cum se face couscous
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
De pus pe masa-n farfurie!
Totzi vor sa manince dar ce...nu spune nimeni si mai si strimba din nas uneori!
Dana
Adela99 spune:
pai de-aia te-am intrebat! :)
ca io una imi pun la serviciu si alta pe masa-n farfurie :)
se pare ca avem aceeasi problema si cred ca nu suntem singurele.
iti spun planu' meu de bataie:
al meu prefera carnea tocata si de pui
- ardei umpluti (mie cu couscous, majestatii sale ardei umpluti cu carne in sos de rosii) ... grasi :)
- lasagne (mie cu spanac, lui cu carne)
- ciorba de perisoare mie, lui chiftele cu pireu si sos de ciuperci
- legume radacinoase (morcovi, pastarnac, telina si altele la care nu le stiu numele) cu haloumi, lui si piept de pui
- salata de linte cu biff
si variatiuni pe aceeasi tema :)
andacos spune:
Adela,mersi de idei!
Ideea e ca pe mine ma enerveaza sa gatesc pentru fiecare-n parte,mai ales ca am si prostul obicei de a gati zilnic.
Insa mi-ai dat niste idei bune si am s si aplic!
Dana
Ginger00 spune:
Si eu prajesc cous-cous-ul in ulei pana se rumeneste (altfel nu-mi place).apoi adaug supa de carne si-l las sa se fiarba.Separat fac carne de pui sau porc sau vitel in sos de rosii,ceapa,ardei(ca un fel de tocanitza)si condimente si cand e gata torn din sos peste cous -cous ca e mai bun .
Mancam de rupem si avand in vedere ca e la subiect chiar pe diseara am sa fac .
Am si couscous-iera dar nu fac reteta originala ca nu ma atrage...noua ne place asa cum am scris mai sus.
andacos spune:
osna,am la cuptor retzeta ta de cous-cous!
Revin cu impresii ca amestecul ala de vinata,zuchinni ,rosie si usturoi...m-a ametzit complet.Doar cous-cous-ul mi-a iesit cam sarat de la amestecul cu supa,sper sa se amestece cu legumele si iaurtul nesarat.
Va rog sa observatzi ca iau retzetele in ordine.
Imi"dadea ghiont"retzeta Adelei cu schrimps,insa magazinul de unde ma aprovizionez e prea departe si la mine sunt prea scumpi.Deci urmatoarea va fi retzeta Adelei.
Dana
Mik spune:
Dana, eu tot nu-s lamurita ce cous-cous vrei tu.
Vrei retete de preparat granulele de cous-cous ? Sau vrei retete de "cous-cous = mincarea de vineri (sarbatoare)" ?
Am o reteta foarte faina de ultima varianta, insa iti trebuie un vas de fiert special (cu etaj ) si timp de frecat granulele de cous-cous (in 2 rinduri un unt si apa) si de pus legumele si carnea la fiert pe rind.
andacos spune:
Retzete de preparat granulele cous-cous.
Cum adica mincare de vineri?Da detalii,te rog.
Dana
Mik spune:
La musulmani vinerea e sarbatoare si asa cum facem noi sarmale (adica la mine in familie) la ei se face mincarea de cous-cous care se compune din :
- granulele fierte pe aburul de la etajul de jos
- carnea (de miel, pui, vita) fiarta domol cu legume puse pe rind
- legumele (naut, o varietate de napi, morcovi, dovlecei) citeodata varza si bostan
- zeama de la carne (o supa concentrata) servita ca sos
- un sos picant facut din zeama de carne si pasta de ardei iuti (Harissa)
Pe aseaza toate pe platouri si in castroane mari si fiecare se serveste.
osna spune:
dana te astept cu impresii.
eu maine am drum la magazinul turcesc si vreau sa cumpar cous-cous si bulgur.am gasit cateva retete noi pe care vreau sa le incerc.