Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (43)
Raspunsuri - Pagina 22
Monirina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mocanita Hop si eu cand unele dintre voi mai aveti putin si nasteti Ma zgandare Ele cu sportu’ asta altfel m-as fi rezumat in continuare doar la citit , cum am facut pana acum , in lipsa de lucruri interesante de impartasit Si eu sportiva nevoie mare, de aproape 9 ani cu sfintenie de 3-4 x/saptamana la sala. Alergat si greutati, cam atat, dar cu atat imi mergea super pana acum 2 ani jumate cand am ramas gravida, in sarcina n-am facut nimic, apoi la 6 saptamani ale copilului m-am apucat iar de banda acasa (incet-incet dar in 2 saptamani alergam de-mi mergeau fulgii cate 1h/zi). Si de atunci pana in noiembrie anul trecut cand am ramas gravida din nou, da-i si da-i, de 2-3x/sapt la 7 dimineata in sala , 1h sport apoi dus si la serv ( intervalul 7 -8 dimineata era singura mea posibilitate de a evada . Seara e dedicata copilului. Din noiembrie iar nimic si simt ca am murit dar am descarcat P90X, Insanity, Brazil butt Lift, si de-abia astept sa ma apuc . Nici n-am nascut si eu numai la asta visez . A, la prima sarcina am alaptat pana la 1 an si n-a interferat in nici un fel cu sportul, deci din pct asta de vedere sunt linistita. Acum am 16 saptamani, saptamana viitoare fac si eu amnio , sper sa iasa bine. Va pup si va citesc, scuze de oarecum off-topic. |
nu poti face sport?ceva mai usor?inot poate? eu pana acum m0am simtit tot rau si n-aveam nici energie dar de o saptamana sunt ok, si m0am apucat si de miscare ca nu mai puteam sta. La prima sarcina mi-a fost frica sa fac orice, eram prea stresata, dar nu mi-a fost deloc bine asa ca acum vad altfel lucrurile :)
Monirina mami lui Robert (5.01.2008) si 14+
Monirina spune:
citat din mesajul lui diana_popa27 Oxana ei pe net si prin articole iti promit ca o sa simti cand sa impingi dar nu o sa simti durerile.. ca nu iti pierzi dorinta de a impinge. Dar se pare ca ar fi totusi afectata daca doctorii nu sunt prea incantati de idee. La rahianestezie te amorteste complet (nu iti mai simti picioarele), la apidurala cica le simti si le poti misca. Acum...cine a facut ne poate spune exact ce si cum 22+ viitoare mamica de Medeea |
pe mine nu m-au lasat sa stau in picioare singura sa nu cad deci ma gandesc ca prea multa putere nu aveam in ele, dar le puteam misca, cel putin asa tin minte :) dar sa sti ca nu simteam chiar deloc cand sa imping! tin minte ca mi-a zis o tip ca la contractie sa imping, si eu i-am zisc ca nu stiu cand am contractie, de unde sa stiu?? tot ce simteam era ca imi iesea inima din piept :) in rest nimic nimic
Monirina spune:
citat din mesajul lui doxy Diana, hihihi, ai pile la dr. te-ai scos. Legat de epidurala si eu am auzit numai lucruri bune, de asta am si vrut. Dar eu v-am zis ca sunt paranoia in legatura cu orice fel de anestezie, ma si vad in scaunul cu rotile. Nu va luati dupa mine. Sunt multe mamici care au nascut cu epidurala si au fost multumite. Oricum eu cred ca trebuie sa faca ceva investigatii inainte, mi se pare riscant sa faci o anestezie unui om fara sa stii ceva despre el. Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia |
de acord cu tine, am o prietena care nascut in Spania,ttot cu epidurala si mi-a spus ca i-a facut o gramada de analize si testari inainte. mie nu mi-au facut nimic
Monirina spune:
[quote]citat din mesajul lui doxy
Chiar am sa studiez serios problema cu epidurala, initial pe net sa vad ce investigatii tre sa fac inainte si apoi am sa-l intreb si pe dr. meu. Clar ca si eu as vrea (si am vrut) epidurala. Dar sincer, daca vi s-ar spune atunci ca exista riscul sa faci atac cerebral sau nus`ce complicatie, ati risca?
Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia
[/quot
daca un doctor care te-a vazut/urmarit iti spune asta eu zic sa asculti!!! degeaba citim pe net de diverse cazuri bune sau rele, doctorul care te vede stie mai bine! chiar nu merita riscul!
Bobitza_85 spune:
Acum, ca am parcurs ce ati mai scris de aseara va spun si eu "Buna ziua" doamne dragi!
Noi am fost la control de dimi. Totul a decurs bine, mi-a luat proba de secretie pt a vedea care mai e situatia cu acel Streptoccoc B.
M-a palpat usor pe uter si a zis ca e relaxat.
Mi-a zis sa fac lunar sumar de urina ca pot aparea infectii care sa nu se manifeste.
M-a cantarit si a constatat cu bucurie ca nu m-am ingrasat deloc, am tot 61 kg ca la inceputul sarcinii, desi iau Elevit de la inceput (si ea nu prea era de acord pt ca ingrasa)
A zis ca e f bine, pt ca am timp sa pun pe mine.
I-am sugerat ca as vrea sa mai fac o eco pana pe 14, cand am TT pt ca au trecut 2 sapt de cand nu am mai facut si pana pe 14 se fac 3-4(ceea ce e un record absolut pt mine care merg de obicei la 1-2 sapt .
A zis sa nu-l mai deranjez pe bebe, sa stau linistita ca e ok, asa o sa fie si surpriza mai mare
M-am conformat...
In rest, am vb cu ea despre cazul lui Sweety si a zis ca din pacate astfel de lucruri se intampla si nu tin decat de Dumnezeu...nu ai ce sa faci. Dar a zis sa nu ma raportez la cazurile negative, care sunt mai rare, ci la cele care decurg bine.
Legat de sangerarea de atunci (ma rog, cateva picaturi maro) a zis ca nu trebuie sa ma panichez, se mai intampla si ca e sigura ca placenta se va ridica.
S-a uitat peste rez de la DT si a zis ca e ff bun, ceea ce am intuit si eu citind rezultatul...erau toate cu risc scazut.
Asadar, noi azi avem, vesti bune si suntem bine dispusi
Va pup!
16 +
Monirina spune:
citat din mesajul lui paula_m Oxana, nu intreba un ginecolog, fa bine si intreaba un anestezist, doar el iti poate spune clar daca sunt riscuri. Si pana la urma riscuri sunt la orice faci, chiar si o injectie, sau mai stiu eu ce . Si la amnio erau riscuri si am ales sa o fac. Si sigur, sigur as renunta la epidurala, doar daca imi da ala( anestezistul) scris ca mor daca imi face, nu ma las eu prostita. Pt copil nu exista riscuri. Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 21+ , bb2 |
La mine primele probleme au aparut la bebe in burtica dupa ce mi-au dat anestezia, cam la jumatate de ora aprox. s-au adunat toti in jurul meu disperati ca a inceput sa-i bata prea tare inimioara...altceva stiu doar ca dupa nastere l-=au dus direct la incubator, ca avea probleme de acomodare mi s-a spus. mi l-au adus dupa vreo 4 ore si mi s-a spus ca "e ok acum".