Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~41~
Raspunsuri - Pagina 9
flafi spune:
Fory lasa puiule dietele, la toate ne e greu sa vedem cum punem kilograme si ne marim, e normal. Pshologic e grea adaptarea dearece ne raportam la o schema corporala cu care eram obisnuite, iar inconstientul nostru nu prea are timp sa se adapteze la noua schema corporala, dar chiar si asa mai cu o criza, mai cu o vorba buna o sa facem fata la gabaritul depasit. e mai importanta sanatatea noastra fizica si a copilului in acest moment, decat faptul ca luam kilograme.
Sfatul meu este sa ii spui sotului si prietenilor sa iti spuna ca arati bine, ca nu te-ai ingrasat de loc, sa iti faca complimente pt cum arati, sa te imbraci cu lucruri care iti scot in evidenta alte parti (de ex o rochie cu un decolteu generos) o coafura, un machiaj, altceva care sa te faca sa te simti feminina. Ah, si evita persoanele malitioase care se minuneaza de cate kg ai luat sau care "atunci cand au fost gravite nu s-au ingrsat deloc" sau cine stie ce alte chestii senzationale au facut ele cand erau gravide.
Kilogramle lasa-le ca le dam noi jos.
Dupa ce nastem transformam forumul in discutii despre bebei si diete :)
Mai pacalesti foamea cu un fruct, cu multa apa, cu rontaieli sanatoase cum spunea si Hellie, cu o salata mare cu multe frunze, dar astea nu exclud mesele principale.
Oana din ce am vazut la fete cam toate vor natural, asta daca nu exista alte probleme medicale.
32+ cu Vlad Alexandru
oana_nicole spune:
destul de interesant articolul..
http://www.qbebe.ro/sarcina/despre_sarcina/cum_sa_nu_te_imbraci_cand_esti_insarcinata
30+
cita_ralu spune:
Buna ziua si de la mine ,
Noi suntem bine, mai nou cand ajungem acasa la 6 seara papam si dormit o ora apoi normal ca adormim mai greu .
O sa merg si eu cu sotul la targ sambata la pranz in jur de 12, am vazut ca este un curs interesant de la 1 si vreau sa stam la el
http://www.babyexpo.ro/b/index.php?op=parinti#parinti-94
Simcri bine ca nu a fost grav si ca ai rezolvat cu masina si asigurarea.
Burticulelor noi venite
Pe toate fetele va sa avem o zi frumoasa .
27 + Matei Gabriel
oana_nicole spune:
flafi ,daca as sti k durerile nu vor fi mai mari decat anul trecut (am povestit intr-un mesaj despre experienta neplacuta prin care a trebuit sa trec-avort terapeutic datorita unor probleme incomp cu viata a bebelui care avea 18 sapt-finalizata printr-o "nastere naturala in miniatura")-as avea curajul sa incerc natural....altfel nu;atunci travaliul a fost provocat de pastile si a durat 12 ore;am ajuns la punctul maxim de durere cand i-am zis dr sa imi faca cezariana ce vrea el cu anestezie generala,nu ma mai interesa,dar nu mai puteam nici sa vorbesc si atunci mi-a rupt artificial membranele si apoi lucrurile au mers bine .Trebuie sa iau in considerare k pt nastere naturala la termen dilatatia trebuie sa fie mult mai mare decat la 18 sapt,respectiv durerea mai mare;pe de alta parte la termen si bebele participa.Cezariana as fi ales-o fara sa stau pre mult pe ganduri daca nu as fi vazut atatea operatii;ma si vad pe acolo numai cu ochii la monitor si la medicamentele ce mi le baga in perfuzii:)))
30+
paulinio spune:
Oana, tu esti in poza? Esti frumoasa...
Cat despre nastere... nu prea am cum sa te ajut. Prima a fost cezariana din cauza pozitiei pelviene a copillui... iar a doua va fi cezariana...
Ma gandesc totusi ca nasterea ta n-a fost chiar "naturala"... da, a fost vaginala dar foarte foarte fortata... Cred ca o nastere la termen e altfel... Da, imi dau si eu cu parerea. Tu si doctorul stiti cel mai bine.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 30+
mcoca spune:
Flory, nu am repaus la pat, pot sa stau si in fund, sa ma fatai prin casa ....
Simcri, bine ca ai rezolvat! Sa vezi cand mergi tu cu burtica la garaj ce draguti vor fi toti :).
Nu stiam ca nu se mai face testul de glucoza sistematic. De ce zicea ca se trezeau cu hiperglicemii? Nu era destul de fiabil? Dintre prietenele mele, majoritatea am avut diabet, si fara nici un semn.
Oana, nu ai posibilitatea sa faci peridurala?
Bai, moasa mea e dusaaa, da rau de tot. Deja, doc mi-a redus monitorizarea de la 3 zile la 2. Buun ei nu-i convine ca nah, pierde bani, si ma seaca sa vina de 3 ori. Eu nu am chef sa mai vina :)) ca m-am saturat. Buun, saptamana asta vine de 3 ori, apoi sapt viit de 2 si mai vedem. Apoi incearca sa-mi vanda bilete la un concert de muzica clasica, ce setine intr-o biserica, pe 4 aprilie. Pai ça va pas????? Eu sunt de dus la concert? Chit ca atunci nu voi mai avea restrictii, dar nu am chef sa stau 2 ore pe un scaun incomod. Giizz, mare ti-e gradina.
Vicky, Printzesone and BB (32+)
chicu09 spune:
Salutare mamici cu burtici !
Multumesc DenyAnd, da sunt la al 4-lea bebe, . Chiar daca am spus ca ajung doi copii,se pare ca altfel a fost sa fie . Voi incerca sa ma pun la curent si cu celelalte mesaje, ca s-au inmultit bine de cand am postat eu.
O zi minunata tuturor (aici e soare dar un frig cumplit )
Hellie spune:
Vicky, e "foarte tare" moasa ta ...cum ma sa iti vanda bilete la concert in biserica?!
Deci ca sa inteleg, ea, moasa vine la tine acasa de 3 ori pe saptamana?! Si ce face? te controleaza acasa? Sau cum...?
26+
oana_nicole spune:
paulinio da eu sunt in poza :) ms
mcoca am posibilitatea de peridurala,numai k nu prea e agreata pe aici .Sunt convinsa k timpul le rezolva pe toate,asteptam sa vedem cum cresc bebeii si vb noi mai aproape de termen.Multe dintre fetele curajoase care isi doreau sa nasca natural au ajuns la cezariana-din diverse motivatii strict medicale;
30+
flafi spune:
Oana- si eu cred ca in ceea ce priveste nasterea la 18 saptamani a fost o trauma, organismul nu era pregatit pentru o nastere atat de fortata.
Dar personal eu am mai mare incredere in nasterea naturala, unde cred ca durerea este amplificata de frica. In mod normal noi producem in acel moment mai multi hormoni oxitocina, endorfine etc care ar trebui sa usureze procesul. Ma rog, astea sunt la nivel teoretic pt mine si mi-ar placut din tot sufletul sa experiemntez acest fenomen. De asemenea cu training mental (trainning autogen schultz de ex) cred ca ne putem induce o stare fizica si mentala care sa nu duca la atata durere. Sunt foarte multe nasteri documentate (cunosc si persoane) care au resimtit nasterea ca ceva placut aproape orgasmic.
Mie imi e mai frica de cezariana decat de nastere naturala :(
Pana la urma daca iti e teama de naturala, asta e , faci cezariana , vezi tu cum o sa te simti ma comod psihic.
32+ cu Vlad Alexandru