Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
DarkBendis spune:
Mess, bine ca ai reusit sa vorbesti cu maoasele la spital si sper ca nu e nimic grav. Ce ti-au zis cei de la spital? Si eu tocmai am intrat in saptamana a 17-a, deci cam tot ca tine, si din cate am inteles bebele isi dubleaza greutatea in urmatoarele doua saptamani, deci in perioada asta se mareste si uterul intr-un ritm un pic mai alert - ar trebui sa ne asteptam la un pic de intepaturi in zona de la ligamentele care se intind. Oricum, daca durerile sunt prea mari si dureaza mai mult timp (deci nu e vorba d eo "intepatura" din cand in cand) trebuie mers la medic/moasa.
La noi in Scotia sistemul e un pic diferit, din cate imi dau seama, din ce am vazut in caz de urgente medicul de familie te vede in aceeasi zi (el sau alt GP din cabinet), si exista si NHS24, linia telefonica, la care se suna in caz de probleme in afara orelor de program (si iti spun ei unde sa te duci, daca e OK sa astepti pana sa te vada medicul tau, sau daca trebuie mers la un "out of hours GP practice" sau la spital, ei anuntand si spitalul ca vii). Dar oricum noi, gravidele, suntem sfatuite sa sunam de la inceput la unul din numerele pe care le avem trecute in caietul de sarcina (si sa speram ca nu trebuie sa insistam mult pana raspunde careva, problema e ca numarul de telefon e de la departament in spitalul unde suntem inscrise, daca sunt ocupate toate moasele in acelasi timp - si stiu din experienta ca se poate intampla - trebuie sunat de mai multe ori pana raspunde cineva la telefon). Sau alternativa e sa mergi direct la urgente, la spital, dar... din nou depinde ce gasesti acolo, pot sa nu fie aglomerati si sa te vada imediat sau in scurt timp, sau sa fie multa lume si atunci se intra in ordinea gravitatii.
Miralexia, rezultatele sunt foarte bune, felicitari!
Daniella, felicitari pentru inimioara, lasa, bine ca s-a vazut, ca e plasata asa cum trebuie sarcina si ca... e bine
Dark Bendis 16+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
c.raluca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui virgo Am o intrebare despre cele 16 ore libere lunar pentru controale/analize. Daca nu am nevoie de toate - mi se pare imposibil sa stai la doctor mai mult de 4 ore/luna, restul se pot lua in cuantumul lor ? Mami de Matei Cazimir si 12+ |
eu mi-am luat o zi intreaga, adica 8 ore. La serviciu chiar mi-au dat un formular de completat . Ai voie 16 ore, indiferent cand/cum le iei in timpul lunii. Important e sa anexezi dovada - am avut adeverinta de la med de familie, care a primit scrisoare medicala de la ddoc ginecolog ca am facut control in ziua respectiva. La noi se anunta cu o zi inainte macar ca se lipseste pt control.
c.raluca spune:
citat din mesajul lui mess0804 Am reusit sa vb cu moasele la telefon (dupa vreo 5 apeluri azi) si mi-au zis sa ma duc la urgenta. va tin la curent. |
Doamne ajuta!!!!
Sper sa fie doar o sperietura si atat!
Eu am avut sapt trecuta dureri regulate de seara pana a doua zi dupa-amiaza, insa am fost in urgente si mi-au zis ca e totul bine, mi-au dublat doza de no spa si arefam, cred ca ma durea mai mult vreun ovar, imi fusese frig la picioare cu o zi inainte. M-am speriat groaznic.
DarkBendis spune:
A, am primit azi un cadou, sotia unui coleg de serviciu de-a sotului mi-a trimis o pompa de san Avent (doi colegi de-ai lui au neveste in concediu de maternitate ). Eu o am pe a mea, de acum 4 ani, nefolosita, dar ma gandesc ca totusi a trecut ceva vreme .... mai bine cu una noua (mai ales ca asta e BPA free). Desi ma cam bate un gand sa iau una electrica, pana la urma. Mai vad io.
