Bentita tricolora

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Andacos, mie mi-a placut atitudinea fetei.
Nu ma intereseaza care a fost substratul, ce a vrut ea. Ma intereseaza ca a scos la suprafata niste chestiuni deranjante.

Si daca pornind de aici, autoritatile vor fi in stare sa rezolve macar 10% dintre probleme....

Nu cred ca a facut ceva din patriotism. A facut pentru ca nu mai suporta o stare de lucruri.
Daca eu as face asa ceva nu patriostismul m-ar mana ci etica, morala, toleranta sau pur si simplul respectul.

As purta o banderola tricolora pe brat in 15 martie. Nu ca sa arat lipsa de respect ci ca sa arat ca suntem una cu totii. Si as purta si rosu, alb, verde pe 1 decembrie.
Respectul fata de tricolorul tarii mele nu inseamna lipsa de respect fata de al altuia.
Si daca cineva ma va acuza, totusi, de lipsa de respect ii voi spune ca problema e la el si nu la mine.

Respectul nu rezida in culori, in imbracaminte, ci in atitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Cei care trebuiau sa ia atitudine inca din decembrie2012 sunt directorul scolii si cadrele didactice.

Elevii romani de nationalitate maghiara au avut o conduita necorespunzatoare incalcand Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de învatamânt preuniversitar respective, prin hartuirea si agresarea verbal a colegilor de nationalitate romana si puteau fi sanctionati in conformitate cu prevederile aceluiasi regulament. De acelasi tratament ar fi trebuit sa beneficieze si elevii romani care au raspuns cu agresiune verbala.

Nu s-a intamplat asta deoarece, in ultima vreme, in Romania ‘gunoiul se baga sub pres’ si anormalitatea capata caracter de normal.
‘Finetea’ nu-si mai are locul atunci cand legile nu sunt aplicate.

Este ingrijorator faptul ca niste adolescenti sunt angrenati in jocuri xenofobe, este ingrijorator faptul ca multi dintre adultii din categoria de varsta 35-45 de ani, cetateni europeni, au mostenit de la parinti mentalitatea ‘capul plecat, sabia nu-l taie’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Las` ca acum cerceteaza inspectoratul ....ca urmare a sesizarii facute de elevii maghiari lezati de gestul fetei.Cel putin asa se intelege din acel articol.Daca am inteles gresit,mea culpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Alexa, fata a fost amenintata cu moartea pentru ca a purtat o bentita tricolora. Cu dreptul ei cum ramane? Mereu se gasesc avocati ai drepturilor altora insa acum, cu dreptul fetei de a purta acea bentita, cum ramane? Unde e toleranta?
Ma intreb cum ai fi reactionat daca se intampla asta copilului tau.
Desigur, e dreptul tau sa aperi (in)toleranta celor care nu au suportat bentita tricolora.

A fi tolerant nu inseamna sa te faci ca nu vezi intoleranta, magariile si nedreptatile.



Pana aici am citit si sunt cumva, impartita; adica, de acord cu dreptul fetei de a purta o bentita tricolora in Romania. DAR mie mi se pare asa o zeflemea, un fel de palma peste fatza. Ok, sa o poarte, dar are 364 de alte zile in an sa o poarte; a purtat-o de ziua magjiarilor de pretutindeni... Sincer, daca eu m-as duce in Bronx purtand caciula aia triunghiulara pe cap si peste fata (aia de la KuKuxKlan) in timpul "Black History Month pai si eu m-as alege cu muuuuuuult mai mult decat cu amenintari. Eu cred ca e asa un patriotism prost exprimat. Daca un ungur in Ungaria ar fi purtat de 1 Decembrie un steag unguresc, intr-o scoala cu majoritate copii romani, ati fi sarit sa aparati romanii de acolo si drepturile lor. De parca romanii din Ungaria au mai multe drepturi decat ungurii din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Citat:
citat din mesajul lui Paff
[]

Eu nu stiu de ce nu citesti toate articolele pana la capat.Fetita asta imrpeuna cu alte fetite au ales sa poarte bentita in ziua de 15 martie pentru ca pe 1 decembrie,colegii de etnie maghiara au venit cu steaguri la scoala si cu banderole negre pe mana in semn de doliu.Deasemenea,in timp ce se canta imnul Romaniei,au inceput sa huiduie si sa faca semne obscene.
No,acum intreb si eu..pentru unguri este o traditie sa vina cu banderole negre la mana sau i-a apucat tocmai de 1 decembrie?


