Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (49)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Avem si noi tabla cu fata dubla (nu de la ikea). Nu se bucura de succes deocamdata... Iar de desenat & alte arte plastice, facem impreuna si la bucatarie. De asta tot studiez problema masutei...
Rares merge la gradinita privata si sunt foarte multumita de programul de acolo, fac diverse chestii. Ajunge acasa la ora 19.00 si nu prea vreau sa-l stresez cu alte activitati, il las sa se joace cu masinutele si pistoalele. In w-end ne mai culturalizam.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 23+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Adriana reveniti in tara? Cred ca o sa fie "distractiv" si la voi.
Si eu o sa ma distrez cred ca... Trebuie sa ma ocup de inchiderea punctului de lucru si de vanzarea sediului.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 23+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Multumesc fetelor... Asta cu net si brut o stiam si eu Oxana, insa contabila nu pricepe... ei pleaca numai de la brut si au o aplicatie in care introduc brutul si codul de concediu si aia le calculeaza. n plus, sunt niste declaratii standard care se completeaza online iar in caz de calcul gresit acestea nu pot fi salvate la nivel de sistem. In principiu din aceasta cauza ei nu cred ca au gresit ceva. Ma contrariaza insa n cazuri de cunostinte care in risc maternal au luat in mana chiar mai mult decat netul lor obisnuit. N-o fi nici corect nici logic insa daca statul greseste o data din o mie in favoarea mea si nu a angajatorului nu am cum sa nu iau cu amandoua mainile. In plus o iau din pripa ca probabil si la prenatal voi pati la fel.
Ei zic ca totul se calculeaza din brut insa toate concediile astea de boala de care am beneficiat eu se iau in calcul pentru calcularea urmatoarei indemnizatii, intra in cele 6 luni anterioare din care aceasta se calculeaza. Acum, daca totul se raporteaza la brut iar din cate stiu eu asta nu se schimba... cum mama naibii scade in fiecare luna?
V-am scris intrucat imi aduc aminte ca a mai fost mai demult discutia asta. Din pacate nu mai stiu unde anume in urma sa ma uit. Imi aduc si eu aminte ca am avut atunci vreo 2 mamici puse bine la punct economiceste. Daca inca mai sunt pe fara.... heeeeeeeeeeeeeeelpp!!!!

Alina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Monicaa, Oxana, da ma intorc in tara. Noi avem o situatie mai complicata. Eu lucrez aici de vreo 6 ani, dar sotul meu e inca in tara. Cand l-am nascut pe Alexandru am facut aceeasi manevra cu mutatul (in saptamana 34 si dupa 3 saptamani am nascut ). Am stat un an in tara si am venit inapoi cu Alexandru. Acum probabil ca mutarea va fi definitiva. Singura cu 2 copii nu ma mai intorc si evident ca ne-am cam saturat si noi. Nu e o decizie usoara. Si eu si sotul avem un job foarte bun, pentru care am muncit mult, dar din pacate unul hais si unul cea. Ne-am gandit si razgandit de ne-au iesit peri albi. Deocamdata facem asa. Eu o sa-mi iau toate concediile posibile si dupa aia mai vedem.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 21+

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Adriana te inteleg si iti doresc mult success. Noi am avut situatia asta inainte de Clara. Eu in tara, sotul in Germania, a venit el in tara, apoi am plecat amandoi in Germania, 4 ani am stat aproape cu bagajele facute ca de poate de intoarcem si apoi ne-am decis in sfarsit sa ramanem. Acum avem 10 ani, cetatenia, casa si ne simtim mai mult aici acasa decat in Bucuresti.

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008) si 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Alina eu zic sa intri mai des si sa ne povestesti , indiferent de pb. Te descarci si tu si poate problemele nu mai sunt asa apasatoare dupa. Nici eu nu ma pricep la legi . Mony si Anca sunt priceputele.
Tre sa apara cumva.
Eventual poti sa le dai un PM (in caz de nu au timp sa citeasca tot) Sau daca sunt in lista de telefoane ( de pe Picassa) le poti suna. NU cred ca s-ar supara.

Elena & Denisa (26.10.2004)
23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Vai fetelor sunteti extraordinare.Cred ca va fost tare greu. . Eu nu as putea sta departe de sot. Va invidiez . Si noi am vrea sa plecam dar nu ne-am hotarat inca.Noi vrem sa plecam in Canada.

22+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Monicaa, deci stii foarte bine ce inseamna. Ma bucur ca ati reusit sa va linistiti si sa fiti impacati cu decizia voastra. Sper sa ajungem si noi acolo cat de curand. N-o sa prea avem incotro, oricum.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 21+

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Legat de concediul de risc maternal se calculeaza ca media veniturilor pe ultimele 10 luni anterioare lunii in care se acorda.
Pe durata concediului de risc maternal salariata are dreptul la indemniza#355;ie de risc maternal, care se suport#259; din bugetul asigur#259;rilor sociale de stat. Cuantumul indemniza#355;iei este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate în cele 10 luni anterioare solicit#259;rii, pe baza c#259;rora s-a achitat contribu#355;ia de asigur#259;ri sociale de stat. Pentru indemniza#355;ia de risc maternal nu se datoreaz#259; contribu#355;ia de asigur#259;ri sociale de stat. Durata concediului de risc maternal reprezint#259; perioad#259; asimilat#259; stagiului de cotizare.
E normal sa scada pt ca pleci de la o medie care reprezinta salariile tale intregi, iar pe luna ce trece media scade datorita faptului ca se modifica baza de calcul. De ex dupa prima luna se face media intre 9 salarii intregi si ce ai luat pe risc maternal, apoi 8 salarii si doua luni de risc asa ca o sa tot scada . Sper ca ai inteles ceva ca e mai greu in scris.

22+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Citat:
citat din mesajul lui happy_ama

Neata, fetelor!

Multumesc pentru complimente Am nevoie

Azi mi-am luat concediu sa merg la morfologie. Am maxime emotii. Nu ne-am mai vazut de mult timp eu si bebe. In plus, sper sa aflu sigur sexul. Si sunt nerabdatoare sa ii vad mutrita. Ce sa mai?! Azi facem cunostinta!!!

Fetelor, nu mai tin minte, aveam voie sa pap si sa beau lichide inainte de eco? Am la 11

Va doresc o zi minunata!

Happy_Ama 22+ si Eva

Buna ziua, iar.
Fetelor, nu va mai luati concediu pt analize, prin codul muncii avem dreptul la multe ore de analize pe luna, cred ca 16, nu-s sigura. La fel dupa nastere, exista dreptul la alaptare, nu stiu cate ore.

viitoare mamica de hocheist 19+ Lóránd

Mergi la inceput