Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~40~
Raspunsuri - Pagina 18
paulinio spune:
Si eu zic sa lasati sterilizator, pompa si incalzitor pentru mai incolo.
Vedeti daca aveti nevoie... copii si parintii sunt atat de diferiti incat abia apoi vezi de fapt ce ai nevoie.
Nu vom trai apoi in jungla... le gasim si apoi. Eventual ne putem informa sa vedem ce vedem. Eu as lua acum pompa Avent... dar ma orientez catre una sh (componentele se sterilizeaza) pentru ca nu vreau sa cheltui multi bani pe asta si sa constat ca nu o pot folosi (data trecuta m-am chinuit cu pompe no-name si n-am reusit decat manual sa scot laptele in exces).
Daca ai ceva de la prietena ta e si mai bine ca o testezi si vezi daca ti se potriveste modelul. Eu biberoanele cu lapte matern le incalzeam intr-un ibric: adica puneam apa la jumate de imbric, incalzeam pana la jumatea fierberii, opream focul si apoi puneam biberonul in ibric. Acum vreau sa iau biberoane din sticla ca le-am descoperit spre sfarsit...
Iar cu sterilizatorul... discutiile pot fi pro si contra... eu fierbeam tetinele din cand in cand... cam asta a fost sterilizarea mea.
Pro: am una bucata flacau super bine dezvoltat cu putine boli la activ... iar racelile le-a dus de cele mai multe ori pe picioare, cel mult o zi acasa. Probabil si "materialul" a fost bun... dar chiar nu sterilizez mediul... trebuie sa se adapteze de la inceput.
Asta e parerrea mea.. exceptand cazurile de boala evident (alergii, boli autoimune... etc)
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 30+
paulinio spune:
CArmen, am avut eu tampoane refolosibile de la Avent. Am folosit ataaaaaaaaaatea tampoane incat ma saturasem sa dau bani pe astea de unica folosinta.
Sunt ok... isi fac cat de cat treaba dar la un flux mare cum era al meu tot alea de unica folosinta erau mai bune. Totusi nu am regretat ca le-am cumparat. La un flux normal cred ca sunt chiar super.
Tot de la avent am mai luat unele din silicon (nu stiu cum se numesc) si cu cupe... in ideea de a colecta lapte de la sanul liber.
http://www.shopmania.ro/articole-si-accesorii-alimentatie-pentru-bebelusi/p-set-cupe-protectoare-pentru-san-avent-27264755
Nici alea nu faceau fata pentru ca imi curgea prea mult si se umpleau repede. Nu le mai am pentru ca se largise sistemul de printede dintre cupe si garnitura de silicon...
Ambele sunt ok... dar de trecut pe lista daca va curge mult lapte. Nu as lua dinainte.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 30+
mcoca spune:
Multumesc fetelor!
Moni, deci vrei sa te mulgi la servici? Pentru muls din asta, iti trebuie musai o pompa electrica, ca altfel bolanzesti :). Am prietene care au facut chestia asta peste 1 an si totul a fost ok. Cel mai bine e sa ai pompa cu 2 capete. Iarasi, f important, trebuie sa pompezi 20min ca sa se si stimuleze lactatia.
Va spuneam de prietena mea a carui bb nu suge. Ei bine cu pumpa se descurca super. Se mulge de 4 ori pe zi si scoate pt 8 mese. Are conge plin :).
aa si fii pozitiva, o sa ai lapte!!!!!
Carmen, prietena mea a folosit si nu i-au placut : se imbibau groaznic, si iesea greu laptele ala la spalat. Ma rog, avea tot timpul impresia ca nu sunt spalate ca lumea. Eu am folosit de unica folosiinta si tot din alea o sa folosesc sia cum.
Madd, am patit si eu asa, si a fost de la hemoroizi interni. Nici macar nu m-a durut ceva, am vazut numai ROSUU pe hartie.
Vicky, Printzesone and BB (32+)
mony_omv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Moni, deci vrei sa te mulgi la servici? Pentru muls din asta, iti trebuie musai o pompa electrica, ca altfel bolanzesti :). Am prietene care au facut chestia asta peste 1 an si totul a fost ok. Cel mai bine e sa ai pompa cu 2 capete. Iarasi, f important, trebuie sa pompezi 20min ca sa se si stimuleze lactatia. Va spuneam de prietena mea a carui bb nu suge. Ei bine cu pumpa se descurca super. Se mulge de 4 ori pe zi si scoate pt 8 mese. Are conge plin :). aa si fii pozitiva, o sa ai lapte!!!!! |
Pai sunt super pozitiva, de asta vroiam sa imi iau scule, ca sa am pentru laptele ala mult care o sa vina!!!
Eu nu m-am gandit sa ma mulg la servici, ci acasa. Am si eu o colega in birou care s-a intors la 4 luni varsta lui bebe, merge acasa , ii da un san lui si celalt il mulge, seara se mai mulge si pune la frigider, cred ca se mai mulge si dimieata inainte sa vina. O sa o mai intreb cum e exact, acuma e cu un auditor chiar in spatele meu.
31+
Edy
mony_omv spune:
Vicky, dar cum faceau colegele tale? Pe unde se mulgeau? Se ascundeau undeva?
