Cum se calesc copiii?
Raspunsuri - Pagina 8
Lillo spune:
Nu stiu daca asta e regula dar la mine copilul alaptat este mult mai rezistent decat cel nealaptat, nu vorbesc pe perioada alaptarii ci si la mult timp dupa intarcare.
iulia_b spune:
E adevarat ca poate am o abordare mai "fatalista", pentru ca mi-a fost dat sa vad tot soiul de copii, oameni in general, cu tot soiul de probleme, si dintre cei care au avut grija de ei,si din cei care n-au avut. Bineinteles ca are importanta alaptarea , alimentatia echilibrata, sportul. Ce vream sa spun ca toate astea nu garanteaza 100% tineretea vesnica, sunt si alte variabile care intervin. Daca ar fi fost atat de simplu s-ar fi eradicat cancerul de mult. Pe mine ma deranjeaza atitudinea "copilul meu e beton" pentru ca mananca fructe si legume, e alaptat etc. Si alte mame fac asta pentru copilul lor, si totusi copiii lor fac otite si pneumonii. Nu este vina lor, cum nu este vina lor si n-ar trebui sa se simta vinovate ca incearca sa-i ajute intr-un fel sau altul: chiar si cu echinaceea sau ursuleti, cum cu dispret s-a pomenit mai sus.
Pentru copiii lor poate nu este suficient alimentatia si sportul (constante si subintelese pentru orice om normal la cap). Pentru ca inteleg asta f bine, nu pot acuza si privi de sus o mama care ii da "ceva de imunitate" la copil (preferabil bineinteles la sfatul medicului).
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b E adevarat ca poate am o abordare mai "fatalista", pentru ca mi-a fost dat sa vad tot soiul de copii, oameni in general, cu tot soiul de probleme, si dintre cei care au avut grija de ei,si din cei care n-au avut. Bineinteles ca are importanta alaptarea , alimentatia echilibrata, sportul. Ce vream sa spun ca toate astea nu garanteaza 100% tineretea vesnica, sunt si alte variabile care intervin. Daca ar fi fost atat de simplu s-ar fi eradicat cancerul de mult. Pe mine ma deranjeaza atitudinea "copilul meu e beton" pentru ca mananca fructe si legume, e alaptat etc. Si alte mame fac asta pentru copilul lor, si totusi copiii lor fac otite si pneumonii. Nu este vina lor, cum nu este vina lor si n-ar trebui sa se simta vinovate ca incearca sa-i ajute intr-un fel sau altul: chiar si cu echinaceea sau ursuleti, cum cu dispret s-a pomenit mai sus. Pentru copiii lor poate nu este suficient alimentatia si sportul (constante si subintelese pentru orice om normal la cap). Pentru ca inteleg asta f bine, nu pot acuza si privi de sus o mama care ii da "ceva de imunitate" la copil (preferabil bineinteles la sfatul medicului). |
Total de acord.
Autosuficienta unor mame, nu ajuta, mai degraba deranjeaza. Iar, uneori, descurajeaza pe mamele mai emotive. Toti copiii sunt supermani si au stea in frunte, pt mamele lor, chiar daca sunt nevoite sa le dea vitamine sau imunostimulatoare.
Ilinca_M. spune:
Aaaa, acum am inteles Dar cred ca si afirmatiile mele au fost intelese gresit: eu n-am zis cu dispret despre "ursuleti" si echinaceea in sensul:"ia uite si la mamele alea, dau de-astea ca n-au alaptat/ n-au calit copiii etc" ci fiindca eu nu cred in imunostimulatoare de acest gen, cred ca sunt bani aruncati, tot felul de "siropuri minune" ca nu stiu ce noni de care am auzit si pe care o colega dadea cu entuziasm sute de lei pentru ca apoi sa ajunga la concluzia ca a fost apa de ploaie, sau tot felul de colostru de bovine care da peste cap digestia copilului din cate am citit chiar pe forum sau mai stiu eu ce. Din cate stiu sunt destui medici care nici ei nu recomanda asemenea imunostimulatoare deoarece nici nu sunt suficient testate pentru a fi siguri ca sunt inofensive, nici nu e sigur ca nu provoaca "alte baiuri", atata tot. Daca alte mame cred ca e ok sa testeze imunostimulatoare de-astea pe copil, si daca mai si observa ca acestea ajuta, au un rol in intarirea imunitatii...foarte bine, ce sa zic!
Adriana mica spune:
Unii copii sunt predispusi la imbolnaviri datorita unor particularitati anatomice, asa cum a precizat iulia_b. La prima vedere, optiunile de tratament sunt limitate, presupunand de cele mai multe ori antibiotic, aerosoli cu cortizon, si alte asemenea.
