Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 16
Olivette spune:
Neata
Norma, bv pt somnic si cumparaturi. Deci sunteti gata sa incepeti!
A mea facea zilnic kk dimineata la trezire. Ieri n-a facut si nici acum nu o vad sa schiteze ceva. Sper sa nu se fi constipat de la morcov :(
Cand am dat s-o schimb de pipi am vazut ca avea putin kk intre fese, ca o cacareaza mica. Am strivit-o in pampers, nu era tare, dar parea cam uscata. Nu stiu daca s-o fi uscat ca era produsa de azi noapte sau asa o fi facut-o. :(
Hai ca v-sm dat destule detalii asa pe stomacul gol
Azi trebuia sa mergem la vaccin. O mai las o saptamana ca e tot mucea!
Sa aveti o saptamana buna!
corinuka_g spune:
'neata!
mirabela nu i-am dat inca seminte...i-am dat mai mult lp si a-nceput sa faca kk, ieri a facut de 3 ori!...si eu abia astept sa-i dau avocado..
anaomaria cum e maria? a scazut febra? sanatate multa!
alive eu ii pun lui david cate putin ulei in piureurile de legume...
stella multi ani fericiti impreuna!
gabi nu ma enervezi ..m-am gandit si eu ca m-am grabit, tocmai de-aia am inceput sa-i dau mai mult lp...dar am explicat cum am facut: i-am dat cereale pentru reflux, dupa 2 saptamani am inceput sa-i dau legume, iar apoi fructe ca sa scapam de constipatie..
problema e ca laptele meu cred ca-i putin...degeaba ma chinui eu si tot incerc, david sta la san inte mese si totusi nu-i hidratat, ma gandesc ca mananca putin...s-a si constipat, iar eu ma tot incapatanam sa-i dau san...si ieri plangea de mama-mama, nu vroia la san deloc, i-am facut un biberon de lp pe care l-a ras..vreau sa-i dau in continuare sucuri de fructe, legume, mai putine cereale si mult lapte..
oana ce cadou frumos ...ma bucur ca sophy mananca asa bine si face si cacutza..ai o fetita tare cuminte!
oli imi place ca la voi diversificarea decurge in functie de cum si ce vrea maya ...i-ai dat morcov fiert? pe david l-a constipat...sper sa faca kk
norma fain c-ati inceput sa dormiti mai bine si voi...eu am mai spus, cred ca si bebeii la fel ca noi, au zile si zile, dorm sau nu prea...ce de cumparaturi, te-ai pregatit, nu gluma..
anca m-am distrat de "kk pe silent" ...la noi se-aude cum se screme..
david a mancat aseara pe la 18 (un biberon de lp), iar apoi a-nceput sa scanceasca a somn...a adormit plimbat cu caruciorul si s-a trezit doar la 12 jumate...a papat tzitzi si s-a mai trezit la 5 jumate..de la 7 e apt, a papat iar si acuma isi face somnul de frumusete...
saptamana viitoare plecam la tara la ai mei vreo 5 zile, sper sa fie vreme buna sa stam doar afara..
o zi faina s-aveti toate!
carmen spune:
Buna,
Sa avem o saptamana frumoasa!
Astazi i-am dat putin piure de pastarnac, nu stiu cat, sa zicem ca in total au fost maxim 2 linguri de om mare. I-am dat mai intai cu lingurita dar tot scotea din gura si apoi i-am dat cu degetul meu, altaa viata, a mancat tot si i-a placut dupa cum deschidea gura ca sa ii mai dau. Nu a facut kk de joi, sper astazi sa faca singurel.
De dimineata era in fundulet, pe genunchii mei dar cu fata la mine, s-a prins de tricoul meu si s-a tinut bine ca s-a ridicat pe piciorute fara ajutor . II place la nebunie sa stea pe picoare.
De dormit a dormit bine, trezire la ora 02 si la 06. Eu cu regret spun ca probabil s-a terminat etapa alaptat, il pun la san dar nu il vad sa inghita ceva Pana acum ii dadeam foarte putin lp (imi ajungea o cutie de NAN si 10 zile), acum ii dau mai mult lp decat lm. Asta e, 5 luni tot e ceva.
oana Felicitari Sofiei pentru statul in fundulet. Manaca bine dupa cum se vede, de dormit bine stiu de mult ca o face, kk face cand trebuie,e un copil model .
Corinuka observ ca David incepe sa isi regleze somnul de noapte? Daca mai rezolvi si cu kk chiar ca respiri mai usurata.
Oli mi-am amintit ca ai spus ca tu iti iei carrierul pe sub haina, nu iti este frig daca esti cu haina descheiata? Cum mai e Maya cu mucii.
Anca kk nu mai e cu zgomote dar e cu miros .
gabi poate Stefan va fi interesat de diversificare dar numai la unele alimente care ii plac .
Ma grabesc sa il schimb si sa ies putin afara cu el ca nu mai ploua si sa profit.
