Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~39~
Raspunsuri - Pagina 21
Carmen1985 spune:
Hellie , ma bucur pt vestile bune...eu o simt destul de bine pe dra , dar intr-o seara am vrut sa testez faza cu 2 ghionturi de care ziceati aici pe forum... mamaaaaa nu stiam cum s-o mai linistesc pe urma l-am pus pe sot sa puna mana ca stiti ca de obicei se linistesc cand vrei sa simta si altcineva si nimic , a facut show si pt el!
Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+
Carmen1985 spune:
Cat despre polenizare ... la prima sarcina am avut interdictie dupa 4 luni , tura asta stam mai bine o data la 2-3 saptamani , sau cand am cate un vis si-l trezesc pe sot ca nu ma pot abtine. De acuma vad ca incepe el sa ma refuze ca a crescut burtica si are retineri.
Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+
Iris1211 spune:
Buna!
Am revenit si noi de la tanti dr.
Bebelusa este bine 1,33 kg si a zis ca se aproximeaza ca la nastere (daca ar fi sa nasc natural) ar cantari 3,3 kg-3,4 kg, fiindca imi doresc cezariana si aceasta va fi mai devreme de DPN atunci va fi un pic mai micuta.
Bebelina a zis ca este deja intoarsa, nu i-am vazut fata pentru ca era cumva catre spate si cu funduletul in buricul meu. I-am spus ca ma doare buricul destul de tare, dar mi-a zis ca am tendinte de a face hernie ombilicala si nu prea avem ce face, decat crema si iar crema.
Tensiunea 12 cu 8, greutate + 8kg, a zis ca-s foarte ok la inaltimea.
Am intrebat-o de anestezie totala versus rahi si mi-a zis ca acum se practica si rahi si chiar o recomanda. Am intrebat-o si de ceza la cald si am inteles ca la noi nu se practica din comoditatea doctorilor deoarece raspunsul ei a fost "de ce sa facem operatia noaptea daca putem sa o facem programat ziua?" Stiu ca pe majoritatea dintre voi v-ar fi enervat un astfel de raspuns, dar eu am mare incredere in ea si chiar si sotului i-a placut de ea ca e directa.
A ramas sa ne vedem din nou pe 29.03 tot la cabinet cand imi va face si eco si control, iar costul amandorura este de 150 ron. Apoi a zis ca ne vom vedea de 2 ori/luna, dar la maternitate pentru a ne si familiariza si a zis ca nu are sens sa-mi ia cate 300 ron lunile urmatoare (asta mi s-a parut a fi un gest foarte frumos, chiar daca tot ii voi da o atentie, dar ...)
Cam atat despre noi.
Aaaa, azi am comandat o lenjerie cu ursuleti pentru patut:
http://www.copiiyumi.com/index.php/Lenjerii-de-pat/Lenjerie-de-pat-5-piese/flypage.tpl.html
Mie mi s-a parut f bun pretul. Ce ziceti?
Va pup.
happy 29 + cu Anda-Ioana
carmen333 spune:
Multumesc pentru opinii despre diazepam. Azi am fost chiar foarte bine, am luat 1 nospa toata ziua, nu pare sa fie nevoie de mai mult.
Hellie, la morfologie trim 2 s-a estimat greutatea copilului la termen 4kg. Acum are 1,3kg la 29 saptamani. Bebele meu era in prezentatie pelvina ieri, si statea cu spatele la doctor; cred ca l-am simtit cand s-a intors, intr-o dimineata saptamana asta, cand s-a miscat puternic. In rest, de cand e cu spatele, nu il simt ca inainte.
Chiar ma bucur ca am facut ecografie, l-am vazut ca e bine.
Flory, burta poate sa doara in dreapta datorita colonului inghesuit. Si eu am asemenea dureri, dupa care aud zgomote intestinale sau trebuie sa merg la toaleta. Mi-a zis dr sa nu stau constipata. M-a intrebat, in fine, daca la asemenea dureri ma refer cand le spun contractii, insa nu e cazul.
