Postim impreuna?
Raspunsuri - Pagina 2
mina spune:
Cous-cous cu legume trase la tigaie si patrunjel verde presarat deasupra
Supa crema de rosii si ardei copti
(eu nu tin post, doar mai scriu cand imi vin idei )
osna spune:
puiul vad ca si tu locuiesti in germania.de unde ai luat soia?
eu nu am gasit decat granule mici,bio,la magazinele DM
dulcetica spune:
Azi am produs ciorba de fasole si iahnie fasole.
Ciorba cu o ceapa sfarimata si fasolea cu castraveti la otet.
Diseara o sa fac o salata de vinete.
Ieri am cumparat covrigi calzi ,dar am mincat numai o gura ,ca i-a atacat minunatul,care cind pofeteste ceva ,pina nu se satura nu da la altii.
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui caress Supa crema de ciuperci si praz.Asta fac eu acum! ...in a world filled with distrust,we must still dare to believe... |
Intentionez sa abordez si eu delicatese din astea,dar momentan sint coplesita de servici si lectii.
osna spune:
va scriu o reteta de mini-rulouri de post,cu rahat,pe care ni le-a facut mama in postul craciunului si pe care vreau sa le fac sambata si eu.
aluat:
-380g faina
-1 plic drojdie granulata
-250g margarina
-4 linguri apa
-80g zahar
-coaja razuita de lamaie
-100g rahat
faina se amesteca cu margarina si apa calduta in care am dizolvat drojdia.se adauga zaharul si coaja de lamaie si se framanta un aluat nelipicios.se intinde o foaie foarte subtire,pe masa uspr infainata si se taie cerculete cu gura unui pahar.se pune pe fiecare cerculet cate o bucatica de rahat.si se ruleaza apoi.se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt,la 180 grade pentru 10-12min.inca fierbinti se dau prin zahar pudra.
principe spune:
Da,Mika,este aluatul frantuzesc fara grasimi animale.
nu este greu de facut si este f spornic..ies 6 strudele.
1 Pahar de apa fiarta( eu folosesc pahar inalt,de apa,cu acelasi pahar faci toate masuratorile)
1 pahar de ulei
1 ligurita de sare
41/2-5 Pahare de faina de grau
1 praf de copt(2 lingurite)
se amesteca toate ingredientele,pana se obtine o masa compacta.
se imparte in trei portii.
se intinde foaie subtire,se pulverizeaza abundant cu maizina(amidon de porumb).se impacheteaza ca la cornulete.
cand se impacheteaza ..intre foaie si foae trebuie sa pulverizezi cu maizina.
adica maizina inlocuieste grasimea de la aluatul frantuzesc.
din fiecare portie ies 2 strudele.
se poate congeal si folosi la nevoie.
o fac cu cartofi fierti si ceapa calita,ton,mere.