Paff, nu citisem (la inceput) decit 1 articol din 2 asa cum si tu afirmi cu un mesaj mai sus decit acesta ca nu ai citit tot sb, se mai intimpla. Dar chiar si asa, am avut dreptate:fata si colegii ei nu s-au dus cu bentite ca-s ei patrioti, ci cum ma asteptam: sa le strice maghiarilor ziua pt ca si maghiarii au stricat-o pe-a lor. Vad ca tu si altii gasiti normala justificarea, mie din contra, mi se pare puerila si total de evitat, ce exemplu dai si cu ce esti tu mai bun ca ei daca faci la fel? Dar tara are legi, nu? Tb niste copii si niste tv sa se ocupe de caz? Si de ce n-am auzit nimic in decembrie despre incident, sau asteptau sa-si faca dreptate singuri de ziua maghiarilor? Poate, vorba lui Andacos, sint si eu mai toleranta pt ca traiesc aici unde uite, de Inviere noastra, a unei parohii oarecare de romani din Mtl se opreste circulatia alea citeva ore, ca tot scria cineva ca nu e normal sa se inchida un bulevard de ziua maghiarilor, da, hai sa nu se-nchida toata ziua daca e bulevard, dar citeva ore cit sa puna ei niste coroane de flori ar fi un ex frumos de respect si si un indemn de a face la fel si ei pe viitor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

Pe mine din tot subiectul ma deranjeaza comportamentul cadrelor didactice.

In calitate de mama si platitor de impozite dezaprob complet amenintarea cu exmatricularea, incercarile de intimidare si mai ales comportamentul dirigintei descris de Sabina: "A venit cu o foarfeca, cred ca intentiona s-o taie (nota mea: panglica), nu stiu daca a taiat-o sau daca a smuls-o, ca era prea mare agitatia."

Daca afirmatia apartinand Sabinei reflecta comportamentul cadrului didactic, mi s-ar parea normal ca autoritatile sa se autosesizeze pt acte de violenta impotriva unui minor.

De asemenea as cauta toate modalitatile prin care sa fie sanctionati cei care mi-au amentintat/ speriat/ intimidat copilul. Dupa parerea mea, nu au ce cauta in invatamant, indiferent in ce limba predau.

Numai bine,
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Senzatia mea foarte acuta cand aud stiri despre conflicte unguri/romani e ca traiesc in doua lumi diferite.
Una la televizor. In care oamenii ard drapele, pedepsesc copii pentru ca poarta culorile tarii lor, ameninta cu moartea si au pretentii dezgropate din praful istoriei, fara nici o aplicabilitate in lumea contemporana.
Lumea reala. Una cat de poate de mixta, in care imi beau cafeaua cu Marika, ii explic lui Janos bacsi cum sa ajunga la korhaz si iau retete delicioase de kurtos kalacs de la Agi neni.
Oamenii astia - si unguri, si romani, au exact aceleasi probleme. Dincolo de orgoliile manuitorilor de cocosi, pe ei ii doare in cot de steaguri, autonomii si alte basme de-astea. La fel ca si pe mine, pe ei ii doare ca s-a scumpit benzina, ca nu mai are fonduri clinica si ca nu stiu unde sa-i inscrie pe copii la scoala.
Manuitorii de cocosi (faina metafora) sunt insa niste manipulatori de prima clasa... In special cei unguri. Nu ca n-am avea si noi falitii nostri, dar senzatia mea recenta e ca odata celebrii Vadim, Funar & co. s-au cam dat la fund. Cel mult mai sunt invitati la Capatos.
Daca ar fi sa compar discursurile nationaliste in intensitate, senzatia mea e ca sectia maghiara castiga detasat... la fel in ce priveste atitudinile. Si periculos mi se pare faptul ca sunt cu girul declarat al Budapestei. Asta mi se pare neeuropean, contraproductiv si potential periculos. Si, pentru mine, de neinteles.
In ce priveste fetita din Covasna, parerea mea e ca da, a facut-o ostentativ, a vrut sa iasa in evidenta, sa sfideze chiar.
Asa, si? de cand e in tara asta simbolul national un semn de lipsa de respect fata de celalalt? Chiar si afisat ostentativ... De ce trebuie pedepsita reactia, nu si cauza? De ce a simtit nevoia sa fie ostentativa?
Mi se pare ca, in spatele scutului corectitudinii politice si spiritului european (asta ca sa nu zic interese de aliante politice) se accepta prea lejer acutizarea discursurilor nationaliste in Romania. Si asta nu ii ajuta nici pe Ion, nici pe Janos. Ion e in mod stereotip prea lent, prea pasiv si prea resemnat. Iar Janos e prea credul, prea istorico-sentimental si prea disciplinat. Iar asta nici nu scade pretul motorinei, nici nu ne constuieste spitale noi. Dar cel putin ne da iluzia ca noi, cocosii de ambele parti, am avea vreun castig la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Alexa, fata a fost amenintata cu moartea pentru ca a purtat o bentita tricolora. Cu dreptul ei cum ramane? Mereu se gasesc avocati ai drepturilor altora insa acum, cu dreptul fetei de a purta acea bentita, cum ramane? Unde e toleranta?
Ma intreb cum ai fi reactionat daca se intampla asta copilului tau.
Desigur, e dreptul tau sa aperi (in)toleranta celor care nu au suportat bentita tricolora.

A fi tolerant nu inseamna sa te faci ca nu vezi intoleranta, magariile si nedreptatile.