Mi-am luat chiloti de unica folosinta, 4 bucati, pentru perioada mai grea de inceput. E bine ca pot sa ii arunc daca se pateaza de sange. Dar nu mi se cr destul, am mai pregatit si din cei de panza cat cortul.
Ma incadrez in gasca fara libidou in sarcina, dar trec in partea cealalta uneori. Am avut destula interdictie cat sa uit cum e; cand zic si eu ok, se intampla ceva. AM citit undeva ca prin luna a 7-a se cam recomanda intrerupere, de asemenea 40 zile de lauzie. Al meu rezista asa si asa, e inca tandru, dar mai nou doarme in sufragerie, cred ca si-a luat gandul si incearca sa se impace cu ideea. Si nici daca il chem nu vine, tot asa: simte copilul si se opreste.
Am fost cu sotul la curs de puericultura: spalat sanii dupa alaptare, lasat liber ca dor, nu din alte motive, de pus picatura de lapte pe mamelon dupa spalare- e unguent natural. Sanii nu se usuca, ci te poti trezi ca uzi tricouri de lapte. De-asta tampoane de sani cand iesim pe strada- nasol, va fi vara!
Baita - i se face la maternitate, de ce nu s-ar face si acasa? In apa fiarta si racita, sau apa de cumparat fara microbi, pana cade buricul.
Servetele umede doar daca trebuie, altfel spalat la chiuveta. Ideea de lighean sau aceeasi carpa umezita de mai multe ori nu e acceptata, daca ai chiuveta. Tamponat, nu sters. Baieteii despuiati pot stropi cu pipi datorita senzatiei de rece. Zicea ca se pune pampersul peste buric fara probleme. Scutecul se strange mai tare la baietei in sold si cucul sta liber in saculet- nu-i urci pampersul pana la gat, ca face pipi in sus pe tricou.
carmen333 spune:
Criulica, facem schimb de doctori, al meu e tot cu fundul inainte si dr imi zice de nastere naturala. E ceva risc de luxatie de sold!
carmen333 spune:
Apropo de nervisori, in ultima perioada m-am stresat la serviciu ca mi-am auzit niste vorbe, poate asta a declansat; apoi m-am certat cu mama, acum vreo 2 zile aud la serviciu ceva de genul: ai noroc ca te salveaza bebe - si nici macar nu eram acuzata pe drept si nici nu era sefa persoana care mi-a servit-o. Cu mama m-am impacat, iar cu serviciul am cerut sa lucrez de acasa. Imi stiu meseria, doar ca sunt unii carora ar trebui sa le raspund ca sa se potoleasca- totul pe nervii mei bineinteles.
Dar ieri m-a stresat doctorul, aveam niste nervi ca as fi iesit fara sa ma uit in urma. Ceva de genul unde am umblat in loc sa vin la consult, pe unde am facut analizele, oare am medic in alta parte.. Am card de la serviciu si le fac gratis la centru privat, si nu i-am ascuns, dar nu e corect ce-mi face. Cand am iesit din faimosul centrisor unde am lasat ieri banii, a tinut ca sa ma intrebe asistenta daca mi-a recomandat analize; i-am zis ca nu si a repetat- NUu?? Dimineata m-am trezit in repriza de plans. Nu ma intereseaza, tot nu fac ce vrea el.
Sa zicem ca repet hemoglobina dupa 3 saptamani de la analiza, pentru ca mi-a iesit la limita- dar de ce nu-mi da sa dozez sideremie? Ex secretie col- o placere, fac si la 32 saptamani, si lunar de acum incolo probabil. Deci, passs- nu vad rostul. Diazepam- passs, nici nu ma gandesc.
Mi-a dat diazepam fara sa ma intrebe deloc cum stau cu suparari si nervi. Doar pentru contractii. Am vorbit cu persoana care mi l-a recomandat, care a nascut cu el- i-a dat si ei diazepam in sarcina. Baietelul ei are malformatie renala bilaterala descoperita pe la 6 luni.
Iris, oare mai primeste dr tau burtici? E problema de ton, nu de bani.
Acum vad- nu ma mut in Bacau, desi imi place orasul
+29sapt