EU pe tobogan la vale

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

in romania,a doua vaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Cum scriam intr-un alt post, scriu influentata de situatia din Franta. Mi se pare nerentabil sa tii un depozit la banca de 100 000 euro. Haideti sa discutam, in ipoteza in care i-ati avea (sau ii aveti sau i-ati avut), ce ati face cu suma asta? Sau chiar mai putin?
Cum i-ati investi?

Noi, sotul meu si cu mine, am dispus de sfertul acestei sume, datorita mostenirilor dupa bunicii nostri. Am cumparat o garsoniera la Paris, banii au reprezentat avansul, restul credit, care e rambursat de chirie. Ce a contat: investitia in "piatra" e sigura, daca nu ai pretentia sa faci speculatie si nu ai nevoie sa vinzi rapid. Am studiat piata, in sensul ca stiam preturile. Am ales un oras unde voi gasi intotdeauna chiriasi. Apartamentul asta, cind va fi platit in intregime, va servi fie pt copii (unul din ei, ca amindoi nu incap!), fie complement la veniturile noastre.

Sintem multumiti de investitia facuta si stiu ca daca am mai avea bani exact la fel am proceda.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)


Depinde cand ai cumparat...si la ce pret. Eu am suficiente exemple in jur care au cumparat garsoniere cu 100k...care acum nu mai valoreaza nici 30k.
Sau apartamente cu 120k...care acum nu valoreaza nici 40k.

Deci real estates au fost o oportunitate doar pana la un moment dat, daca ai stiut sa le vinzi in timp util.

La preturile de acum, sa spunem ca ar putea reprezenta ceva atra ctiv: apartamentul care a valorat 120k acum e cu 40k...dar poti sti tu ca nu va cobori la 20k??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

A_Iulia exista orase in Europa unde, datorita chiriei, investitiile imobiliare nu s-au dezumflat atat de rapid ca la noi. Chiar si in Bucuresti, in anumite zone se fac bani frumosi din inchirieri, in continuare.

Desigur rate de profit ca-n 2007 nu stiu daca mai apucam noi sa vedem, dar cu bani mai multi se poate investi inteligent in imobiliare.



Investitiile in banci din paradisuri fiscale comporta evident un risc mai mare si o dobanda mai mare decat investitia in banca mai safe de la coltul blocului. E simpul, undeva e un cost al castigului mai mare. Iar la cat de bine o duc multe tari din lumea asta in perioada de criza nu era o mare filozofie sa iei in calcul acest risc. Macar sa-l iei in calcul si sa ti-l asumi. Acum cativa ani, in perioada in care au inceput si in Ro sa circule tot felul de zvonuri ba despre BRD, ba BTR au fost multi care si-au "spart" depozitele impartindu-le pe banci diferite in limita sumei garantate de BNR. La acea vreme era mult mai putin de 100.000 euro, intre timp s-a uniformizat.
Mai tineri cont ca, din cate am auzit, despre problemele acelor banci din Cioru se stia de cel putin o jumatate de an. De garantarea in limita a 100.000 euro, la fel. Daca mai iei in calcul ca alternativa era probabil caderea libera a bancilor din Cipru, alaturi de posibilitatea reala ca investitorii sa piarda tot ce eau peste cei 100.000 euro, eu zic ca majoritatea puteau sa ia niste masuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Eu zic sa nici nu va ganditi ca mai asigura cineva depozite in limita de 100k Euro pe cont in situatia in care UE nu garanteaza nimic de fapt.. Pai daca sunt cipriot si am 99k Euro in banca pot sa ii scot maine? Nu.... daca UE imi zice ca imi da banii in 20 de ani cate x Euro pe an poti sa iti gandul de la ei ca de fapt ii mananca inflatia.... Ma si gandesc la unul care si-a vandut casa si statea cu banii in banca sa isi caute alta.. ala cu ce mai e vinovat?

De fapt lasand la o parte discutiile de cine are si nu are peste 100k in banca problema e f. grava din punctul meu de vedere. Asa cum ziceau fetele azi 100k, maine 50 si tot asa.... Din moment ce exista un precendent eu zic ca nimic nu mai e sigur... dar ma rog e parearea mea.