Si cum il trasportau pana acasa? Il puneau in termos sau cum?
Sa nu radeti de mine! Ma omoara logistica!
31+
Edy
Madd11ee spune:
Vicky, in primul rand felicitari pentru vestile bune de la eco!
Inclin sa cred ca de la asta am avut si eu ieri..Mi se pare cea mai plauzibila explicatie..Chiar daca s-a vazut destul sange..Ma gandesc ca daca era de la col..simteam eu o durere/contractii ceva..
Oricum, nu cred ca rezistam fara control..
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Multumesc fetelor! Moni, deci vrei sa te mulgi la servici? Pentru muls din asta, iti trebuie musai o pompa electrica, ca altfel bolanzesti :). Am prietene care au facut chestia asta peste 1 an si totul a fost ok. Cel mai bine e sa ai pompa cu 2 capete. Iarasi, f important, trebuie sa pompezi 20min ca sa se si stimuleze lactatia. Va spuneam de prietena mea a carui bb nu suge. Ei bine cu pumpa se descurca super. Se mulge de 4 ori pe zi si scoate pt 8 mese. Are conge plin :). aa si fii pozitiva, o sa ai lapte!!!!! Carmen, prietena mea a folosit si nu i-au placut : se imbibau groaznic, si iesea greu laptele ala la spalat. Ma rog, avea tot timpul impresia ca nu sunt spalate ca lumea. Eu am folosit de unica folosiinta si tot din alea o sa folosesc sia cum. Madd, am patit si eu asa, si a fost de la hemoroizi interni. Nici macar nu m-a durut ceva, am vazut numai ROSUU pe hartie. Vicky, Printzesone and BB (32+) |
25+
Bubu_ruza spune:
Buna, fetelor!
Hop si eu cu cafelutza, cam tarziu ce-i drept
Felicitari fetelor cu rezultate bune si imi pare rau sa aud ca sunt prichindei bolnaviori.Sanatate multa tuturor!
Madd, ma bucur ca sunteti bine , chiar imi faceam griji pentru voi.
Vio, te asteptam cu vesti, sunt sigura ca totul o sa iasa bine.
Noi suntem bine, am scapat, cel putin asa sper, de noptile albe. Ma mai apuca uneori nervisorii cand ma bag la culcare, dar il punem pe tati sa ne faca masaj la picioare si trece. Plus ca evitam pe cat posibil sa mancam seara tarziu.
Corina,
30 cu
mcoca spune:
Moni, da intrau intr-o sala de reuniune :). Nu intra nimeni ca stiam ce si cum. se mulgeau la pranz. Apoi il puneau intr-un recipient din ala de la Avent si la frigider cu el.
Si eu o sa incep la 1 oct, dar nu stiu cum o sa fac. deja o sa stochez la congelator si apoi o sa vad. Imi amintesc ca dupa ce am inceput lucrul la Maya, am oprit la scurt timp si alaptatul ca ma obosea ceva de groaza.
Vicky, Printzesone and BB (32+)
Bubu_ruza spune:
Iris, si eu am dureri de buric. Mai exact simpt pielea din jurul lui ca se intinde, mai are putin si se rupe, senzatia cea mai tare e cand ma trage bebe de buric. Se intampla foarte desc asta, mai ales cand ies la plimbare. I-am spus sotului ca probabil sare coarda folosind cordonul ombilical
Vineri ne ducem la gineco, sa vedem ce vesti ne mai da. Abia astept!
Corina,
30 cu
lillyas spune:
Fetelor, de ce nu va luati voi instrumentele pentru hranit artificial atunci cand veti avea nevoie, avand in vedere ca toate va propuneti sa alaptati?
Eu stiu ca sora mea care are 2 fetite mici a luat 1-2 biberoane mai ieftine pentru spital (bebe papa si noaptea, cand nu poti sa il hranesti mereu). Diversificarea a inceput-o pe la 4 luni jumatate la cea mare si pe la 5 luni si ceva la cea mica. Sucul de fructe, marul ras etc. nu trebuie incalzite iar supa & co se inclazesc rapid pe aragaz. Laptele, iaurtul... le incalzea in apa calda in ibric. Stiu ca a avut sterilizator, dar a stat de decor pe blatul din bucatarie, caci i s-a parut mai usor sa sterilizeze biberoanele si tetinele in oala cu apa pe aragaz.
O prietena a nascut in ianuarie si sotul ei a cumparat imediat sterilizator ... dar ea alapteaza bine merci si cel putin pana acum n-a avut nevoie de el.
Daca va propuneti sa faceti stocuri de lapte in pungute la congelator, mi se pare utila pompa electrica, dar doar pentru desfundat canalele in primele zile, pana reuseste bebe... eu personal cred ca e suficienta cea manuala si o persoana care sa ne arate cum sa-l invatam pe bebe sa suga, care-i cea mai buna pompa.
Site-urile sunt pline de toate minunile pentru bebei si ni le-am lua pe toate, dar mai trebuie facuta o selectie, cu ceea ce-i realmente util si lucruri pe care poate nu le vom folosi ever.
29+