Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (9)
Raspunsuri - Pagina 18
magdalogos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Flavia Mina si Magdalos faceti testul de screening ADN care este test diagnostic nu statistic daca nu vreti amnio.(www.panaromatest.com) Eu l-am facut ieri desi mi-a iesit dublu test foarte bine ca sa stau linistita. |
Pai exact testul asta vreau sa il fac. Eu nu am vorbit inca cu cei de la Genetic Lab, am vb cu doctorul meu, care stia de el. Drama mare sunt banii, in rest nu am multe nelamuriri.
Maria Magda, mama de 2 pitici voinici + Praslea on bord
mina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui virgo
That's why: http://www.desprecopii.com/info-id-11004-nm-Painea-prajita-si-chipsurile-otravurile-din-timpul-sarcinii.htm Avand in vedere ca la vestici se mamanca fastfood pe rupte, rezultatele nu ma mira ... Mami de Matei Cazimir si 12+ |
Pai eu zic ca e o diferenta intre chips-urile cumparate si cartofii prajiti obisnuiti, facuti acasa.
Cu painea prajita trebe sa ma corectez, ca imi cam place arsa.
mina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui magdalogos
La mine socrii erau sa lesine - si nu de bucurie cand au auzit ca mai vine un ciufulici. Tot restul neamului s-a oprit la un copil, noi parem deja ciudati cu nr 3. Mina, Auzisem ca dr Iosup i-a scris unei gravide pe eco - fetita fara nume. Vreau sa zic ca am avut o paranoia sa nu imi faca si mie la fel, asa ca aveam numele intre dinti. Le-a trecut de fiecare data..dar asta era acum cinci ani, cine stie, s-o mai fi schimbat omul.... Maria Magda, mama de 2 pitici voinici + Praslea on bord |
Nu m-a intrebat de nume. Ceea ce mi s-a parut un pic ciudat a fost ca la datele de identificare ale mele, ca pacienta, mi-a trecut doar prenumele, fara nume de familie sau data nasterii. Dreptu-i ca eu eram cam emotionata si vorbeam ca din butoi, posibil sa nu fi inteles ca am un nume de familie mai neobisnuit, dar il avea in caietul de programari.
In fine...nu conteaza. In rest a fost ok.
magdalogos spune:
Felicitari atunci Mina pentru fetita!
La mine a nimerit sexul copilului de fiecare data.
o sa tinem pumnii la amnio.
Ma duc sa imi plang criza de bila. Nu mai pot, pe cuvant, m-a epuizat starea asta de rau continuu...
Seara faina.
Elena_R spune:
Salut burticute dragute!
Roxana, felicitari pr fetita! Ce vesti bune!
Virgo, ce bine ca se simte mai bine baietelul tau. Sanatate la toti in continuare!
Mina, sunt sigura ca o sa fie bine! Felicitari pt fetita Cred ca Vizigotul o sa fie un fratior foarte protectiv
Si eu sunt pro cartofi prajiti! In seara asta stiu ce fac hhihih La paine prajita stau bine ca nu imi place arsa, numai asa un pic crocanta si calda
Misandra, poti lua si paracetamol. Sanatate multa si distractie placuta diseara
Ma bate si pe mine gandul sa fac testul ala de ADN. A iesit bine dublu testul dar as putea sa il fac si asigurarea plateste 90%, asa ca de ce nu, daca nu e invaziv? Macar asa aflu si eu sexul mai repede si ma linistesc complet.. Sa vad cum il conving pe doctor acuma
13+
virgo spune:
citat din mesajul lui Elena_R Ma bate si pe mine gandul sa fac testul ala de ADN. A iesit bine dublu testul dar as putea sa il fac si asigurarea plateste 90%, asa ca de ce nu, daca nu e invaziv? Macar asa aflu si eu sexul mai repede si ma linistesc complet.. Sa vad cum il conving pe doctor acuma 13+ |
Ai vrea tu. Daca nu ai recomandare si bitestul e brici, nu arunca ei mia de dolari pe ce are bebe intre picioare.
Mami de Matei Cazimir si 12+
Elena_R spune:
citat din mesajul lui virgo Ai vrea tu. Daca nu ai recomandare si bitestul e brici, nu arunca ei mia de dolari pe ce are bebe intre picioare. |
Cam asa e! Acuma sunt tare in gura ca deja am platit de m-am spart pt tot felul de teste si in sfarsit am depasit pragul peste care acopera si asigurarea mai mult. Dar vorba ta, nu merge nici cum vreau eu
13+
mess0804 spune:
Am gasit si eu niste infoe despre testul de sange, cred ca e acelasi, tot in SUA trimit sangele si de aici:
Ei zic 95% rata de descoperire, dar daca iese ala pozitiv, lumea tot mai face si amnio inainte de a decide ceva... Nu am gasit suficient info pe net care is sansele sa dea false pozitive sau false negative ...
in engleza se cheama Harmony Test
http://www.thebirthcompany.co.uk/our-services/ultrasound-baby-scans/nuchal-scan/the-harmony-prenatal-test.html
http://www.rapidaccessgynaecology.co.uk/obstetrics-harmony-downs.php
http://www.thelondonultrasoundcentre.co.uk/private-pregnancy-non-invasive-prenatal-downs-syndrome-safe-genetic-DNA-blood-test/
Daca as fi convinsa ca nu are false rezultate negative l-as face, cel mai tare ma tem ca te linistete si de fapt a fost gresit...
magdalogos spune:
Rezultatele sunt garantate 99% din motive juridice - nu da nimeni, nici la amnio 100%.
