Vant de primavara pe ghetar

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Micky, noi (Tora si cu mine) am devenit mai diplomati. Eu am (si probabil si ea are) mustrarile mele de constiinta care ma chinuie atunci cand nu-mi permit ceva normal pentru copiii mei. Mai, ceva normal...dar cateodata este imposibil. Asa ca ar fi cazul, macar pana vezi daca este posibil, sa nu mai promiti luna de pe cer. Ca protectie pentru tine si pentru copii. Daca nu merge...asta e. Daca merge, surpriza e placuta oricum.
Faptul ca ai promis, sau ai luat in considerare organizarea petrecerii si fata stie, e mai greu de intors acum. Desigur, nu imposibil, ca n-ai omorat pe nimeni...insa nu exista posibilitatea ca ea sa inteleaga asa cum ti-ai dori. Nici de bani si, din pacate, nici de comportamentul ei. Trebuie sa fii mai diplomata, in sensul ca trebuie sa-i (sa le) prezinti variantele posibile, si alea bune, dar si alea proaste.
Despre nemultumirile tale legate de comportamentul si activitatea ei, te cred si te inteleg; merita si cate o petrecere "sarita" ca pedeapsa, insa incearca sa alegi alte momente in care sa-i transmiti ce inseamna asta. Nu de alta, insa vei regreta si tu frustrarea ei, ca esti mama. In schimb, poti folosi "lectiile" pentru lucrurile ei preferate, dar care nu-s foarte sanatoase: televizor, calculator, etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Micky..ai mare grija..recompensa trebuie sa fie calibrata pe masura efortului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Rufus, nu i-am promis absolut nimic. Ea e genul care uraste petrecerile, avem o cunostinta cu 2 fetite de-o seama cu ale noastre, cea mica colega de grupa cu Lizcuca, cea mare a fost colega cu cele mari la gradi. A fost invitata la 4 petreceri si la niciuna n-a vrut sa mearga, au mers doar cele mici. De fapt in ultimii ani a mers la o singura petrecere, la o colega de scoala, in rest nici n-a vrut sa auda, si atunci a mers mai mult de jena, ca era prietena ei si nu putea sa o refuze.
Asta cu pizzeria a fost asa, o discutie intr-o doara, cu vreo 2 luni in urma, cand ea se plangea ca nu vrea sa mai auda de petreceri la Mc, si sa nu cumva sa ii fac vreodata ziua acolo, la care eu n-am avut de lucru si am intrebat-o ce-ar zice daca i-as face-o la o pizzerie. Asa a inceput discutia, dar in niciun moment nu i-am promis vreo petrecere.
E suficient de mare sa faca diferenta intre o promisiune si o discutie. Dar a retinut-o ca pe o posibilitate de a-si serba ziua, si a readus-o in discutie ori de cate ori a avut ocazia. I-am spus ca vom vedea la momentul potrivit, si ca nici nu are sens sa mai audca discutia despre vreo petrecere de ziua ei pana nu "viseaza" tabla inmultirii. N-a interesat-o aspectul cu tabla inmultirii, au trecut 2 luni de atunci si n-a facut nici cel mai mic efort. Si are o memorie incredibila, adica in 2-3 ore ar invata-o ca pe-o poezie fara nici cel mai mic efort, dar nu vrea!! Atunci eu de ce sa vreau?! Doar pentru ca's mama ei si-o iubesc, si's dispusa sa las de la mine? Nu e corect, eu poate ca ii trec cu vederea multe lucruri ca's parintele ei, dar altii nu vor mai face la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Micky..ai mare grija..recompensa trebuie sa fie calibrata pe masura efortului!E clar, un tort de mamaliga e tot ce poate primi mai bun de ziua ei , pe masura efortului. De fapt cred ca si asta e prea mult.

Nu stiu, poate ca si eu exagerez, nu e un copil rau...ci doar uneori obraznic si in general delasator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

E si asta o idee....o petrecere cu invitati dar un tort de mamaligutza...sau ceva f simplu
Sigur s ar dinamiza!
Cu siguranta ca vei lua decizia cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

E si asta o idee....o petrecere cu invitati dar un tort de mamaligutza...Eu nu vad cum o umilire in public ar dinamiza un copil in sens pozitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ei,copiii sunt copii.Inca nu realizeaza.Dar ia gandeste-te la ochii mari ai copiilor care asteapta tort si vad..mamaliga decorata.Ce o fi in sufletelele lor?

Mai bine roaga animatorii,daca or sa fie...macar unul,ca atunci cand fac programul sa-i spuna"nu-i asa ca ...va invata perfect tabla inmultirii?S-o aplaudam..."...oare nu ar functiona?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Eu asa le spun tuturor celor care spun ca nu fac lectii cu copiii, ca nu trebuie, ca nu ii invata ...si ca copiii sunt premianti. Le spun ...perfect daca voi nu ii impingeti de la spate, avem noi mai putini de depasit

I know, i'm a bitch !!


Si care e scopul final? Care e tinta ?Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am intrat sa va salut. Am citit din urma insa nu sunt o companie prea placuta zilele astea, pentru ca am avut un eveniment mai trist in familie.

Copilul e deja la scoala, declaram inchis episodul varicela.

Apropo de ce discutati voi, eu nu as lega ziua de nastere de nimic. Adica serbarea ei mai cu fast sau nu as pune-o pe seama a ceea ce ne permitem si ne dorim. Pana la urma e o zi in care fiecare om, mai ales un copil trebuie sa se simta special cu familia si/sau cu prietenii.

Iar pentru ceea ce te supara, Mickyyy, eu as adopta metode de zi cu zi, nu chiar de zi de nastere .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Dom le ziceam si eu asa nu dati cu rosii...
Am un exemplu unde poate duce prea multa afectiune materna dar mai bine ma ocup de masa de prinz

Mergi la inceput