Anca2B spune:
Gata! In sfarsit, am reusit sa termin ciorbita!
Mai aveam putin si imi lua o juma de zi . Nu stiu ce are mofturiciu' meu azi ca e f marait si plangacios, nu m-a lasat mai deloc sa merg la bucatarie; nu in patut, nu in pat, nu leganat, nimic nu i-a convenit . I-am facut chiar si putin lp crezand ca inca ii e foame, dar nici nu vrea sa vada biberonu'. A tras de doua ori si a scuipat aproape tot. Am o cutie de lp luata de vreo luna, asta a fost a doua oara cand am incercat sa ii dau din ea; o voi arunca in curand ca am inteles ca expira. Ideea e ca nu ii era foame pt ca din san mai curgea laptic si el nu vroia. O fi iar vreun puseu? Tre sa ma documentez . Acum am reusit sa il adorm dupa ce ne-am amuzat amandoi facand cucu-bau pe sub aparatorile de la patut. Ii place sa bage capul pe sub ele si sa studieze peretele
Olivette spune:
Corina, deci s-a dat pe brazda Dadiducu cu somnicu'
Carmen, nu-mi este frig ca-mi tine ea de cald. Imi pun doar o bluza de bbc cu maneca lunga si tot transpir! La gat mi-e frig de obicei, dar imi pun o esarfa.
Bravo Paulica pt ridicatul in picioare!
Azi m-am enervat cu toate!
I-am facut morcov cu pastarnac. Pastarnacul plin de ate, de trebuia la fiecare lingurita sa stau sa aleg 2-3 ate din ea. Nici nu prea manca. n-am mai avut avocado ca n-am gasit d-ala rotund.
Pitik a facut kk, insa destul de tare, gen halva :)) si putin tinand cont ca nu a mai facut de 2 zile. Facusem si mai mult piure, pt 2-3 zile. Cand am vazut cum e pastarnacul si ca s-a si constipat de la morcov, m-am enervat si l-am aruncat. Am imbracat-o sa mergem sa iau pastarnac si dovlecel pt maine s-o "deconstip".
Cand sa ies, alti draci! Deschid usa si-mi cade o recomandata sa ma duc la posta sa ridic alocatia. Joi cand m-am intalnit cu postasul mi-a zis ca vine vineri sau luni. Azi am auzit eu ceva fosnind la usa, dar ma gandeam ca e femeia de serviciu si atinge cu matura usa (s-a mai intamplat) si Maya dormea pe mine, asa ca nu m-am deranjat. Cand colo era postasul sa-mi lase recomandata in usa! Pai nu putea sa sune?!???
In fine, ma duc la posta, stau la coada si ce-mi zice: aaaa, pai e de azi, banii sunt la postas pe teren, nu la noi.
Am luat un pastarnac si un dovlecel de la un magazin de Legume-Fructe si m-am intors acasa.
Ma pun in pat, mancam o banana si ce credeti? Vine mandra repede-repede gramada pe mine. Pai ce, mananc fara ea?! Am pus-o in fund si i-am dat sa molfaie. I-a placut maxim! Mai rupe si bucatele, dar era moale banana, asa ca le mesteca si inghitea. Si uite asa incepem noi cu fructele de saptamana viitoare :)))
Si asa mi-au trecut toti nervii. acum a supt ai a adormit pe mine
norma36 spune:
Oli, esti f amuzanta cum povestesti, iar Maya e o scumpica cum papa ea orice vede la tine. Pozele sunt f haioase.
Olivette spune:
Merci Norma
Aseara manca sotul niste coliva si mandra repede pe el. Sotul: Aoleu, de-acum nu mai scapam! Eu: pai tocmai, ca asa si trebuie. Si sa-i dam si ei ce mancam noi. De aceea ar trebui sa mancam mai sanatos de acum incolo. Sotul ingrijorat: O sa ajungem ca aia care mancau mancare de bebelusi?
Se referea ca acum 2-3 ani am fost la niste prieteni de-ai lui (un fost coleg de scoala pe care nu-l mai vazuse de secole) si aveau un copil de 1 an. Si ne-au invitat la masa. Si ne-au dat supa crema de legume (manca si bb). Care mie mi s-a parut super buna. Sotului nu i-a placut, asa ca a ramas cu ideea ca ne-au dat mancare de bebelusi :)))
Olivette spune:
Mi-am luat un voucher de pe net: 99 lei 5 sedinte de kineto (60 min) si 5 de masaj (20 min). Am vorbit cu ei sa faca Maya kineto si eu masajul. Maine mergem la sedinta de kineto sa vedem cum e.
Olivette spune:
Maine nu-i mai dau nici o mancare solida! A plans azi dupa amiaza in timp ce facea kk. Mi se rupea inima cand o vedeam cum se chinuie. O las sa-si revina putin, apoi incepem din nou, dar fara morcov.
Kytana, pe unde umbli?