Apropos... cica multi rusi si englezi si-au transferat sume imense de la branch-urile din Rusia si Anglia... Fac pariu ca de fapt aia erau cei ce paradisurile fiscale si cipriotul sau pensionarul din UK care se mutase in Cipru ca sa ii fie cald trebuie sa plateasca... cum dracu, UE in general nu s-au gandit sa propuna legislatii care sa nu permita paradisuri fiscale in UE? Dar fac pariu ca pe acolo pe sus se stia f. bine, unii profitau si ei la greu dar din moment ce aveau destule informatii si-au permis sa isi mute conturile cu cateva luni inainte. Sa vii cu morala la sfarsit mie mi se pare penibil... Indiferent ca esti Germania, Olanda sau nu mai stiu cine... Mai "fair" a fost Franta care a anuntat inainte ca nu are legatura cu capitalismul si trece la impozite aberante... Cine nu a acceptat ideea, a putut sa isi mute caruta in alta parte...

De fapt unde aveau banii investiti bancile din Cipru? In Grecia cumva? Pai cum asa? Au cumparat de fapt bondurile finantate de nemti? Eu zic ca sunt cu totul alte dedesupturi aici... 10 miliarde inseamna 10.000 pe cap de locuitor in Cipru.... Ce economie salvezi cu banii aia? Nici Grecia, nici Cipru sau alte tari nu or sa plateasca datoriile astea niciodata...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

dupa cum ziceam acum cateva ore:

http://business.financialpost.com/2013/03/28/seeds-of-cyprus-disaster-planted-months-ago-by-eu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Edip, sistemul de garantare a depozitelor bancare nu functioneaza asa cum spui tu. Nu inseamna ca statul garanteaza ca tu mergi la orice ora la banca unde ti-ai depus banii si-i scoti de la ghiseu, ci ca, in caz de faliment al bancii exista un fond interbancar care despagubeste acesti deponenti.

Uite aici o scurta descriere:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fondul_de_garantare_a_depozitelor_%C3%AEn_sistemul_bancar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

In Germania, bancile garanteaza doar depozitele de maxim 20k. Asta e motivul pentru care piata imobiliara a explodat in ultimii doi ani (cel putin in Hamburg). Oamenii prefera sa investesca banii in imobiliare decat sa ii tina in banca.


Una peste alta, Ciprul a fost doar un test - e o tara mica, fara putere economica. Si cred ca in functie de reactiile la situatia din Cipru, se decide daca vor aplica solutia asta si in alte tari.
Mi s-a parut mai acceptabila solutia propusa in Franta privind taxarea cu 70% (parca) a veniturilor peste 1 milion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Marox, cum sunt impozitele pentru a doua casa proprietate in Franta?
In Olanda sunt ucigatoare, pentru ca o a doua casa e semn clar de "bogatie".


Platesc in jur de 600 euro/an taxe (funciara si inca una pt acoperirea gaurii de la securitatea sociala). Veniturile obtinute din chirie le declar odata cu salariile; sigur ca platim mai mult impozit, dar nu excesiv.

A_Iulia, sa fim seriosi, o garsoniera in Bucuresti 100k era clar supraevaluata. In Franta, si in special la Paris, contrar a ceea ce s-a intimplat in alte tari din Europa, nu a existat krach imobiliar. Am cumparat la inceputul lui 2009, cind existau ceva turbulente, cumparatorii erau mai ezitanti. Si bine am facut, pentru ca de atunci preturile au crescut si cererea pt suprafete mici este in crestere. Dar cum spuneam, telul meu nu este sa ma imbogatesc speculind, ci sa am un fel de "pensie suplimentara" peste 15 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

In Germania, bancile garanteaza doar depozitele de maxim 20k. Asta e motivul pentru care piata imobiliara a explodat in ultimii doi ani (cel putin in Hamburg). Oamenii prefera sa investesca banii in imobiliare decat sa ii tina in banca.


Una peste alta, Ciprul a fost doar un test - e o tara mica, fara putere economica. Si cred ca in functie de reactiile la situatia din Cipru, se decide daca vor aplica solutia asta si in alte tari.
Mi s-a parut mai acceptabila solutia propusa in Franta privind taxarea cu 70% (parca) a veniturilor peste 1 milion.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)


Ai un link cu limita de 20.000 Euro a garantarii depozitelor in Germania ? Eu stiam ca s-a uniformizat la nivelul UE obligativitatea garantarii la nivel de 100.000 Euro. Wikipedia imi spune la fel:

http://de.wikipedia.org/wiki/Einlagensicherung

Aceeasi informatie apare si in unele site-uri ale bancilor germane. De exemplu:

https://www.deutsche-bank.de/pbc/ze-ueber_uns-einlagensicherung.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Lali, trebuie sa citesti cu atentie: scrie ca se asigura pana la 100k. Asta nu inseamna insa ca primesti inapou 100k ci ca se poate sa ii primesti inapoi in functie de mai multi factori. Sumele care sunt asigurate sunt diferite de la o banca la alta insa nu mai putin de 20k.

Mergi la inceput