Am facut timp de 3 ani tratamentele alopate si interventiile chirurgicale recomandate de medici specialisti, sperand ca astfel vom reusi sa diminuam frecventa imbolnavirilor. Nu s-a intamplat asa, in cazul nostru rezolvarea a venit sub forma unui tratament homeopat.
Ilinca, asta este de fapt ceea ce putem noi, ca parinti, sa facem: sa incercam sa gasim solutii cat mai potrivite pt copilul nostru. Cu siguranta, alaptarea, alimentatia, sportul sunt lucruri care imbunatatesc rezistenta organismului. Doar ca, in unele situatii, nu este suficient.
Revenind la topic, noi am incercat sa pastram un echilibru intre dorinta de calire si riscul de a se imbolnavi. A fost destul de dificil, mai ales in perioada cu otite repetate si tuse persistenta cu lunile (care nu cedea nici cu naturiste, nici cu alopate). Practic, riscul de a se imbolnavi ne facea sa fim mai precauti decat in mod normal. Chiar si asa, nu i-am dat imunostimulatoare (nu ne-a recomandat medicul pediatru), nu l-am infofolit, am incercat sa pastram un regim de viata echilibrat.
De abia dupa ce am inceput tratamentul homeopat ne-am relaxat, stim ca ne putem baza pe remedii care nu au efecte adverse. Oricum, in ultimii 3 ani a facut febra doar de 2-3 ori, din cauza unor indigestii, manifestarile alergice sunt din ce in ce mai reduse ca numar si intensitate. Iar copilul s-a dezvoltat mult mai bine in aceasta perioada. A, sa nu uit: pe timpul verii, mananca cate 2 inghetate pe zi, asa ne-a recomandat medicul homeopat.
Aqai spune:
mai iaca mi-au crescut copiii si n-am avut timp sa-mi setez obiectiv calirea lor :)
eu tot sustin ca e un proces care cere timp, nu altceva. si o conformatie cat de cat standard.
o inteleg pe iulia b ce spune ea, ca m-am luptat cu otitele ani la randul. un stranut, hop otita, hop bronsita, si cate o pneumonie asa de imbarbatare. si cu conformatia urechilor a venit impricinatul ca zestre, de la mine si de la mama mea si de la mama ei dinaintea ei ca sa fiu istorica.
insa cu varsta organismul si-a construit imunitatea asa ca mai rar cu stranutul si evident si cu otitele de dupa.
in imunostimulatoare nu cred nici eu. nu ca nu le-as fi bagat pe gatul copiiilor la un moment dat, naucita de atatea boli de prunci. bani dusi pe apa sambetei.
cred in vitamina d3. iarna asta am facut cunostinta cu ea de la mic la mare si daca nu ne-o fi imunizat, cel putin ne-a tinut cu o stare de spirit buna :D
J.D. spune:
Anda, cred ca tine si de mentalitate. in tarile nordice copiii dorm afara de la nastere. si chiar cand e super frig. si nu inseamna ca nu le pasa parintilor de ei. sau ca nu se simt confortabil.
Ai mei amandoi au mancat si scame, si pamant de flori, si gargarite uscate. Si ce? nu dupa asta se masoara calitatile uni parinte. si nu e un capat de tara. eu nu duc copiii in parc cu pantofi de la si haine de duminica si-i tin langa mine pe banca sau in carut. se du unde vor, se joaca, se catara, isi rup hainele, se umplu de noroi. e doar un alt fel de a-ti creste copiii nu este nepasare. ;)
e bine sa fim toleranti si sa nu judecam.
B_Zara spune:
- pentru intarirea imunitatii: Septilin; ii dau de pe la 2 ani (acum are 6 ani), cura lunga, pe toata perioada sezonului rece (octombrie-aprilie); in plus, un tub de oscilo pe saptamanaOricum nu prea sunt mare fan al homeopatelor, cred ca ii dau mai mult pentru confortul meu mental:)- sport si multa miscare in aer liber (face karate, inot, patineaza, skiaza, se da cu rolele)- alimentatie sanatoasa, bogata in legume si fructe, de preferat proaspete, miere- de pe la 3 ani, noi mergem o data pe an o saptamana si la Slanic Prahova, pentru bai de sare, namol si salina; nu pentru ca am fi avut probleme respiratorii, ci pentru ca ne place si aerul din salina si strandul cu apa sarata; ne simtim cam ca la mare:)Iarna asta am trecut-o cu bine, fara nici un episod de febra, fara antibiotice, doar cu 2-3 episoade de tuse si muci.PRobabil ca toate cele de mai sus contribuie la imunizarea copilului, insa cu siguranta ca si, pe masura ce creste, nu se mai lipesc bolile de el ca atunci cand e mititel