Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~40~
Raspunsuri - Pagina 8
Elyana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DenyAnd So, se merge la "donat" sange dimineata. 1)Chiar pe nemancate? 2)Pot sa beau apa plata in dimineata respectiva pana la donat? (ca eu nu pot sta fara un pahar de apa baut imediat la trezire, mai ales in timpul noptii, beau la apa). 3)Seara, parca tin minte, sa nu mananc ceva dulce, corect? Sau cum? Help Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele". 28+ cu Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s |
Deny felicitari pentru eco!!
Testul are cateva reguli:
- pastrezi dieta normala in zilele de dinaintea testului
- nu mananci nimic cu vreo 8 ore inainte
- apa in cantitati "moderate" (eu am intrebat cand mi-a dat scarbosenia daca pot bea apa cat timp astept sa treaca ora si a zis ca nu e nici o problema)
Te duci dimineata, o sa iti ia prima proba "a jeun". Mie dupa mi-a controlat glicemia din deget inainte sa continuam (a zis ca trebuie sa fie sub 120 parca). Mi-a dat sa beau, am asteptat o ora, mi-a luat sange, am mai stat o ora si mi-a luat si a treia proba.
Sfatul meu e sa te tii de nas ca sa nu te loveasca gustul ala dulceag. Eu nu m-am gandit atunci. Ai la dispozitie 5 minute sa il bei.
Nu te duce speriata, nici cu gandul ca o ti se faca rau. Stai relaxata ca e doar apa dulce. Numai ca nu a fost pe gustul meu la ora aia sau poate nici corpul meu nu a inteles prea bine de ce il atac cu atata glucoza si s-o fi gandit ca e mai bine pentru noi 3 sa dau afara.
Insa, dupa cum zic si versurile, a doua oara nu mai fac. Sa-mi dea ciocolata si ne jucam cu glicemia cat vor ei, dar la gustul glucozei sigur imi va reactiona stomacul din primele 5 secunde de acum inainte
24+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
Elyana spune:
VIO, nu ma consider curajoasa ca vreau nastere vaginala, dimpotriva, pentru operatia de cezariana mi se pare ca ai nevoie de muuuuuult curaj, iar la mine lipseste cu desavarsire.
Daca am noroc si totul merge bine, mi se pare ca va fi totusi usor sa scot un mini bebel la vreo +2000gr (in orice caz nu vor fi mari ca in sarcinile singulare). Al doilea oricum o sa treaca usor
Desigur asta ar fi varianta ideala in care totul decurge bine, sunt amandoi pe pozitii, au o greutate buna si nu le fac mai mult rau decat bine. Daca doamne fereste se intampla ceva prea devreme, mor cu doctorii de gat daca nu imi fac cea mai rapida cezariana.
Oricum, pregatiti matanii, iconite, ganduri pozitive, va sumonez pe toate sa trimiteti rugaciuni si ganduri pozitive cand ma apuca. Chiar acum 2 zile m-am intalnit cu o vecina, are un baiat de vreo 3-4 ani si mi-a zis ca fusese sarcina gemelara dar fetita nu a supravietuit. Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare.
24+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
DenyAnd spune:
Buna dimineata.
Elyana, multumesc pt raspuns in detaliu
Si... te rog, nu te lasa "cucerita" de intamplarea vecinei. Daca la ea s-a intamplat asa, asta nu inseamna ca si la tine va fi asa, nici macar cu o probabilitate. La tine o sa supravietuiasca ambii bebei: si Gabriel Luciano si Mikael Damian au sa se nasca sanatosi si nevatamati
Iti inteleg starea, frica de necunoscut, te pregatesti si pt ce poate fi rau, dar, nu lasa raul sa vina inaintea binelui, asa ca trage de mana cat poti de mult de bine, sa fie NUMAI BINE pana la termenul sarcinii si dupa nastere, nu-ti pierde increderea, lasa sa te cuprinda starea de ZEN si gandeste pozitiv si optimist. Stiu ca e usor sa zici, dar greu sa faci, recunosc ca si pe mine ma apuca uneori asa stari si cad in depresie. Si apoi ma incurajez, ma impun sa cred ca TOTUL VA FI BINE PANA LA CAPAT, imi repet fraza asta de mii de ori in timpul zilei pana imi intra bine in cap.