Dark Bendis 16+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
danyce spune:
Andra, pe mine m-au sfatuit cunoscatorii ( a se citi niste prietene ce au probat ambele tipuri de pompe) sa imi iau neaparat electrica pentru ca poti pompa mult mai bine si repede..Spun si eu ce am auzit, ca urmeaza sa probez doar cand o sa fie cazul. Eu oricum o sa-mi iau dubla (cu 2 pompite) sa incerc sa fiu si mai rapida ca doar o sa am 2 x Mini Haplea. Deocamdata imi fac toate temele, tot ce imi mai trebuie de luat si ce trebuie aranjat pana cand sunt inca destul de mobila ca nu ma astept sa fac eforturi mari in ultimele luni.
Imediat ce stim ce sunt bebelusii ( si sper sa aflam asta pe 3 aprilie), ne apucam de camera lor.
Intai tapetam si apoi schimbam laminatul (iau ceva de mai buna calitate, care sa arate ca parchetul, cu o nervura mai speciala. Nu stiu cum sa ma exprim, zici ca nu mai gandesc romanesete in seara asta ). Schimbam usa, vopsim blana de la usa si cadrul de la geam. Pe la sfarsitul lui aprilie, inceputul lui mai va fi gata camera. Accesorii: gen perdea care se ruleaza, ff practica ,lampi...vor fi printre ultimele achizitii..
In principiu voi pleca in concediu medical pe la mijlocul lui iunie, de pe 12 august intru in cel maternal si o sa stau acasa pana pe la mijlocul (sau de am noroc) , pana la sfarsitul lui februarie 2014.
Mess, sper sa vii cu vesti bune acasa!
Daniela Veuger 13+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
mina spune:
Neata, fetele!
Eu-s cam tuflita ca mi-au venit rezultatele la bitest.
Risc trisomie 21 1/252 <1/250
Risc trisomie 18 <1/10000 <1/250
Dupa cum se vede, la trisomia 21 sunt la limita. Tare mi-e ca amniocenteza scrie pe mine. O sa sun dr sa vad ce e de facut. Of.
virgo spune:
citat din mesajul lui mina Neata, fetele! Eu-s cam tuflita ca mi-au venit rezultatele la bitest. Risc trisomie 21 1/252 <1/250 Risc trisomie 18 <1/10000 <1/250 Dupa cum se vede, la trisomia 21 sunt la limita. Tare mi-e ca amniocenteza scrie pe mine. O sa sun dr sa vad ce e de facut. Of. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004 si bb2 DPN 18.09.2013 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Stai linistita. Nimeni nu te obliga sa faci amnio daca nu vrei.
Mami de Matei Cazimir si 12+
mina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui virgo
Stai linistita. Nimeni nu te obliga sa faci amnio daca nu vrei. Mami de Matei Cazimir si 12+ |
Pai stiu....dar nici in incertitudine nu stau...vedem....
lorilady spune:
Buna dimineata, burticutze! Nu am mai intrat de mult sa scriu, dar va urmaresc si va citesc cu drag. La mine nu prea sunt multe noi, pendulez intre zile bune si zile proaste cu gretzuri... Ieri am fost la echo, bebe are 5 cm si se zbenguia de zor, conform masuratorilor este cu 1 saptamana mai maricel decat datele conceptiei. La dublu test am programare sapt. viitoare, ca doctoritza mea nu are asa ceva in program:))
Tocmai acum cand va scriu, a miscat pentru prima oara bebe :)) yupii
Lorilady 11+ si Sara-Irina (15.11.2007)
virgo spune:
citat din mesajul lui lorilady Tocmai acum cand va scriu, a miscat pentru prima oara bebe :)) yupii Lorilady 11+ si Sara-Irina (15.11.2007) |
Nah, stia ca vorbesti despre el !
Mami de Matei Cazimir si 12+