Ce gătim azi * Cap. 92*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

-mancare scazuta de fasole verde cu aripide pui si cartofi
-albinita(foi cu miere si crema de lamaie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

-mancare scazuta de fasole verde cu aripide pui si cartofi
-albinita(foi cu miere si crema de lamaie)



va invit in bucataria mea






Cum prepari crema de lamaie?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

o fac cu gris fiert cu lapte si la final pun unt si o lamaie netratata(coaja si zeama)
daca vrei iti scriu reteta exacta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

o fac cu gris fiert cu lapte si la final pun unt si o lamaie netratata(coaja si zeama)
daca vrei iti scriu reteta exacta.



va invit in bucataria mea





Chiar te rog. Imi place tare mult crema de lamaie
Merci!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

-750ml lapte
-7 linguri zahar(se pot pune si 10 daca va place mai dulce)
-7 linguri gris
-225g unt
-coaja si zeama unei lamai netratate

laptele,zaharul si grisul se pun pe foc si se fierb amestecand continuu pina cand compozitia se ingroasa ca o budinca.se ia de pe foc si se pune in ea FIerbinte untul taiat cuburi,amestecand pina se incorporeaza.se adauga zeama si coaja de lamaie.
crema se lasa sa se raceasca aproape complet si se intinde peste foi.

acum nu stiu cum gasesti tu grisul...aici este de 2 feluri.eu am incercat si cu cel fin si a fost nevoie de 1-2 linguri in plus ca nu se mai lega crema.acum folosesc din cel mai grob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Foile sunt cele din comert?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

le-am facut tot eu.aici nici nu am vazut de cumparat foi gata facute cu miere,ca in ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

-750ml lapte
-7 linguri zahar(se pot pune si 10 daca va place mai dulce)
-7 linguri gris
-225g unt
-coaja si zeama unei lamai netratate

laptele,zaharul si grisul se pun pe foc si se fierb amestecand continuu pina cand compozitia se ingroasa ca o budinca.se ia de pe foc si se pune in ea FIerbinte untul taiat cuburi,amestecand pina se incorporeaza.se adauga zeama si coaja de lamaie.
crema se lasa sa se raceasca aproape complet si se intinde peste foi.

acum nu stiu cum gasesti tu grisul...aici este de 2 feluri.eu am incercat si cu cel fin si a fost nevoie de 1-2 linguri in plus ca nu se mai lega crema.acum folosesc din cel mai grob.



va invit in bucataria mea





Multumesc foarte mult. Deabia astept sa incerc reteta! Acuma am vazut blogul tau, esti o gospodina desavarsita. Bravo tie!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

multumesc nina,esti o draguta!
eu aseara pe la 11 nu aveam somn si m-am pus la facut Bagels pentru pachetul baietilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ooof, de nu ma chinui si eu de vreo saptamana sa fac ceva avec mamaligue si n-apuc. Dar in seara asta ma mobilizez neaparat, desi fimiu a comandat pizza...Cat se face dna pizza la cuptor, invart mamaliga, pai pana cand o viata amara?

In we
- ciorba de loboda
- gratar de pui cu spanac inabusit la tigaie
- gratar de curcan cu cartofi pai si mujdei

Luni:
- peste (somon si dorada) la cuptor
- orez cu sofran

Marti:
- paste (linguine) rapide cu cubulete de gratar de pui, ceapa, morcov, dovlecel si un sos din ketch-up (facut in casa), smantana si usturoi. Au fost gata in 15 minute si mancate in 10

Deserturi am facut in we briose cu mere si mucenici copti din aluat de cozonac.

Mergi la inceput