Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~39~

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Vicky, sa nu te simti stinghera cu polenizarile: nici eu nu ma polenizez ca inainte (aproape spre zero) pentru ca nu pot sa trec de faza aia ca in corpul meu mai "locuieste" cineva de acum. Deci eu nu pot sa trec de asta, nu sotul...culmea. ca de obicei barbatul are problema asta...
Am redus la minim, dar cand si cand dorinta e prea mare....

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

La mine e chef destul..mai rau e cu balonarea care ma cam incurca..de asta seara e mai greu..de regula in we ne sincronizam..:) Dar chiar si mie mi s-a parut funny ultimele doua dati..cum incerca sa ma mangaie p burtica, cum baga copilul un piciorus ceva...si s-a speriat
Cred ca trebuie sa se obisnuiasca cu ideea..Am zis ca o sa iau niste rochite babydoll sa nu se vada burtica..poate e mai bine..

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Vichy, ce ne asemanam!!! Eu nu am chef nici sa ma tina in brate, am impresia ca ma sufoc! Desi, din povestiri am inteles ca libido mai ridicat ca cel din sarcina, trim 2 si chiar 3 la femei nu exista. Pe de alta parte, de la prieteni barbari am auzit ca scade direct proportional cu cresterea burtii. Eu m-am sincronizat cu domnul sot:)
Ma laud cu ceva azi! Am zis sa iau taurul de coarne si am fost la epilat inghinal total cu ceara, dupa ce i-am explicat saracei cosmeticiene pe unde vreau eu( jumate fiind facuta cu epilare definitiva) ne-am apucat de treaba. Nu m-a durut mai rau decat de obicei, pacat ca nu pot admira rezultatul, zona aia e total invizibila acum
Si de sambata ma apuc de gimnastica in apa. Sper sa ma trezesc dar de rusine ca m-am programat probabil o s-o fac!
Hellie, ce zice bebe?
Eu astept la eco, mi s-a facut dor sa o vad! Doctorii astia nu or sa dea faliment cu paciente ca noi!

Va pup si daca am gresit va rog sa ma iertati! Scriu de pe tel, incep fraza si uit cu ce am
Inceput dar eu insist!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Subscriu la ce a zis Vicky: ce-i aia polenizare? am si uitat cum se face, noroc ca am sot intelegator si calm si nu-s probleme. Dar asta nu inseamna ca nu am vise sau ca nu astept sa fiu apta.
Noi primul trimestru am avut interzis de la dr (ca sa se fixeze bine sarcina mi s-a spus), apoi, cand incepusem si noi am auzit caz de nastere la aproape 7 luni cauzat de o partida de sex si de atunci am zis pas.
Nici macar nu-mi mai aduc aminte de cand suntem in pauza. Noi sa fim sanatosi ca timp de recuperat este.
Fetele racite va doresc multa sanatate.
Hellie eu zic ca te impacientezi cam degeaba. Am scris si eu acum cateva saptamani asta si fetele mi-au zis sa am rabdare si buburuza mea mi-a demonstrat ca ma inselasem.
Kabecka nici eu nu am reusit sa-mi dau seama de programul ei ca s-a cam schimbat in ultima vreme. Probabil, de cand voi intra in prenatal, il voi urmari mai bine.

Va pup.

happy 29 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Gata fetelor...am primit doua-trei zvacuri...mai timide e drept, dar le-am simtit.
Ca si "leac: al meu reactioneaza la solutie concentrata de apa rece cu zahar in ea .

pentru fetele saritoare si nu numai.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

Pt. viitoarele mamici fara experienta:
Este foarte important sa curatati copilul de fiecare data cand ii schimbati scutecul deoarece pielea lui este foarte sensibila si se irita usor.
• Spalati-va pe maini inainte de orice manevrare a copilului.
• Dupa ce ii desfaceti scutecul,il stergeti cu o carpa curata sau cu servetel umed, indepartand astfel de pe piele cea mai mare parte a fecalelor.
• Apoi ii ridicati piciorusele si impaturiti sub el scutecul purtat.
• Stergeti funduletul si burtica pana la buric cu o carpa curate inmuiata in apa sau spalati copilul in jet de apa, la robinet. Curatati temeinic si cutele pielii de la baza coapselor
• Stergeti intotdeauna de sus in jos si spre exterior. Spalati bine si zona genitala. Atentie la fetite: spalarea, stergerea acestei regiuni se face corect dinspre fata spre spate, adica de la vulva catre anus; miscarea inversa poate duce la infectii ale vezicii urinare.
• Apoi tamponati funduletul, zona genitala si burtica pana la buric cu un prosop uscat, dupa care ar fi bine sa lasati copilul fara scutec pentru a permite aerisirea si pentru a preveni eritemul fesier.
• Dupa ce bebelusul este curat, ia un scutec nou. Partea de sus a scutecului trebuie sa fie sub funduletul bebelusului, iar cealalta jumatate va trebui sa ajunga intre picioarele lui
• In cazul nou nascutilor, ai grija ca zona cordonului ombilical sa nu fie acoperita ( poti folos scutece speciale)
• Prinde scutecul cu benzile autoadezive, asigurandu-te ca nu este nici prea strans, pentru ca i-ar putea prinde pielea nici prea lejer. Verifica instructiunile de folosire, pentru ca poti gasi sfaturi ale producatorului, special pentru acel tip de scutece.
Vorbiti-i bebelusului in timp ce-l curatati!

