Gestul care poate schimba un destin - PASTE 2013

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Va multumim din suflet, Szivarvany si Ralcat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna seara!
Am ramas datoare cu povestea celui mai grav caz de la Neamt. e vorba de familia Craciun, "copiii din Valeni", pentru care am facut si o pagina pe facebook si am primit ajutor si din afara forumului inainte de Craciun. Sunt 5 suflete: 3 copii de 13, 7, respectiv 6 ani (Mihaita, Elena si Alina) si cei 2 parinti ai lor, care traiesc intr-o cocioaba impovizata la un capat de sat, sub padure, pe malul Bistritei, in Valeni ( e un sat ce a devenit cartier al orasului de cativa ani).

Ei traiesc din vanzarea de fier vechi, lucru cu ziua prin sat sau la padure (au un cal si au primit in dar o caruta dupa ce i-am 'descoprit' noi, de la prietena unei prietene ). De Cracium s-a implinit dorinta cea mai mare a copiilor: au primit un generator si un televizor. I-am ajutat in continuare cu benzina, ulei pt generator, alimente, haine, rechizite , medicamente. La inceputul lui martie , cu ajutorul banutilor primiti de la Inimoashele DC, le-am facut cadou o masina de spalat manuala, fara storcator, dar destul de mare pt a putea spala mai multe haine odata, ce functioneaza la generator.

Ambii parinti au buletinele expirate. Terenul pe care au ridicat cocioba unde se adapostesc, este cumparat in urma cu peste 4 ani, dar singurul act este unul scris de mana, cu martori. Am vrea sa ii ajutam sa ridice camera pe care au inceput-o in spatele celei in care se adapostesc. Dar inainte de a face asta, am vrea sa ii ajutam sa intre in legalitatea : sa isi faca buletine, act de vanzare-cumparare semnat la notar, apoi un mic proiect si autorizatie de construtie. Desigur, pt toate astea e nevoie de bani. Din banii primiti din donatii in iarna si din ce am reusit sa vand pentru ei la bazar, mi-au ramas cam 500 lei. Incerc sa ii ajut cu actele, apoi vom vedea ce putem face mai departe.


Acum, de Paste, ar fi frumos sa putem darui copiilor cate un rand de haine noi, incaltaminte de primavara si ceva pe masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ce mi se pare fain din pozele puse de tine Laura cu copiii din Valeni e ca desi lor le merge greu, totusi au grija si de pisici, calul arata ingrijit.
Ai niste masuri pentru copii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Am virat si eu azi niste bani. Imi pare rau ca nu pot sa fac mai mult.
Nici fata de Andreea nu m-am achitat cu promisiunea. Umblu cu gentile in portbagaj si nu apuc sa le trimit. Incerc maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Ce mi se pare fain din pozele puse de tine Laura cu copiii din Valeni e ca desi lor le merge greu, totusi au grija si de pisici, calul arata ingrijit.
Ai niste masuri pentru copii ?

eu
Mihai


Au si catei pe langa casa si au grija de ei, ii iubesc. Calul era scheletic, pt ca a fost iarna lunga si grea (ei nu au pamant de unde sa adune fan sau unde sa cultive porumb, asa ca duc calutul la pascut cat e iarba, apoi ii cumpara mancare cat si cum pot).

Mihaita are cam 150-160cm si 39-40 la picior. Fetele poarta cam 122-128 masura la haine (6-8 ani)si 30-31 la picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Of Laura, ce emotionant! cum se uita ei la masina de spalat, cum stiu sa aprecieze orice lucru primit; asta ma uimeste pe mine de fiecare data, cum se pot bucura cand primesc o vegeta, un litru de ulei....nu cer bomboane sau ciocolata, se multumesc cu orice lucru util.
Si calutul lor e vedeta acolo, asta e clar.

Multumim ca ne-ai facut partase la bucuria lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

fetelor, va rog atunci cand puteti sa va evaluati ceea ce ati primit si ce nevoie mai aveti sa veniti cu un necesar de buget Paste

Din banutii care au intrat in contul campaniei vom face viramente.
Trebuie sa stim cat pentru fiecare caz.

De ex pt ceva dulciuri si alimente specifice Sarbatorii de Paste, cred ca de max 500lei as putea sa fac cumparaturi pt ei:
6 copii ai fam din Ilfov
7 copii ai fam din Tatarani
6 copii ai fam din Priboiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cred ca pentru Monica si cei doi copii ai ei...200-250 ron ar fi suficienti...in conditiile in care o sa le iau.....detergent,sapun,pampers...pentru cel bolnav,si as vrea ceva nou pentru Gabi,baiatul cel mare.Dar e bine cat se poate,Monica e modesta.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Si eu pentru copilasii mei ma gandeam undeva la 300-350 lei. Ca sa le pot lua alimente, cate ceva de incaltat ( sandalute), cate un tricou si pantalon scurt sau fustita, jucarioara si daca imi mai raman sa le incarc si butelia, deoarece fac mancarica, la foc in curte.

Mergi la inceput