Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~40~
Raspunsuri - Pagina 21
fluturashhh spune:
Buna fetelor, am fost ieri la control si vestile nu sunt cele mai rele, dar nici foarte grozave...Sarcina mea e joasa motiv pt care am inceput iar tratamentul cu utrogestan de 2/zi :( nu mai am voie sa fac efort fizic, iar de pe 1 intru in prenatal si repaos la pat.In rest suntem bine, avem 908g si 27 cm :)
Va multumim pt urarile de bine.
Si sa incheiem intr-o nota vesela http://www.youtube.com/watch?v=6utEFg4MBOo
+26 Ingrid Maria
[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][/url]
carmen333 spune:
Madd, ma bucur ca esti bine.
Vicky, felicitari pentru dolofanica. Fetele, deja morfo de trim3? Eu inca nu am facut programarea. Flafi, si al tau are vreo 2 kg. Sa cresteti sanatosi in continuare!
Mi-a crescut burta in ultima saptamana vazand cu ochii. Bine ca trece iarna, ca nu ma mai cuprinde haina. Eu glumesc ca in curand imi pierd echilibrul si am sa cad in nas, ca nu mai vad pe unde merg, deja! In week-end am calcat pisica pe coada ca statea in calea mea.
Dorm tot mai prost. Pe mine ma dor genunchii mai tare. Sunt tot la +12kg, n-am mai pus saptamana asta la cantar. Dar abia zilele astea ma incearca o foame crunta. Trebuie sa fie vreum puseu de crestere ceva.
Flori, eu ziceam de landou, ma gandesc si razgandesc, pare practic dar e prea gros, e de iarna. Pana ajungem noi in toamna, creste puiul si nu mai are loc in el.
Fluturash, am ras de m-am tinut de burta!
Azi am 30 sapt
lillyas spune:
Buna!
Am fost la clinica sa cer rezultatele la analize si nu sunt deloc multumita. La hemoleucograma sunt multe valori in afara limitelor, dar dr a spus ca sunt normale la gravidute. Mi-a recomandat sa iau sorbifer pentru anemie.
In schimb, la cultura de col am ca rezultat enterococcus spp. Mi-a dat sa iau si eu si sotul unasin capsule, plus softigyn ovule. Am intrebat-o daca nu-i periculos pentur bebe sa iau antibiotic acum si mi-a zis ca-i mai periculos microbul pentru bebe decat antibioticul.
Acum... eu sunt foarte derutata. Recunosc ca am un dinte impotriva laboratorului cu care are maternitatea contract. Nu stiu daca am dreptate sau nu, dar mi se par facute analizele "pe genunchi". De exemplu, mi-a intarziat rezultatul la analize foarte mult. Am fost la clinica si mi-au recoltat probele pe 20 februarie, iar analizele au fost listate la laborator pe 5 martie, dupa ce am sunat eu de 2 ori la clinica si am determinat-o pe receptionera sa sune la laborator dupa rezultate. E posibil sa dureze 14 zile o cultura de col?
Voi ce ati face? Ma gandeam sa repet analiza asta, dar daca merg la alt laborator cine imi recolteaza?
Alta nedumerire: eu am facut analizele pentru HIV si hepatite mai demult, inainte sa raman insarcinata. Mai are rost sa le repet in stadiul acesta al sarcinii?
30+
lillyas spune:
Carmen, suntem amandoua in aceeasi zi! Si bebelina mea a facut azi 30 de saptamani. Am intrebat dr cand trebuie sa ma duc la urmatoarea eco si a zis la ca la 32 de sapt.
Fluturashh, felicitari pentru rezultatele bebelinei si tu odihneste-te muuult sa o tii in burtica cat de mult se poate!
30+
Hellie spune:
Fluturas, bine ca e printesa ok. De acum, liniste si odihna la tine si totul va fi ok.
Carmen, abia astept si eu sa nu mai vad de burta.
Lyli, da, eu as repeta oricum orice analiza care imi iese prost si cere un tratament serios. La orice clinica particulara poti repeta...dar nu stiu cat ar costa.
25+
carmen333 spune:
Lilly, ti-a dat dr sa faci iar analize pentru HIV si hepatite? Teoretic pot sa apara dupa cateva luni pozitive, de ex. daca te intepi in ceva contaminat iti da sa refaci HIV peste cateva luni. Mi se pare insa ceva de genul suflat in iaurt la greu. Eu am incredere in sotul meu ca n-a umblat in perioada asta pe la altele, asa ca nu am factor de risc.
Conform cu mintea mea panicoasa, m-as trata, si la 7-10 zile dupa tratament as repeta analiza la alt laborator.
Daca ar fi masluit rezultate, poate dadeau negativ totusi, asa se lauda si cu antibiograma probabil. Si la mine a durat cam 2 saptamani pana am aflat, dar ma simteam prea bine ca sa intreb de analize.
lillyas spune:
Hellie, as repeta si eu analiza, dar cine imi recolteaza secretia pentru cultura de col? Am o cunostinta medic la un alt laborator din oras (Renamed) si am incredere in analizele facute de el, dar cum fac cu proba? Cei de la clinica unde merg eu la gine au contract cu un laborator care-mi da mie dureri de cap si mi-e aiurea sa le zic sa-mi recolteze ei proba, ca eu o duc la un alt laborator.
Carmen, dr mi-a verificat dosarul si mi-a recomandat sa refac acele analize, ca cica asa ar fi recomandarile, sa le aiba din timpul sarcinii. Adevarul e ca sunt facute anul trecut in primavara, iainte sa raman insarcinata... Am incredere in sotul meu si stiu ca n-am avut nici eu incidente, n-am facut operatii intre timp etc. dar oricum, chiar daca le voi reface, va fi doar ca sa fie la dosar.
In concluzie: sunt multumita de doctorita, de asistente, de ecografii, de dotarile maternitatii, dar am o problema cu laboratorul cu care au ei contract. Poate si pentru ca mi-as fi dorit sa-mi fac analizele din timpul sarcinii la celalat laborator din oras, in care am mai mare incredere, deoarece cunosc personalul ce lucreaza acolo si stiu ca ar fi tratat foarte serios o eventuala problema.
30+
simcri spune:
Felicitari fetelor pentru rezultate, de abia astept sa ajung si eu maine sa vad ce face strumful.
Lily e bine sa repeti analiza inainte de a te apuca de un tratament antibiotic, dar daca iese pozitiv chiar trebuie luat tratament pentru ca e un germen destul de nervos, poti sa mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere pentru secretie si apoi la alt laborator, in mod normal iti preleveaza la laborator. Cat despre HIV si hepatite sigur trebuiesc repetate.
lillyas spune:
Simcri, daca trebuie, atunci trebuie!
Maine ma duc la dr de familie cu rezultatele, sa-i cer parerea + trimitere, dau telefon la laborator sa intreb daca recolteaza ei proba, apoi joi dimineata am o ora libera si ma prezint la analize.
Multumesc!
30+