Nu-ti pierde credinta in Dumnezeu, ca El ne poarta de grija pe toate pana la capat si dupa, toti bebelusii din burtici sunt minuni date de Dumnezeu, si toti au sa se nasca sanatosi si vor trai multi ani.
Smile
Suntem alaturi de tine
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
28+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
raluca1109 spune:
Neata!
Elyana, sunt de acord cu Deny. Sa fim zen!
Alunga-ti gandurile rele!
Ce zi frumoasa se anunta si azi! Imi place!
Ieri, am fost in Herastrau cu o prietena si, tot palavragind , am facut inconjurul lacului pentru prima oara (nu mi-am dat seama ca e asa de mare), am ajuns franta acasa.
Tot ieri, am luat si o comoda pentru bebe, sa incep sa ii aranjez lucrurile, dupa ce le spal si calc. Voi folositi detergent special pt bebe?
Raluca
S 32+ Miruna
Carmen1985 spune:
Buna dimineata! Elyana , prietena mea a avut gemeni si au avut vreo 6 kg amandoi , unul 3 si ceva , unul aproape 3 ... si ea avea normal 1.60 m si vreo 50 kg. Asa ca nu e musai daca-s 2 sa fie micuti, i-a nascut prin cezariana si au fost f sanatosi aman2 , necazuri se pot intampla indiferent de felul sarcinii.
Eu am folosit detergent Dermalin si la Bianca , am luat si acum sa-i spal hainutele in primele luni. Ca idee la fetita mi-a ajuns o cutie de 5 kg aproape tot primul an , deci se merita sa cumparati. Mai ales ca a mea la vreo 3 luni a facut dermatita atopica si am avut nevoie. Stiu si mamici care au luat detergent sensitive de la diferite marci si nu au avut probleme bebeii asa ca ramane tot sa ne adaptam la pielea bebelusului.
Eu sunt obosita iar, ca Bianca a facut iar amigdalita cu puroi in gat ...e a 4 oara de la inceputul anului, nu stiu de ce nu mai scapa de microbul asta. Maine ma duc sa-i pun branula sa-i bage in vena ca-i nenorocesc stomacelul cu atata antibiotic. Am avut un cosmar azi-noapte ca n-a venit dr sa ma opereze si-mi murea fetita , venisem acasa de la spital fara ea...m-am trezit atat de speriata si disperata...groaznic sentiment!
Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmen1985 Buna dimineata! Elyana , prietena mea a avut gemeni si au avut vreo 6 kg amandoi , unul 3 si ceva , unul aproape 3 ... si ea avea normal 1.60 m si vreo 50 kg. Asa ca nu e musai daca-s 2 sa fie micuti, i-a nascut prin cezariana si au fost f sanatosi aman2 , necazuri se pot intampla indiferent de felul sarcinii. Eu am folosit detergent Dermalin si la Bianca , am luat si acum sa-i spal hainutele in primele luni. Ca idee la fetita mi-a ajuns o cutie de 5 kg aproape tot primul an , deci se merita sa cumparati. Mai ales ca a mea la vreo 3 luni a facut dermatita atopica si am avut nevoie. Stiu si mamici care au luat detergent sensitive de la diferite marci si nu au avut probleme bebeii asa ca ramane tot sa ne adaptam la pielea bebelusului. Eu sunt obosita iar, ca Bianca a facut iar amigdalita cu puroi in gat ...e a 4 oara de la inceputul anului, nu stiu de ce nu mai scapa de microbul asta. Maine ma duc sa-i pun branula sa-i bage in vena ca-i nenorocesc stomacelul cu atata antibiotic. Am avut un cosmar azi-noapte ca n-a venit dr sa ma opereze si-mi murea fetita , venisem acasa de la spital fara ea...m-am trezit atat de speriata si disperata...groaznic sentiment! Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+ |
Mersi, Carmen!