Pana la urma dincolo de genetica exista factorul uman - si aici pot aparea greseli.
Eu totusi sunt absolut convinsa ca testul este cert si de aceea si vreau sa il fac. Nu stiu insa ce as face daca as afla ca bebe nu e sanatos. Incerc sa nu imi pun foarte tare problema, caci nu mi se pare simplu deloc. Oricum, daca tot am sansa sa stiu dinainte, eu una as vrea sa stiu.
Evident, nu putem prevedea totul - sunt copii care se nasc perfecti si la 2 ani incep sa de a semne de autism...pentru asta nu exista vreun test.
Dar cred ca e datoria noastra sa speram ca o sa fim fericite si ca vom avea cei mai sanatosi si mai iubiti prunci din univers.
danyce spune:
Roxana si Mina, felicitari din suflet pentru fetite!
Flavia, parca il aud pe sotul meu vorbind cand citesc randurile tale...El vrea 2 fete gemene, daca poti sa crezi, doar pe principiul ca acum stie sigur ca se descurca cu fetele. Eu acum sunt fixata pe combinatia fata + baiat. Sa vedem cine castiga!
Pe 3 aprilie am urmatoarea eco!
Virgo, stiu ca pentru multi pare de necrezut ca mi se acorda atat credit si uneori chiar pe mine ma surprinde. Am ajuns in firma la care sunt tocmai skill-urilor mele lingvistice, mai ales datorita cunostintelor de limba franceza. Din 1500 de oameni, doar 2 persoane(prietena mea cea mai buna din NL, o frantuzoaica si moi-meme), stim fluent limba franceza (scris/vorbit). Cand imi cautam eu job, le scrisesem o scrisoare de intentie open si am atasat un CV, iar directorul ce m-a chemat la interviu a fost curios, in primul rand, sa stie care allochtoon ( strain) (ca pe atunci aveam doar nationalitate romana, inca nu aveam pass-ul olandez, iar asta figura pe CV) a fost in stare sa scrie respectiva scrisoare. Era curios sa vada persoana respectiva la fata. Am avut atunci un interviu foarte distractiv si pentru ca d-nul acela era foarte mirat de ce scria la mine in CV, am continuat interviul in trei limbi (olandeza, engleza si franceza) si a ramas ff impresionat. Olandezii cam exagereaza cu ce scriu in CV-uri, eu nu am facut-o si am demonstrat-o live. In 3 zile a trebuit sa rezolv cresa pentru Alma si sa ma prezint la job (deja cand eram in drum spre casa ma sunase respectivul domn sa negocieze salariul). De atunci au trecut 6 ani si jumatate si am reusit, in timp, sa sparg tipare si sa refac procedurile de lucru, sa scriu manuale pentru altii si sa "scolesc" noi angajati. Asta pe langa cunostintele de limba. Toti clientii de pana acum au fost extrem de incantati de colaborare (indiferent de nationalitatea lor: francezi, belgieni, olandezi, englezi, nemti, danezi, etc) si directia a auzit doar complimente la adresa mea. De fapt si eu am tot primit complimente de la directorii cu pricina, asta in auzul colegilor. Normal ca am colege invidioase. De fapt, doar femeile sunt invidioase, mai ales daca sunt olandeze (de mentionat ca am colege de diverse nationalitati, in general) si nu au multa initiativa. Trebuie sa si recunosc ca nu m-am simtit niciodata discriminata sau nedreptatita de superiori, din contra..Doar persoanele feminine (olandeze) cu un nivel mai slab de pregatire si gandire ma invidiaza.
Eu ador sa colaborez cu barbatii olandezi pentru ca eu cu ei ma inteleg perfect. Mereu am fost pe aceeasi lungime de unda cu sefii mei barbati. Nu mai spun ca in fiecare an mi-a crescut salariul datorita bunei functionari, ca ma trimiti la plimbare.
Si a propos de highly-skilled Romanians, in ultimii doi ani la divizia Logistica din grup (unde activez si eu), au preferat sa angajeze doar romani (4 la numar), toti in calitate de Management Trainees, in defavoarea olandezilor. Ei vor fi viitorii lideri..Unul dintre ei, a spus ca le sunt model si ca stie ca, mai ales datorita activitatii mele din cadrul firmei, cei care l-au angajat au o parere buna despre romani (unul dintre ei a fost chiar directorul ce ma angajase pe mine). Mi-a spus asta cand trebuia sa-l invat de toate despre firma si logistica. Crede-ma ca ma simt mandra pentru asta.
Si gata, promit sa nu ma mai laud...Dar am inceput pentru ca te minunai si tu.
Azi am primit un cadou minunat si dulce: dadaca Almei mi-a facut un tort delicios, acoperit cu fondant roz si cu o femeie cu burtica pe el, care ma reprezenta pe mine. M-a surprins tare placut ca si-a facut timp sa-mi faca o asemenea surpriza. Tipa e o olandeza mai atipica, tare hipioata si de treaba.
Daniela Veuger 13+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei