Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~40~
Raspunsuri - Pagina 15
Irinukaaa spune:
Neata la amiaza!
I-a sa-mi dau si eu cu parerea in legatura cu listuta ta...
Apropo de listuta:
1 Patut ola cu leganare 1 331
2 Saltea cocos +hrisca 120*60 1 109
3 Husa saltea protectie impermeabila 120*60 1 43
4 Patura fleece microfibra 80*90 1 21
5 Paturica polar brodata 80*90 1 30
6 Paturica wrap baby 1 53
7 Saculet dormit bumbac 110-116 1 54
8 Cearceaf bumbac 120*60 2 50
9 Perna speciala 1 47
10 Laterale+cearceaf 79+25=104 1 104
11 Salteluta de infasat pt patut cu intaritor 1 70
12 Sterilizator Avent 1 118
13 Incalzitor Avent 1 172
14 Pompa san Avent 1 170
15 Bouncer cu vibratii si muzica 1 185
16 Perna pentru alaptat 1 85
17 Prosop de baie bebe capison 100*100 2 74
18 Halat de baie flece 1 37
19 Termometru baita Baby Ono calut mare 1 12
20 Burete baie 1 5
21 Set unghii-unghiera, foarfeca,pila, cutie 1 15
22 Scutece flanel imprimate 70*80 2 16
23 Pungi pentru scutece parfumate 100 buc 1 8 - rola de pungi de 20 l de la Metro
24 Termometru digital cu varf flexibil animalute 1 29
25 Pernuta cu samburi anticolici 1 30
26 Pernuta cu gel anticolici 1 15
27 Set accesorii nebulizator Plus 1 65
Asa ca... PERNA SPECIALA nici eu nu-i vad rostul. Ti-a explicat f bine Vio cum sa pui o paturica rulata in spatele si in fata lui bb. STERILIZATOR si INCALZITOR si eu zic ca te vei orienta si daca chiar nu poti alapta atunci da, altfel sunt bani aruncati (asa a fost si la mine). BOUNCER am facut si noi 100km cu bb mic de nici o luna pana la Timisoara ca incepuse colicii si am zis ca poate-poate. Am luat din acela electric cu melodii si leganare... o minunatie - doar ca minunatia a fost pentru noi ca pe bb nu l-a interesat deloc - deloc si a stat in el ca trenu-n gara! Am dat o garamada de banuti ca l-am luat si de la o farmacie si l-am vandut apoi la mai putin din jumatatea lui... BURETELE nu mi se pare un "must". Adica eu mai degraba l-as spala cu manuta decat cu un burete. PUNGI sunt pe toate drumurile - si acum parfumate sau nu dar dc lasi pampersul cu kk mai mult timp prin zona, se duce si mama lui de parfum. PERNUTELE ANTICOLICI nu-si au rostul ca poti avea un bb fara colici si oricum sunt vax albina!!! (am avut si nu mi s-a parut a fi eficiente) Pentru NEBULIZATOR nici eu nu vad rostul... noi (Doamne Ajuta) n-am avut nevoie si nici nu avem nebulizator si au trecut mai bine de 2 ani, deci nici ast nu-l vad ca un "must".
Ha-ha te-am lamurit? :))
Mai revin cu update la noapte cand mi-o sari somnu' iar! :))
Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 32+
carmen333 spune:
Buna, sper sa intre Madd sa ne spuna. Nenorocit de hemoroid..
Elyana, super filmuletul documentar. Gasisem o parte pe net, doar sfarsitul, dar acum l-am vazut pe tot.
Criulica, eu m-am rostogolit jumatate pe burta intr-o noapte si m-a trezit bebita din somn, avea o putere de parca ma inghintea cineva pe dinafara, asa am simtit, m-am mutat imediat.
Scutecelul acela, Simcri, e super. Tot nu inteleg cum ancorezi curelele, nu-l incomodeaza pe copil in zona gatului?
Oare landoul va fi prea gros? Tocmai ma pregateam sa il comand.
Ceva cam de genul acesta, ma gandeam: http://www.piticulvesel.ro/portbebe-copii/506-portbebe-travel.html
!!!!! 30 saptamani
carmen333 spune:
Vio, sa inteleg ca o husa impermeabila pentru saltea si una pentru carucior, trebuie neaparat? Ca daca iese kk din pampersi..
Eu am o dilema cu paturicile: oare cate ne trebuie? Am primit 3, frumoaase de nu se poate, nepatate.
Apropo de incalzitor, la diversificare tot rece se da masa?
Oare ii da de la spital, daca e nevoie, lapte praf? Adica, venim cu pampersi de acasa; oare sa fie nevoie si de lapte?
Am mai auzit una, ca ar fi greu sa stai cu bebe in camera, ca la inceput plange si nu stii ce sa-i faci si te trezesti noaptea ca il schimbi in loc sa te odihnesti dupa nastere. Eu parca tot as vrea, dar ma astept la ceva ajutor in prima zi. Ce stiti?
duduta190578 spune:
Carmen eu ziua aveam fetita in salon,veneau ele sa mi-o ia la spalat si schimbat,dar seara o dadeam in camera copiilor.Ideea era ca eu sa ma odihnesc cat de cat dupa operatie,dar sincer nu ma odihneam deloc,ca la fiecare planset de copil ma duceam sa vad daca e a mea.Acum nu stiu cum o sa fac,depinde cum ma simt,avand in vedere ca e tot cezariana.