Multa sanatate pentru cea mica! Si eu aveam aceleasi probleme cand eram mica, faceam amigdalita foarte des.
Raluca
S 32+ Miruna
carmen333 spune:
Buna, dragele. E evident ca ni se apropie momentul nasterii si ca am inceput sa ne pregatim.
Am mai discutat cu cineva in domeniu, mi-a explicat ca daca fibromul nu e la iesire si e fundic e ok, mi-a detaliat si demontat si alte temeri. Si totusi, nu putea sa vorbeasca si dr meu asa? Mai am totusi niste ingrijorari despre sangerari posibile dupa nastere, avand in vedere fibromul, si optiuni de tratament. Trebuie pus in discutie daca are si alta idee decat sa-mi scoata uterul. Ii mai acord o discutie si intre timp mai caut. Bifez comunicare spre zero; o fi el bun in rest, dar ma agita. As vrea eu nastere naturala, refacere rapida, sa pot salta caruciorul copilului, dar nu-mi garanteaza nimeni ca va fi ok copilul. Cosmarele mele sunt de genul: epilepsie copil datorita travaliu dificil; luxatie sold copil cu necesar operatie datorita travaliului, cezariana de urgenta cu intubare. Si nimeni nu imi garanteaza ca nu se ajunge acolo. N-as putea spune ca asa a vrut DD, cand am de ales.
29sapt
carmen333 spune:
Reiau ideea reducerilor de la Cora. Am vazut carucior cu scoica la sub 600lei, cu aparatoare, arata bine, mare; saltele patut, reducere la patut,asta in plus fata de ce s-a spus deja. Mai erau cateva, asta am retinut.
Ce parere aveti: salteluta cu 2 fatete de cocos(la mijloc poliuretan), sau integrala din cocos? Trebuie sa cumpar in curand.
Am mai luat si eu 2 biberoane de sticla,gradate, cu tetine,20lei bucata, si perie de curatat. Sper sa ajunga pentru inceput. Cele de plastic se fac urate, se albesc daca sunt fierte.
Am mai luat protectie impermeabila saltea. Am gasit scutecel foarte subtire, de panza, va fi bun vara. Ma gandesc sa incerc ziua cu hainute, iar noaptea cu scutecel sa se linisteasca mai bine.
Am decis sa iau si landou, cu manere, de transport, ingust ca sa incapa in carucior macar pentru primele 3-6 luni.
Mi-au luat ai mei set de pat cu imprimeu masinute, erau foarte incantati, abia astept sa-l vad.
carmen333 spune:
Carmen1985, se intampla uneori ca adultul e purtator, iar copilul face puroiul. Nu zic ca e neaparat singura explicatie, insa e posibil ca cineva din jurul micutei sa aiba microbul si sa nu faca boala, si sa o pupe, sa ii respire spre ea, adica atat de aproape. Am mai scris cand sotul avea raceala care nu mai trecea si a ajuns la antibiotic, iar eu mi-am facut exudat si a iesit pozitiv la streptococ desi nu aveam nimic.
Raluca, eu am spalat rufele cu 2 clatiri, adica inca 23min de clatire la masina. Am auzit ca nu e ok dero cu inalbitor, si majoritatea celor pentru adulti contin. Dermalin, fara inalbitor, fara balsam cu dubla clatire a folosit si cumnata cand i-a facut fetita alergie. Desi, inclin sa cred ca a diversificat cam devreme la 4 luni, in timp ce alapta inca, si de pe atunci a inceput.
Carmen1985 spune:
Carmen, multumesc de parere. Nu cred ca e din casa totusi, cat sta cu noi nu are nimic. A fost sapt trecuta la gradi dupa o pauza de 2 sapt in care a stat acasa de frica mea cu varicela. Si vineri seara a facut febra, deci inclin sa cred ca a luat microbul in primele zile de gradi. Din pacate la noi in grupa sunt parinti care aduc copiii cu tuse , stranut in colectivitate...
Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+