Pana aici am citit si sunt cumva, impartita; adica, de acord cu dreptul fetei de a purta o bentita tricolora in Romania. DAR mie mi se pare asa o zeflemea, un fel de palma peste fatza. Ok, sa o poarte, dar are 364 de alte zile in an sa o poarte; a purtat-o de ziua magjiarilor de pretutindeni... Sincer, daca eu m-as duce in Bronx purtand caciula aia triunghiulara pe cap si peste fata (aia de la KuKuxKlan) in timpul "Black History Month pai si eu m-as alege cu muuuuuuult mai mult decat cu amenintari. Eu cred ca e asa un patriotism prost exprimat. Daca un ungur in Ungaria ar fi purtat de 1 Decembrie un steag unguresc, intr-o scoala cu majoritate copii romani, ati fi sarit sa aparati romanii de acolo si drepturile lor. De parca romanii din Ungaria au mai multe drepturi decat ungurii din Romania.


Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA





Cand o sa citesti pana la capat poate o sa intelegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Victoria, deci judetul Covasna e un Bronx al Romaniei. ??

Vorbea cineva de respectul cuvenit zilei maghiarilor. Intrebarea mea este cum poti sa jignesti maghiarii din Romania daca iti pui o bentita tricolora ??? Asta chiar nu inteleg. Romania nu e si tara secuilor care traiesc in ea?
A purta o bentita nu e un strigat in biserica, nu e un flueirat in timpul imnului, nu e aruncat cu vopsea pe jos ...e un gest pasnic si atat - cu atat mai mult cu cat el este al unei adolescente de 15 ani care e si la varsta teribilesmelor. Acela care insa a amenintat-o la moarte nu era copil, din cate am inteles eu. Si nu e numai unul...

Dar aici nu este vorba despre toleranta ci despre curajul de a cere respct fata de simbolurile unei tari. Nu inteleg ce de treubie sa ne incurcam in mesaje stufoase cand e vorba despre simplul respect pe care il merita o tara? De cand a ajuns respectul fata de tara ta ceva desuet si de prost gust?

Da, Romania e o tara saraca - dar asta nu inseamna ca nu ramane a noastra - e ca si cum ti-ai renega parintii pentru ca nu iti cumpara cel mai modern iphone ...

Trebuie cu adevarat sa ceri permisiune sa canti imnul unei tari- al celeia in care chiar se intampla sa traiesti, de ziua nationala ???? Pai cum asa? Chiar e normal asa ceva? Asa e si in America? .... bineinteles ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Citat:
citat din mesajul lui Paff
[]

Eu nu stiu de ce nu citesti toate articolele pana la capat.Fetita asta imrpeuna cu alte fetite au ales sa poarte bentita in ziua de 15 martie pentru ca pe 1 decembrie,colegii de etnie maghiara au venit cu steaguri la scoala si cu banderole negre pe mana in semn de doliu.Deasemenea,in timp ce se canta imnul Romaniei,au inceput sa huiduie si sa faca semne obscene.
No,acum intreb si eu..pentru unguri este o traditie sa vina cu banderole negre la mana sau i-a apucat tocmai de 1 decembrie?


Paff, nu citisem (la inceput) decit 1 articol din 2 asa cum si tu afirmi cu un mesaj mai sus decit acesta ca nu ai citit tot sb, se mai intimpla. Dar chiar si asa, am avut dreptate:fata si colegii ei nu s-au dus cu bentite ca-s ei patrioti, ci cum ma asteptam: sa le strice maghiarilor ziua pt ca si maghiarii au stricat-o pe-a lor. Vad ca tu si altii gasiti normala justificarea, mie din contra, mi se pare puerila si total de evitat, ce exemplu dai si cu ce esti tu mai bun ca ei daca faci la fel? Dar tara are legi, nu? Tb niste copii si niste tv sa se ocupe de caz? Si de ce n-am auzit nimic in decembrie despre incident, sau asteptau sa-si faca dreptate singuri de ziua maghiarilor? Poate, vorba lui Andacos, sint si eu mai toleranta pt ca traiesc aici unde uite, de Inviere noastra, a unei parohii oarecare de romani din Mtl se opreste circulatia alea citeva ore, ca tot scria cineva ca nu e normal sa se inchida un bulevard de ziua maghiarilor, da, hai sa nu se-nchida toata ziua daca e bulevard, dar citeva ore cit sa puna ei niste coroane de flori ar fi un ex frumos de respect si si un indemn de a face la fel si ei pe viitor.



http://pentru-raisa.blogspot.com


Nu ai auzit nimic despre incident pentru ca probabil nici un roman,adult nu s-a dus acasa dupa ziua de 1 decembrie si a postat pe facebook "Moartea nu stiu cui pentru ca a purtat banderola neagra".Asa cum s-a intamplat in cazul Sabinei.
Si ma gandesc ca parca nu au raspuns chiar cu aceasi moneda..nu?Au venit cateva fetite cu bentite pe cap si cam atat.Nu a asociat nimeni ziua de 15 martie cu vreo zi de doliu,nu a huiduit nimeni in timp ce se canta imnul.Zic si eu

Mergi la inceput