26+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut ξn brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

....SI DESPRE BAITA:
Baita lui bebe il mentine curat, ii stimuleaza pielea si ii imbunatateste circulatia, dar te ajuta si sa creezi o legatura deosebita intre tine si bebe. Bebelusul este sensibil, si de aceea, trebuie sa fii atenta si sa il atingi cu grija atunci cand ii faci baie.
La inceput, pana ce cicatricea ombilicala se va vindeca, nou-nascutul nu trebuie spalat propriu-zis, ci doar sters cu o carpa moale si curata imbibata in apa. Abia dupa ce toate ranile s-au cicatrizat bebe poate incepe sa faca baie in cadita.
Temperatura camerei, inainte de baie, trebuie crescuta cu 2-3 grade, fata de normal, in special in sezonul rece. In momentul imbaierii, este de preferat o temperatura intre 22 si 24 de grade Celsius. La inceput se pune putina apa in vanita, 10-15 cm, verificandu-se cu cotul daca este potrivita.
Dupa ce se dezbraca si se sterge regiunea fesiera, daca este murdar, se pune bebelusul treptat, in apa. Bebelusul se sprijina pe antebrat, prinzandu-l sub axila, astfel incat capul si spatele sa fie stabile. Cu cealalta mana, cu un scutec sau manusa de baie, imbibata in sapun pentru copii, se spala. La prima baita, bebelusul poate fi lasat intr-o camasuta subtire, care va fi indepartata ulterior, procedeu care il impiedica sa se sperie de contactul direct cu apa.
Se spala mai intai gatul, apoi bratele, mainile, pieptul, abdomenul, picioarele, regiunea genitala si fesiera, in cele din urma. Se poate intoarce apoi pe burta, folosind ambele maini, copilul fiind tot sprijinit pe antebrat. Se spala apoi pe spate si pe fundulet. Daca nu se intoarce, copilul poate fi inclinat un pic in fata si spalat pe spate. Parutul trebuie udat in prealabil, samponat cu sampon special, care nu provoaca lacrimi, apoi clatit cu apa calduta, dintr-o cana. Bebelusul se scoate intr-un prosop cald si se usuca prin tamponare, intrucat pielea acestuia este sensibila si se poate inrosi.
Ai grija sa nu fii intrerupta atunci cand ii faci baie copilasului, deoarece nu trebuie sa-l lasi nici macar o secunda nesupravegheat in apa, pentru a nu avea loc vreun accident. Nu conteaza ca suna la usa sau la telefon, roaga pe cineva sa raspunda in locul tau, iar daca acest lucru nu este posibil, ia-l pe micut in brate si cara-l dupa tine.

26+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut ξn brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Neata la amiaza!
Ce m-ati distrat cu "polenizarea" voastra. Ma speriasem putin cand am citit ca "nu prea des... doar 1-2 ori/ saptamana". Huh... bine ca au intervenit Vicki si restul de fete care au zis "ce e aia, cu ce se mananca?" Intru in categoria vostra...nu-mi mai aduc aminte de cand si cum ultima data!
Cum se face? Ne-om aduce noi aminte, acum n-am nici urma de chef!
Si eu am noroc de sot ocupat cu renovarea casei si intelegator ca "nu acum, nu maine..."

Deny ca tu intrebai - am avut wrap (l-am dat ca nu m-am gandit ca o sa vina bb2 asa repede) si e super. Si eu ziceam ca n-o sa ma descurc cu legarea lui singura, dar imediat te obisnuiesti cu el.
P.S. L-a purtat si tati chiar!
Am si marsupiu care cu siguranta o sa-l poarte tati, dar am de gand sa-mi cumpar de data asta sling... mi se pare asa mai elegant si sta super bb in el chiar de la inceput.

Revin cu detalii mai pe seara ca s-a trezit puiul!

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Vicky nu am bona, si nu am de gand sa iau momentan, nici ajutor la menaj n-am vrut, eu am un fix cu strainii in casa, cand o sa ma intorc la munca cica vine belle-mθre, si apoi am mutat si cabinetul intr-o parte a casei, asa pot sa dau o fuga la nevoie, poate pana la urma poate voi lua, dar trebuie sa ma mai documentez ca habar n-am cum functioneaza sistemul.
Hellie pentru semnale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Am revenit de la eco. Totu-i bine si frumos, o domnisoara de aproape 1,3 kilograme cu toate la locul lor. Pozitia este cea cu picioarele in jos si capul sus. Este normal? Cand incepe sa se intoarca copilul pentru nastere? Din ce am citit pe net o face pana la 32 de saptamani. Ce nu am inteles este daca pana atunci nu ar trebui sa se apropie sau nu de pozitia corecta. Doctorita mi-a spus ca nu e nimic anormal dar daca ramane asa se impune cezariana si eu nu vreau

27+

Mergi la inceput