Ce sfat sa-i dau copilului?(Profesie)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Cred ca asta e pacatul suprem al invatamantului nostru. Faptul ca nu se sinchiseste sa orienteze copiii catre ce sunt buni, catre ce ar putea face performanta.
Sunt putini copii care stiu clar ceea ce vor, care stiu sa-si aleaga un drum.
Si sunt total de acord cu Rufus, esential este sa-i placa ceea ce face, daca exista pasiune va exista si implinire,vor exista si realizari.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Marilen, daca nu-i place matematica atunci nu are rost sa mearga la mate info sau stiintele naturii. Stiinte sociale sau chiar filologie ar fi ok, dar dupa criteriul liceului de top (pentru ca si copilul e de top din ce am citit). Va putea urma orice va dori ea, important este sa se mobilizeze pentru asta. Matematica de liceu se poate invata si acasa (daca este un must pentru admitere la facultate). Un lucru de tinut cont este ca daca va dori sa studieze in strainatate, multe universitati (chiar pt drept) au pretentia sa dai la Bac mate. Cat despre limba straina doi, eu as opta pentru spaniola/italiana.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la noi se tot schimba optiunile. Sigur nu vrea filologie pentru ca in opinia ei,ii place sa citeasca ceea ce vrea ea (desi daca stii sa o provoci citeste cu placere si Baltagul). Luna asta vrea sa mearga la Vianu, sau orice liceu cu trese info intensiv (desi nu a facut vreodata vreo ora de calculatoare). Eu nu mai zic nimic....sa aiba ea medie peste 9.60 si las pe atunci tensiunea alegerii....

Ca tot am adus vorba de medii de admitere....cum se mobilizeaza copiii pentru EN? Nu stiu cum e la Constanta, dar in Bucuresti cu 9.50 greu prinzi un liceu de top.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Multumesc tuturor pentru interventii, chiar ne sunteti de ajutor!
Eu nu vreau sa ii impun nimic, vreau doar sa ii ofer niste informatii ca sa aleaga in cunostiinta de cauza. Am cautat pe google si am mai aflat cate ceva despre materiile de la filo si cele de la St. Sociale. S-a mai luminat din punctul acesta de vedere si mi-a spus ca pana la urma prima optiune va fi SS.

X_ggg, istoria este materia la care ea invata cel mai usor, ii este sufficient sa citeasca o data lectia ca a retinut tot,(nu acelasi lucru se intampla cu geografia...) dar nu isi doreste sa mearga mai departe pe istorie.Dar va da la bac , oricum!

Rufus, ne-ai dat sfaturi intelepte, multumim.

Marius, si eu sunt convinsa ca limbile straine sunt de viitor dar pe langa altceva, ma gandesc. doar cu limbi straine ai optiunea de a intra in invatamant si cam atat...La limba rusa chiar nu ma gandisem...am mai citit ca sunt cautate cele nordice, chineza, japoneza.

Corina, te inteleg caci si eu am facut o alegere asemanatoare si mi-a parut rau mai tarziu.

Isabela, la filo intr-adevar cls. XI si a XII-a nu mai fac deloc mate, chimie , fizica dar la stiinte sociale am inteles ca raman.Dar ore mai putine, probabil. In privinta realului , la liceele bune este f. greu .Imi spune fiica-mea ca vin fosti elevi la scoala care au ales real la licee de top si nu fac fata .si vorbim depre elevi care au fost foarte, foarte buni in scoala pe mate-fizica.

Mcoca, pentru ea cred ca cel mai potrivit i-ar fi profilul filo pentru ca ii place romana si partea de gramatica si literatura, pe partea de compunere mai ales e foarte buna, a facut chiar niste cursuri de jurnalism anul trecut si a fost atat de incantata incat era hotarata sa dea la jurnalism...pana anul acesta cand un profesor i-a zis ca cu jurnalismul se moare de foame (el fiind absolvent de jurnalism- a doua facultate) si ea este influentabila ...

Boticellina,da, despre Mircea e vorba...am auzit si noi de partea asta cu fitele dar...Mircea ramane totusi Mircea. Pacat ca Ovidius nu are decat clase de real...

Grati.ela, nu stiu ce varsta aveti dar noi pana anul acesta ...am trecut prin toate...de la design vestimentar la jurnalism, de la jurnalism la psihologie deci...stiu despre ce vorbesti Da, la liceele bune mediile de admitere sunt foarte mari, la Mircea de exemplu peste 9,50 la toate specializarile in anul 2011 ,din cate am vazut pe net .Si la matematica -informatica anul trecut , ultima medie a fost 9.92 !!! “EN” ? Nu stiu la ce te-ai referit?

