Aluat pentru tarte f simplu

Aluat pentru tarte f simplu | Autor: nutiDinu

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si bunici,

Sunt o bunica nou venita pe forum si vreau sa va impartasesc din experienta mea. Astazi va spun despre un aluat de tarte, eu ii fac nepotului meu tarte cu fructe...cred ca si voi preferati dulcele de casa si mancare buna a bunicii!! Este extrem de rapid si bun


Aluatul pentru tarte se face foarte simplu. Ingredientul principal este robotul de bucatarie, fara de care e imposibil sa scoatem un aluat perfect, cel putin folosind reteta asta.

Ingrediente pentru 2 tarte sau o tarta inchisa (cu capac sau grilaj):
- 230 gr unt foarte rece
- 350 gr faina
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 60-100 ml apa rece (cu gheata)

Punem in robotul de bucatarie faina, sarea si zaharul, le amestecam putin, cateva secunde. Punem untul, taiat bucatele mici. Pulsam cateva secunde (maxim 10), pana compozitia seamana cu un pesmet mare. Pornim din nou robotul si adaugam apa rece, lingurita cu lingurita, pana aluatul este omogen, fara a fi lipicios sau umed. Daca ati adaugat prea multa apa, mai puneti o lingura de faina si amestecati, daca aluatul e sfarmicios, mai puneti putina apa rece. Aluatul astfel obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cel putin o ora inainte de a-l folosi. Pentru tarte dulci, puteti adauga in compozitie extract de vanilie, praf de scotisoara...

nutiDinu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca pui untura de porc in loc de unt iese si mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Nuti, multumim de reteta. Intrebare: aluatul poate fi congelat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nutiDinu spune:

Da, se poate. Eu fac mai mult si apoi cand am nevoie pentru nepotel, scot dimineta...
Sper sa va incante savoarea lui si rapiditatea cu care se executa.

Pofta buna!
nutiDinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Aluatul am inteles cum se face...dar continuarea ??? Pune cap-coada reteta, te rog mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

merge si pentru umplutura sarata, pentru aperitiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nutiDinu spune:

Delia, am spus ca daca vrei sa-lfaci dulce pui scortisoara, vanilie...daca nu, il lasi asa pt carne, branza...
despre ponturi
- daca aluatul este prea mult framantat, dupa coacere va deveni dur si sec.
cand am inceput sa-l fac - punem fasole boabe (ca s#259; nu se ridice si sa se umfle si sa se traga de pe margini)
Du

Pentru umpluturi alegi ce vrei: - ratatouille - legume la tigaie, branza, carne/ciuperci
ex. Tarta pui cu smantana
pentru umplutura:
un piept de pui (eu am folosit doar o jumatate dintr-un piept foarte mare,
300 gr smantana
un ou
o legatura de marar proaspat
100 gr telemea
2 fire de ceapa verde
un ardei gras
2 oua - pentru finisare


Pieptul de pui l-am fiert si l-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul, mararul, ceapa verde si le-am amestecat cu oul si 200 gr smantana. Le-am turnat peste pieptul de pui si am amestecat bine

In aluatul de tarta copt am pus amestecul de carne legume si smantana peste care am ras telemeaua (pe razatoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smantana si 2 oua crude, batute bine

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

Spor!
nutiDinu

Mergi la inceput