Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (44)
Raspunsuri - Pagina 16
happy_ama spune:
Yvyana, eu nu ma pricep dar si eu as spune sa mai ceri o parere, poate chiar doua, inainte de a face ceva Sa te ajute Doamne Doamne sa fie totul bine!
Happy_Ama 21+ si Eva
amaliaro spune:
yvyana tocmai am sunat la medicul meu sa il intreb daca mai este irelevant si a zis CATEGORIC NU si sa te duci si la alt ecografist si daca esti sigura ca medicul nu vrea doar sa ia niste bani in plus
si eu stiu ca nucala pana in 3 este ok
tu faci cum crezi eu zic sa mai ceri si alta parere
amalia tsakoniati
22+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
yvyana spune:
Betty da asa mi-a zis si dr, ca pot face din sangele meu si daca sint purtatoare, face si sotul, insa ce anume ai facut tu? Ca sint o gramada de determinari, Analiza genetica moleculara pentru fibroza chistica (43 mutatii), Fibroza Chistica gena CFTR mutatia #916;F508 deja am capul varza!
Happy Mom si S22+
diana_popa27 spune:
Yyana ce valoare avea si cum se numeste sa caut si la ale mele sa vad daca am la ambele masurata (care e prescurtarea). La a doua morfo am vazut sigur cand a masurat-o dar nu mi s-a parut sa ii dea importanta Dr. si la prima nu am avzut sa il fi masurat. E cam dubios cu dr ta . Mai bine isi tinea gura decat sa te panicheze.
22+
viitoare mamica de Medeea
paula_m spune:
Si pe de alta parte, un pliu nucal la 2,5 nu e mare nici la 12 sapt. E limita superioara.
Ce e cu dr ta? Cum stiu unii sa streseze gravidele... asa, gratuit.
In schimb la cealalta pb nu ma pricep, aceea cu digestia. Oricum, mai cere neaparat o parere.
Poti sa faci si amnio, daca vrei, pt linistea ta. Te asigur eu ca nu doare
Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 21+ , bb2
diana_popa27 spune:
Valoarea aia pana la 3 era valabila in primul trim . Acum e mai mare sigur.
22+
viitoare mamica de Medeea
betty200 spune:
Yvyana, uite cum am eu pe buletinul de analize:
Mutatia GJB2 35delG (cea mai frfecventa mutatie in surditatea genetica)
Mutatia CFTR ^ F508 (cea mai frecventa mutaie in muscoviscidoza)
Deci pt cele 2 mi-au facut analiza, se pare ca a doua e cea mai frecventa mutatie in muscoviscidoza si laboratarele o testeaza doar pe asta.
21+
bebitza
yvyana spune:
Paula morfofetala nu mi-a facut-o dr mea ca ea nu face, a facut-o alta dr in care ea are destula incredere se pare
Ea mi-a zis ca nu atat pliul nucal cat asocierea acestor 2 problemute ar ridica semne de intrebare, chiar ca nu stiu ce sa zic!
Eu n-am facut decat TT precum Olimp si riscul de SD a iesit mai mic de 1:400!
Mersi Amalia
Ma mai gandesc ce fac, ambele probleme ma streseaza si treaba cu intestinele si pliul, nu puteau sa iasa normal?!
Diana la regiunea gatului scrie grosimea pliului nucal=2.5 mm.
Acum m-am uitat si pe morfo-fetala picei mele si am vazut ca dr atunci mi-a scris regiunea nucala normala, dar nu a dat dimensiuni!
Happy Mom si S22+
betty200 spune:
In privinta pliului nucal la mine la 12 saptamani ecografista lui peste de la gine 1 a masurat-o ca avand 2,1 mm si asa cum spun fetele la varsta respectiva a sarcinii e normala sub 2,5 chiar 3 mm, cu cat creste sarcina deja pliul poate fi mai mare, ma mir ca la 2,5 la varsta asta a sarcinii a considerat ceva in neregula ...
Yvyana, muscoviscidoza o poti testa din sangele tau, pe mine m-au costat 300 ron ambele analize si asta si cea cu surditatea congenitala, rezultatele au venit intr-o saptamana.
21+
bebitza
paula_m spune:
Eu nu inteleg de ce mai mergem la dr.
Noi suntem mai bune decat ei...ne tb un ecograf si intr-o luna suntem experte si in masuratori.
Yvyana, te rog sa incerci sa te calmezi, vezi si tu ca dr aia a cam exagerat, si maine mai mergi la un ecograf, poti sa faci si amnio, desi clar nu cred ca e necesar. Si sa dormi, da?
Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 21+ , bb2