta ma asteptam si eu la prima sarcina, dar n-a fost asa - am pierdut putin cate putin, nici nu mi-am dat seama ce este pana nu au inceput contractiile regulate. Asa cum am mai zis, totul a inceput pe data de 25.10 la ora 9 dimineata si m-am prezentat la spital pe 26.10 la 3 cu contractii regulate si dilatatie 4.
Vio, Matei este nascut pe 26.10, de Sf. Dumitru dar nu am ales acest nume de sf pt ca nu ne place si mi se pare invechit :)
Simcri, insanatosire grabnica si sa scapi repede de durerr.
Vicky, ma bucur ca bebelina e bine si ca ai scapat de consemnul la domiciliu.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 30s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."