Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Neata, va servesc cu o cafeluta calda si buna buna!

Noi suntem bine insa David are gatul varza, a facut si febra, nu putea inghiti nici apa, slava domnului ca e mai bine ca ieri a fost jale, a stat numai in pat... incerc sa-i tin separati dar va dati seama cam ce inseamna, asta e, cum o vrea dzeu...

Nu i-am mai dat nik nou insa are momente cand nu-i place piureul de legume, nu neaparat ca-i pun altceva in el ci probabil proportia e diferita. Ieri nu i-a placut deloc si i-am facut altul pe care l-a savurat tot. Eu ii pun morcov dar mai putin, face kk de la 1-3 ori pe zi, chiar daca uneori e mai uscat dar face fara probleme.

Voi cand treceti la carne/ou/branzica?

Mergi la inceput

Olivia Mister s-a constipat de la mar copt, de la morcov fiert nu, asa ca ai grija daca vrei sa-i dai.

Gabi si eu am luat rondele de orez simple, contin doar orez brun si alb expandat insa nu i-am dat ca mi se par tari, au niste chestii tari ca la popcorn, nu se topesc in saliva. Mai incerc si altele sa le vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Buna dimineata,
Azi dam noi de baut cate un fresh de mere cu morcovi si sfecla rosie (ca ajuta si la lactatie) si un tort mousse de choccolat, ca de la botezul lui David nu am mai papat. Avem 6 luni deja!!!
David e un cumintel, se cam chinuie cu kk, dar nici atunci nu plange saracutul, ci doar se agita, arcuieste si transpira. Aseara a reusit sa faca 3 maslinute din alea mici mici, dupa 20 min de masaj la burtica, flectat picioare pe abdomen, si alte jocuri cu piciorutele.
Cu diversificarea nu sunt inca prea avansat, desi cam de o luna am lalait-o si gustat diverse, abia ieri i-am bagat pastarnac langa morCov so cartof dulce si azi vad ca are o papula pe obrajior. Asa a facut si la mar 3-4 zile. Daca ii fac pireurile la babycook, adica pe aburi, dupa gustul meu ies demential de bune, aromate, cremoase, dar el zice ca-s bleahh. Cred ca nu ii plac asa aromate. Am incercat si cu 2-3 borcanele, pe care pare ca le accepta mai usor ca papa facut de mine, dar nu i-as mai da, ca frate-sau se invatase cu alea si orice gateam eu era cahhh. Si apoi grea a fost trecerea la papa adevarata. Oare iaurtel si branzica dupa 7 luni se cam dau, sau mai tarziu? As incerca parca si din ala pt tranzit, ca am incercat si para cu pruna(de la borcanel) si degeaba, astea daca le-o accepta, ca pana acum doar banana ii place( ii fac cate 1 la blender) si ar mai vrea, dar nu ma incumet sa ii dau mai mult. Si pe langa asta, niste cereale de la hipp cu praebiotice (care dupa ce i-am dat prima tura din ele am vazut ca au lp in compozitie). Din alea ar papa ca spartu' dar ii dau doar o data la 2-3 zile. Eu nu i-am dat pana acum si fructe si legumE si cereale in aceeasi zi. Adica daca azi i-am dat banana, toata ziua a primit apoi lm, maine ii dau pireu de legume si apoi doar tzitzi si tot asa, ca ideea era sa testam si sa ne obisnuim cu deschisul guritei, gustul, textura... Dar luna asta trebuie sa ne mentinem macar masa de fructe constanta, daca tot le accepta si incet incet sa adaugam si cate o lg-2 de legume la amiaza. Is curioasa si cat a mai luat in greutate si lungime, ca are niste colacei frumosi la picioaruse, dar e tare pufos. Ah... Din cauza grasimii/ pufoseniei, abia i se vede pututlica cateodata si asreara ma amuzam cu baietel cel marE ca se ascunde putulica lui David de noi, iar el intreba unde se ascunde?
Atat despre noi, ca m-am laudat mai ceva ca o cioara .
Va dorim o zi frumoasa cu mult soare!

Mergi la inceput

Ideea cu alimente cat mai naturale acum la inceput e sa-i ferim cat mai mult pana li se formeaza sist imunitar si sa nu-i predispunem la alergii de mici. Eu sunt de acord ca nu-i putem feri dar tinand cont de niste reguli acum eviti probleme mai tarziu. David a avut probleme alergice de mic iar la 2 ani i-au trecut, l-am ferit de chestii interzise. Acum nu are alergie la nimic, i-am facut testele anul trecut.

Mergi la inceput

Olivia incearca dovlecelul, poate e mai ok. Eu as zice daca o tii langa voi la masa sa ai pt ea pregatit deja ceva de papa pt ca se va supara cand nu poti sa-i dai ce papi si tu, apoi apare frustrarea ca nu-i dai. Pastarnacul e atos la mijloc, trebuie scos mijlocul ala dupa fierbere, eu asa fac. Marginile sunt moi si dulci.

Mergi la inceput

Kytana hai nu ne lasa balta, printre probleme mai treci si ne zi de voi. Bine ca analizele sunt bune, bulinele ia-le, punele undeva unde treci des si nu uita de ele. Nush ce sa zic de constipatie, daca de la ele sau nu...

Stella eu i-am bagat si ceva fruct dimi, putine 50-60 ml, max 90, pt vitamine pt ca e perioada asta cu viroze si ajuta. Important e sa nu cresti mult cantitatea deocamdata. Al meu trage de lgta cand mai vrea, incepe sa planga sau nu inghite cand nu mai vrea, atunci nu-i mai dau, mai ales daca plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata si de la noi!

Ramona, lml lui David si multumim de tortul virtual, ca de la cel real ar cam trebui sa ma opresc. Dimineata imi arata cantarul 1 kg in plus

Mandra a adormit aseara la 11.30. Pe la 2.30 se foia, m-am ridicat din pat, s-a oprit din foiala, asa ca am zis sa mai ma intind putin pana se foieste din nou... si asta s-a intamplat la 4.45
A supt juma de ora si la 7.45 iar se foia. Am luat-o lg mine, a supt, s-a trezit si a produs un kk mic si inca pastos spre tare.
Azi mergem la kineto. Noi doua cu masina. Sa vedem ce-o fi.
E asa intunecat afara :(

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Ce am obs eu la al meu de cand cu mancarea, inca nu deschide gura bine si mai mult soarbe din lingura, nu-i place cand ii fac la razatoare, ii place mai mult la blender si mai subtiri sa fie piureurile. V-am zis ca eu combin metodele, i-am dat si in mana si cand simte bucati mai mari face cahh, un fel de greata. Le cam da afara, mare lucru nu inghite, deocamdata sper eu, avem rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Buna fetelor!
LML Luca al Kytanei si David al Ramonei!!!
Multumim pentru link, Norma, foarte util.
Azi iar i-am dat mandrei avocado, din nou, parca a mancat putin mai mult ca data trecuta, l-am amestecat cu un varf de biscuite, dar tot gust naspa are, trebuie sa recunosc ca nici noi nu ne dam in vant dupa el, dar na, am zis ca poate ei ii place, mai ales ca este asa de laudat. Cand a inceput sa nu mai inghta delc si sa maraie m-am oprit. Am cautat unul moale, in forma de para, si a fost asa de bun si copt ca se lua coaja de pe el fara cutit doar prin jupuire.

Mergi la inceput