Multumesc, inca o data tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cred ca viitorul va fi al copiilor care invata practic si pe gustul lor. Licee terminate, insa fara o finalitate (in sensul ca ofera o simpla diploma care nu-ti foloseste practic), facultati din care nu iesi cu nimic concret...nu cred ca vor avea vreo valoare.

Eu imi sfatuiesc fetele sa aleaga meserii in care se regasesc si cu Nu cred ca va mai dura mult pana ce facultatea va fi o optiune destul de restransa, pentru ca doar anumite domenii necesita studiu universitar si, mai ales, doar anumiti copii vor simti nevoia/placerea sa faca un efort sa fie student. Diplome doar de dragul diplomelor nu cred ca vor mai oferi vreun avantaj.care se vor putea descurca in orice situatie. Bani se fac in orice meserie, daca esti dedicat, daca faci cu placere...sunt profesori care fac bani buni, totul e sa fie buni, sa fie solicitati.
Filologie...stiinte sociale...lasa copilul sa aleaga. E bine ca macar nu insisti sa se duca la mate-info, ca doar acolo se duc copiii destepti


Rufus, nu sunt deloc de acord cu tine. Se va ajunge mai degraba la o chestie de genul, dupa gimnaziu faci o profesionala ca lumea, unde sa inveti o meserie, sau liceul cu care nu faci nimic daca nu faci ceva dupa : o postliceala, 3 ani de ceva etc.




Spunem acelasi lucru.
Nu vor mai fi atatia licentiati care n-au ce face cu diploma.
Am vazut ca anul asta au crescut mult candidatii la diferite postliceale, asta inseamna ca s-a descoperit, in fine, America. Sau s-a redescoperit.
Ma mira faptul ca unii din voi sustineti ca ai optiuni restranse cu filologia. Trecem peste faptul ca Ioana are colegi in clasa care dau la Medicina, Drept, ASE. Probabil fac meditatii, adica e normal. Insa spunea cineva ca de exemplu la drept e greu. De ce? Pai la uman istoria e obligatorie la BAC, iar economia se afla printre optionalele de la a doua proba. Esti mult avantajat fata de real, unde ai mate si fizica (sau chimie sau info). La ASE? Acolo nu se mai da demult examen...se intra cu media de BAC.
Da, nu te duci la Poli. Dar nici nu ti-ai propus asta cand ai ales uman. Medicina...tot pe meditatii la greu.
Dar ce te faci cand nimic nu mai conteaza daca vrei o facultate afara? Acolo iti alegi pur si simplu ce doresti, ce ti se potriveste...restul depinde de dosar. Constrangerile sunt putine...de exemplu media la BAC. Unde sunt cei cu mediile cele mai mari la BAC? La filo. Mai poate conta la dosar o proba la BAC. De exemplu Ioana aplica la o facultate in Olanda. Ii trebuie medie mare la BAC si una din probe sa fie economia. Ii trebuie un anume nivel Cambridge. Bine, asta-i latura scolara...ca mai sunt multe conditii.

Vreau doar sa spun ca eu nu vad alegerea unui profil in liceu ca pe inchiderea/deschiderea de portite spre universitate. Sau macar nu ca pe ceva determinant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

EN evaluare nationala
Fata mea este clasa a opta si trecem prin aceleasi emotii ca si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

grati.ela,

Copiii sunt ca peste tot, unii constienti de ceea ce urmeaza, isi dau silinta, altii nu se agita deloc! Oricum, 99% din ei se mediteaza!Acestea sunt vremurile...

Nu stiu cum este la alte scoli dar la fiica-mea toti profesorii sunt f. exigenti si nu tin cont ca sunt clasa a VIII-a , sa-i lase sa invete mai mult pentru examen...Astazi imi povestea ca prof. de mate le-a spus ca se pune problema ca subiectele la evaluare sa fie mult mai grele decat in anii trecuti pentru a se face mai usor departajarea.
Bafta multa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

noi contam pe subiecte mai grele la mate pentru ca, in opinia fetei, daca sunt usoare si greseste din neatentie o problema ia acelasi punctaj cu un elev mai slab dar atent care nu face subiectul de departajare. La romana fiind asa o doza mare de subiectivism nu te poti baza...
In scoala Ozanei, simularea a sunat clopotelul...copiii deabia atunci au realizat ca e rost de invatatura. Desigur meditatiile sunt in toi, ca peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fata mea e la stiinte sociale, in clasa a IX-a.

Are o ora de latina, nu da teza.
Are teza la logica.
Matematica va face pana in clasa a Xii-a, insa mai mult algebra.

Trebuie sa stiti ca se face multa istorie.

Nu e la liceu bilingv, insa am optat pentru o scoala particulara de engleza care pregateste pentru Cambridge.

Are teza la: romana, engleza, logica, istorie/geografie la alegere.
Nu sunt teze mai usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La voi in oras nu este liceu pedagogic ?!


Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Olivia Ionela

Mergi la inceput