30+
mcoca spune:
Carmen, nu exista husa impermeabila pt carutz ... Acolo poti pune o aleza. Landoul meu are salteluta amovibila, asa ca o pot imbraca intr-un cearceaf mic 40/60, iar intre pun aleza.
Eu diversificarea am facut-o exclusiv cu borcanase. Prima data ii dadeam din borcanu neincalzit, a doua zi il incalzeam ca era de la frigi.
Vicky, Printzesone and BB (32+)
VIOIKA76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen333 Vio, sa inteleg ca o husa impermeabila pentru saltea si una pentru carucior, trebuie neaparat? Ca daca iese kk din pampersi.. Eu am o dilema cu paturicile: oare cate ne trebuie? Am primit 3, frumoaase de nu se poate, nepatate. Apropo de incalzitor, la diversificare tot rece se da masa? Oare ii da de la spital, daca e nevoie, lapte praf? Adica, venim cu pampersi de acasa; oare sa fie nevoie si de lapte? Am mai auzit una, ca ar fi greu sa stai cu bebe in camera, ca la inceput plange si nu stii ce sa-i faci si te trezesti noaptea ca il schimbi in loc sa te odihnesti dupa nastere. Eu parca tot as vrea, dar ma astept la ceva ajutor in prima zi. Ce stiti? |
Carmen eu la carut puneam niste scutecele din finet ,la patut am avut husa impermeabila dar la Ana nu am avut si patam des cearsafurile.
Lapte praf eu nu am auzit sa-ti ceara la spital,nici la noi in oras ,ca-i un spital mic ,nu se cere LP .
Intr-adevar e greu sa stai cu bebe in camera dar e si util ca asa inveti sa-l ingrijesti.Eu asa am invatat sa o spal pe Ana(le faceau baita la noi in salon ,aveau o chiuveta speciala pentru bebei si inca una pt mamici) sa-i fac toaleta ochisorilor ,sa o sterg la fundulet ,cum sa o ung cu crema ,sa o asez in patut in asa fel incat sa nu se inece cu lapticul.La primul copil eram asa de nestiutoare si eram la fel de panicata ca si tine Carmen.
Depinde si de spitalul unde vei naste ,eu am spus ,pe Ana am nascut-o la spitalul Titan ,salonul unde stateau mamicile proaspat nascute era cu 2 paturi si bebeii erau adusi dupa nastere ,cand te simteai mai bine si lasati acolo si noaptea.Mie asistentele acelea mi-au aratat tot ce trebuie sa stie o proaspata mamica.
Eu nu am folosit incalzitorul la diversificare ,oricum ,mai e mult pana acolo.
Madd sper ca esti bine ! Sa dea Domnul sa intrii cu vesti bune !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum31+Eduard-Mihai
simcri spune:
Vicky sper ca a fost ok la doctor.
Madd asteptam vesti.
Eu pana acum nu am luat nimic, am doar 2 jachetute si 2 perechi de botosi crosetate, primite cadou de la o pacienta :) dar mi-am facut lista cu strictul necesar, cu perna pentru bebe sunt de aceeasi parere, bebe nu trebuie sa doarma pe perna, si trebuie sa doarma intr-o parte si ca sa fie sprijinit se pot folosi prosoapele, la fel si cele pentru colici, cum colicii sunt de fapt gaze in exces din diverse cauze pernele nu cred ca le poate elimina, la restul nu ma pot pronunta, daca nu ar fi fost facute listute, si sfaturile fetelor cu experienta multe le-as fi luat si eu pe principiul ca poate :)
Monik86 spune:
Buna dragele mele!
V-am tot citit, dar n-am apucat sa postez.
Madd, Doamne ajuta sa fiti ok si tu si bebe. Astept vesti bune de la tine!
Am citit ca unele dintre voi mamicile avetii puiutii bolnavi. Insanatosire grabnica le doresc la toti puiutii
Si felicitari fetelor care au avut rezultate bune la analize si la eco, sa o tineti tot asa.
In alta ordine de idei, noi tot cu mutat si despachetat boarfe. Foaaaarte obositor! Desi am avut ceva ajutor, cand mai trebuie sa si gatesti si sa mergi la servici si sa mai faci si ceva curatenie dupa tine, mai ales ca stam in chirie e foarte obositor. Dar e bine ca am bifat si asta
Mi-ati facut o pofta de cumparaturi cu listutele voastre maaaama! Dar la mine prioritatea 0 e acum sa merg sa-mi vad puiul si dupa aceea mai trebuie sa achit niste cheltuieli. Oricum ceva tot ii iau! Probabil nu "consistent" dar o sa am grija sa fie util!
Pupici!
23+ cu