Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (47)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Citat:
citat din mesajul lui happy_ama

Eu am papat si acum m-a busit un sooooooomn!

Happy_Ama 22+ si Eva

Sunt pe urmele tale.
Am papat ca desert coliva. Sunt imbuibata cu mancare.

Elena & Denisa (26.10.2004)
23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Ele, sa-ti fie de bine!
Eu nu mai pot papa coliva de cand mi-au murit bunicii...

Referitor la mancare, am doua probleme: nu imi mai e pofta de nimic si nu mai pot manca decat f putin odata (si tot ma simt ca un cimpoi). Poate imi mai dati idei de papa...ceva sa pice usor...sa fie bun...

Oricum, am avut sambata un episod horror de E dincolo de imaginatia umana... Era sa lesin pt ca am intrat intr-un soi de soc... Inca am repercusiuni Si asta pentru ca am ratat o zi de kiwi Apropo, in caz de hemoroizi, cum iti dai seama? Ma scuzati pentru subiectul "savuros"

Happy_Ama 22+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

Ama, nici eu nu am de facut altceva in afara de toxo si urina din 2 in 2 luni. Nici nu mi-as face, ca urasc sa mi se ia sange..

19+ , mami de Mircea

Mergi la inceput

Ama eu chiar simt pielea de pe burtica intinsa. Cu toata cremuiala mea.

23 saptamani

Mergi la inceput

Ele, exact asta este si senzatia mea, ca imi plesneste burta. E ca atunci cand mananci nesimtit de mult si ramai ca un gandac pe spate...numai ca nu imi trebuie decat un dop de mancare sau mai multa apa si gata!

Delia, mie mi-e urat de deplasatul la clinica la prima ora...la sange imi place sa ma si uit

Happy_Ama 22+ si Eva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui happy_ama

Ele, exact asta este si senzatia mea, ca imi plesneste burta. E ca atunci cand mananci nesimtit de mult si ramai ca un gandac pe spate...numai ca nu imi trebuie decat un dop de mancare sau mai multa apa si gata!

Delia, mie mi-e urat de deplasatul la clinica la prima ora...la sange imi place sa ma si uit

Happy_Ama 22+ si Eva

Am un stres sa nu plesneasca pielea si sa uit de costumele de baie in doua piese.
Eu ma amuz...uite si tu stresuri de gravida cu burta care abia se vede.
Ar crede lumea ca am un colac de grasime si nu sarcina.

23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mess0804

Tot pe aici prin umbra is ...
De cateva zile ma framanta tare idea de amnio, am citit o grama de pagini, pe multe zice ca riscul de pierdere e mult mai mic decat 1% ... ar fi undeva la 1 la 300 sau 1 la 600 ca zic ei ca initial s-au luat in calcul si persoanele care au renuntat la sarcina in urma rezultatelor proaste si ca oricum si fara amnio este un risc de pierdere ...
Aici nu se fac decat doua ecografii pe sarcina, am facut cea de 12 saptamani echivalentul la dublu test de la noi insa ma framanata de o vreme ca tantea aia nu a pierdut deloc vreme sa calculeze varsta (era trecuta pe fisa ca facusem o eco la 6 sapt si a trecut acelasi DPN), m-a lovit cu aparatul pe burta de cateva ori ca sa-l mute un pic pe bebe si apoi a trecut valoarea normala de 1,1 ... apoi m-am tot gandit ca daca a trecut doar asa sa treaca la urmatorul pacient si eu stau pe o ureche ca statistica aia a iesit buna ...
Si dupa tot citit pe net am aflat ca doar pana in sapt 13 se poate masura acea valoare, deci nu mai am ce face ... Ma gandesc sa fac amnio la privat pt linistea mea sufleteasca ... am vazut ca voi ati facut multe si a fost ok ... nu stiu ce sa fac ...

Mess in primul rand cum a iesit riscul de SD la DD? Ai varsta peste 35 de ani? Ca atunci te inteleg daca esti in dubii sa faci amnio sau nu. Eu nu cred ca tanti dr a pus valoarea TN de 1.1mm din burta, sint sigura ca a masurat-o, poti avea doar dubii daca a masurat-o corect sau nu (cum am avut eu la morfofetala din S22, aia mi-a zis ca e mare si sa fac amnio pentru siguranta, dar pe buletin a scris 2.5mm, plus ca la concluzii a scris fat in parametrii biometrici normali, deci n-a mentionat nmk de genul ca TN ar fi mare). De aceea am decis sa repet morfofetala la altcineva, mi-ar fi parut extrem de rau sa fac amnio direct, pentru ca riscul final de SD la TT mi-a iesit mic, conform markerilor serici a iesit mai mic chiar decat cel calculat pentru varsta (si am sub 35 de ani); am repetat morfofetala, totul a iesit f OK si m-am linistit, am taiat amnio de pe lista, insa daca aveam 35 de ani sau peste poate ma decideam si faceam amnio, chiar si in conditiile in care eco 2 a iesit f OK, tocmai pentru ca este singura care poate depista SD cu certitudine, ecografia are o sensibilitate de 70-80%, depinde f mult de skill-urile dr si de experienta!

Happy Mom si S22+

Mergi la inceput

Ele, si eu am stresul cu pielea pt ca am pielea ff uscata. Nu stiu daca unsul cu crema face fata...

Burtica mea a inceput sa o ia serios in fata

Happy_Ama 22+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Acum despre TT: eu am facut si la prima sarcina si acum doar TT, insa prin metode diferite (au fost dr diferiti care m-au urmarit); la prima sarcina mi-a facut in S15 eco si recoltare sange in aceeasi zi si evident a masurat si TN printre restul parametrilor si am facut DRY TEST cu calcularea riscului pentru Sdr Down (trisomia 21), Sdr Edwards (trisomia 18) si Sdr Patau (trisomia 13) ; acum am facut eco in S12 si a masurat TN si a evaluat prezenta osului nazal, apoi am facut eco in S16 si a masurat iar TN si restul parametrilor si cu datele de la aceste 2 eco in aceeasi zi in care am facut ultima eco am fost la recoltare sange si pe rezultat mi-a calculat riscul de Sdr Down si apoi scrie risc estimat de defecte de tub neural mic dar nu scrie nmk de trisomia 13 sau 18

Deci exista mai multe metode de a calcula riscul, atat la DT cat si la TT si fiecare dr e familiarizat sau prefera una din ele; de asemenea unii dr prefera doar DT, altii doar TT, altii le recomanda pe amandoua....

Happy Mom si S22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

La multi ani cu sanatate Rares

Tocmai m-am regrupat din bucatarie, am terminat de gatit

Eu inante de sarcina am avut pete pe fata de la un scurt tratament cu anticonceptionale. Pe sarcina mi s-a curatat tenul f frumos si arata f bine, asa zice lumea care stia cum arata

viitoare mamica de hocheist 19+ Lóránd

Mergi la inceput